HIFK:lle jatkoaikatappio loppuunmyydyllä Nordiksella

HIFK-Tappara 2-3 ja. (1 - 1, 0 - 1, 1 - 0, 0 - 1)

HIFK ja Tappara kohtasivat lauantaina Nordiksella. Ottelu alkoi poikkeuksellisesti jo kello 15:00 ja oli loppuunmyyty. Matsi oli tiukka ja tasaväkinen ja venyi aina jatkoajalle asti. Jatkoajalla Tappara sai ylivoiman, teki maalin ja nappasi lisäpisteen mukanaan Tampereelle.

Avauserä tarjoili vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tapparalla oli ottelun alussa haasteita omalla puolustusalueellaan ja HIFK pääsikin kahden miehen ylivoimalle jo parin minuutin pelin jälkeen. Kristian Vesalainen vei isännät 1-0-johtoon Jori Lehterän ja Luke Martinin esityöstä ajassa 2:55. Kuitti tuli hetkeä myöhemmin, kun Veli-Matti Savinainen tasoitti ottelun. Toisen erän ainoasta osumasta vastasi vierasjoukkue. Kolmannen erän alkuun stadilaiset saivat pelin tasoihin Eetu Koivistoisen maalilla. Syöttäjiksi merkattiin Julius Nättinen ja Tony Sund. Lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty. Tapparalla oli kolmekin läpiajoa kolmannessa erässä, mutta Roope Taponen HIFK-maalilla torjui ne eleettömästi. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi Tapparan Otto Somppi.

Tänään tapahtunutta:

• Luke Martinin jatkosopimus julkaistiin ottelun avauserässä – yhdysvaltalaispuolustaja jatkaa HIFK:ssa myös kaudella 2024-2025.
  • Vaatimattoman Turun esityksen jälkeen kotijoukkue sai rivinsä kasaan ja taisteli viimeiseen asti voitosta.
  • Liigan paras alivoimajoukkue kesti tänään neljä ensimmäistä jäähyä. Vasta viides oli liikaa.
  • HIFK menetti ottelussa Oskari Mannisen ja Ilari Melartin sairastuvalle. Tappara puolestaan Veli-Matti Savinaisen ja Nicholas Baptisten.
  • HIFK pelaa seuraavan ottelunsa vasta ensi viikon lauantaina.