Yksi sarjapiste Kouvolasta – KooKoo ratkaisi jatkoajalla

KooKoo-HIFK 5–4 JA (2-2, 1-1, 1-1, 1-0)

HIFK lähti päättämään viikkoaan Kouvolaan. Jaossa oli pudotuspelipaikkojen suhteen isot kolme sarjapistettä kummankin joukkueen kantilta.

Ottelun ensimmäinen erä ei jättänyt Kouvolaan saapuneita katsojia kylmäksi. Yhteensä neljä maalia ja 20 minuuttia intensiivistä kiekkoa tarjosivat viihdettä perjantai-iltaan.

Illan ensimmäinen nähtiin ajassa 8:51 HIFK:n pelatessa ylivoimalla. Eetu Koivistoisen mainio tarjoilu löysi Otso Rantakarin lavan ja kiekko oli repussa. Kotijoukkue haastoi tilanteen maalivahdin estämisenä, mutta tilannehuone ja tuomaristo eivät nähneet Iiro Pakarisen toimintaa sääntöjen vastaisena KooKoo-maalin edustalla. Tilanne 0-1 ja KooKoolle kahden minuutin kakku epäonnistuneesta haastosta.

Vierasjoukkue käytti erikoistilanteensa välittömästi hyödyksi seuraavasta aloituksesta. Kristian Vesalainen tuli vauhdilla alueelle ja Pakarinen viimeisteli HIFK:n illan toisen ylivoimamaalin takatolpalta.

Kotijoukkue taisteli itsensä takaisin peliin erän lopulla. Ajassa 17:35 Teemu Engberg ohjasi KooKoon maalin päähän ja alle minuutti ennen erän loppua Joose Antonen laukoi ylivoimalla ottelun tasoihin.

Toinen erä ei viihdearvoltaan ensimmäiselle hävinnyt. Erän kaksi ensimmäistä maalia syntyivät erikoistilanteesta. Kyllä, yhdestä ja samasta.

KooKoon pelatessa ylivoimaa iski Pakarinen illan toisensa. Kotijoukkueen maalivahti Nick Malik tuli pitkälle maaliltaan kiekkoa vastaan ja epäonnekseen pelasi lätkän suoraan vastaan luistelleen HIFK-hyökkääjän linjalle. Pakarinen kiitti ja kuittasi alivoimaosuman nimiinsä.

Kuten sanottu, erikoistilanteen aikana nähtiin vielä toinenkin maali. KooKoon puolustaja Eero Teräväinen ampui tolppaan, mistä kiekko kimposi stadilaisvahti Niilo Halosen selän kautta verkkoon ja peli oli tasan 3-3.

Tasalukemista jatkettiin ottelun kolmanteen erään.

Erän alkuun molemmat joukkueet pääsivät virittelemään ylivoimaansa, KooKoo kahdesti ja HIFK kertaalleen. Pelin hengen vastaisesti lisää erikoistilannemaaleja ei erän ensimmäisellä puoliskolla nähty.

Sen sijaan tasaviisikoin maali nähtiin. KooKoon Linus Andersson haastoi yksin kolmea HIFK-pelaajaa ja ruotsalaisen kaukolaukaus painui riman alle. Kotijoukkue johti ottelua ensimmäistä kertaa ajassa 49:15.

Eivät jääneet stadilaiset kolmannessakaan erässä maaleitta. HIFK painoi pitkän hyökkäyksen KooKoo-päädyssä ja Juha Jääskän kääntö pääsi yllättämään Malikin kouvolalaisten maalilla.

Lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja lukemista 4-4 mentiin jatkoajalle.

HIFK starttasi jatkoajan vahvasti eikä suostunut luopumaan kiekosta edes vaihdon ajaksi.

Kiekonhallinta ei kuitenkaan riittänyt. KooKoo rankaisi ensimmäisestä hyökkäyksestään ja korjasi lisäpisteen lukemin 5–4.

Ottelun tilastot, maalikooste ja lehdistötilaisuus löytyvät Liigan kotisivuilta.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona 1. maaliskuuta Nordiksella. Ruonkosarjan kolmanneksi viimeisessä kotiottelussa vastaan asettuu HPK. Liput matsiin myy Ticketmaster.