Ykkösnyrkki ilmiliekeissä – HIFK kaatoi HPK:n juhlaottelussa

HIFK-HPK 4-1 (1 - 0, 2 - 1, 1 - 0)

HIFK kohtasi HPK:n Nordiksella seuran 125-vuotisjuhlaottelussa. Vauhdikkaasta kamppailusta jäi kolme pinnaa Stadiin. Ykkösketju Iiro Pakarinen-Juha Jääskä-Kristian Vesalainen oli juonimassa HIFK:n jokaista osumaa.

Ottelun suurimmat aplodit nähtiin ansaitusti jo ennen ottelun alkua, kun Pertti ”Pepe” Lehtonen pudotti avauskiekon. Nordiksen lähes 8000-päinen yleisö osoitti suosiota seisaaltaan. Myös illan komein osuma sattui avauserään. Ajassa 13:54 Iiro Pakarinen toi kiekon alueelle, syötti Kristian Vesalaiselle, joka antoi loistavan no look – syötön Juha Jääskälle, joka niittasi kiekon pienehköstä kulmasta maaliin. Avauserän laukaukset merkattiin kotijoukkueelle numeroin 15-11, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toisen erän alkuun HIFK sai hyvän startin. Tällä kertaa maalinteossa oli Iiro Pakarinen. Vesalainen kiersi hyökkäysalueelle tultuaan HPK:n maalin ja tarjoili kiekon aloituspisteen kaarelle Pakariselle, joka ampui kiekon maaliin ajassa 23:14. HPK nousi maalin päähän vielä ennen toisen erän loppua. HIFK:lle sattui ylivoiman päätteeksi hankala kiekonmenetys hyökkäysalueella, ja Kerho-hyökkääjä Matti Järvinen luisteli läpi ja nosti kiekon rystyllä maaliin. Mutta HIFK ei tästä hätkähtänyt. Puolitoista minuuttia myöhemmin Vesalainen tälläsi ylivoimalla kiekon hämeenlinnalaisvahdin haarojen välistä maaliin ja stadilaiset olivat jälleen kahden maalin johdossa kolmanteen erään lähdettäessä.

Kolmas erä oli tarkkaa peliä ja HPK hakikin vimmatusti kavennusosumaa, mutta tänään 27 kertaa torjunut Roope Taponen oli tutussa iskussa maalillaan. Erän aikana huomio kiinnittyi myös Kerhon maalin takana hajonneeseen pleksiin, jota korjattiin viitisen minuuttia. Kerhon loppurynnistys karisi muutamaa minuuttia ennen loppua saatuun joukkuerangaistukseen ja HIFK:n viimeisen maalin tyhjiin iski Iiro Pakarinen.

Stadilaiset matkustavat vielä tämän päivän puolella Ouluun, jossa se kohtaa huomenna kello 17:00 alkavassa ottelussa Kärpät. Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon tiistaina, silloin Nordiksella vastaan luistelee Ässät.