ke 18.09.2024 klo 18:30

ESPOO NURIN NORDIKSELLA

HIFK-Kiekko-Espoo 5-2 (1-1, 3-0, 1-1)

Loppuunmyyty Nordis sai tiistaina mitä tuli hakemaan: kolme pistettä ja kauden avausvoitto helteisissä tunnelmissa.

Kuten arvata saattaa, pitkän kesän jälkeen uuden kauden ensimmäisen matsin ensimmäinen erä oli suhteellisen sopuisaa toimintaa aina lopputulosta myöten. Stadilaiset pääsivät taululle ensimmäisenä Kristian Vesalaisen (1+0) ylivoimabyyrillä ajassa 12:35. Vieraiden molemmat häkit tehnyt Cameron Hillis (2+0) kuittasi johdon tuomarien puhelinsoiton jälkeen 1-1:een pari minuuttia myöhemmin.

Toisen erän alussa HIFK sai päälle melkoisen mähinän. Vincent Marleau (1+0) polkaisi vasemmasta laidasta kaasun pohjaan ja juksasi kiekon maaliin espoolaisvahti Marcus Hedberg-Smedin olkapään kautta. Vain 34 sekuntia myöhemmin illan tehomies, kolmen pisteen Luke Martin (1+2), ampui 3-1-osumallaan vieraiden veskarin vaihtoon. Kiekko-Espoon maalin suulle luisteli Petteri Rimpinen, jonka nollan rikkoi ylivoimaribarista Iiro Pakarinen (1+0). 4-1-maaliin esityön tekivät Martin ja kamppailun toinen kolmen pojon punapaita, aina juonikas Jori Lehterä (0+3).

Kolmannen erän alkupuoliskolla espoolaiset painoivat päälle kuin yleinen syyttäjä. Virtapiikki konkretisoitui Hillisin 4-2-kavennukseen ajassa 43:28, mutta lento lopahti, kun Kasper Kotkansalo lähti pikkukakkoselle ammuttuaan kiekon katsomoon viitisen minuuttia myöhemmin.

Turha kuitenkaan kuvitella, että Kiekko-Espoo olisi lannistunut. Vieraat saivat kiekon vielä kertaalleen HIFK:n maaliin, mutta tekele hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Loppunumerot 5-2 viimeisteli tyhjään maaliin ensimmäisen osumansa stadilaisten paidassa tehnyt Juhani Jasu (1+0).

HIFK:n byyrissä pelannut Roope Taponen torjui 20 kiekkoa, vieraiden duo 24.

HIFK:n muut pistemiehet: Petr Kodýtek, Joonas Rask, Ilari Melart ja Daniel Mäkiaho (0+1) per ukko.

Homma jatkuu uudemman kerran Kiekko-Espoota vastaan heti perjantaina Tapiolassa. Matsi alkaa poikkeuksellisesti 19.30.

Kiitos kaikille mukana olleille. Nordis oli tänään iskussa.