logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

HIFK:lle kolme pinnaa Vaasasta!

HIFK-Sport 4-1 (0 - 2, 1 - 1, 0 - 1)

HIFK kohtasi viikon kolmannessa ottelussaan Vaasan Sportin. Joukkue matkusti pelipaikkakunnalle jo eilen ja oli tänään valmis kohtaamaan tiukasti pudotuspelipaikasta taistelevan Sportin. Vierasjoukkue avasi ottelun tehokkaasti ja heti ensimmäinen hyökkäys päätyi maaliin. Joonas Rask palasi kokoonpanoon kuukauden tauon jälkeen ja veivasi kiekon vaasalaisten verkkoon jo vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Viisi minuuttia myöhemmin asialla oli Kristian Vesalainen. Onnekas pomppu puolustajan jalasta kimposi verkkoon ja vei HIFK:n 2-0-johtoon. Sport kavensi tilanteen 1-2:een ottelun puolivälin kohdalla. Mutta Iiro Pakarinen katkaisi vaasalaisten kirin lyömällä kiekon kolmannen kerran Sport-verkkoon Aleksanteri Kaskimäen hienosta esityöstä. Loppulukemat 4-1:een iski Eetu Koivistoinen tyhjään maaliin.

HIFK:n maalit:

0-1 #88 Rask Joonas (4:31)#31 Koivistoinen Eetu, #6 Sund Tony
0-2 #10 Vesalainen Kristian (9:37)YV#6 Sund Tony, #2 Martin Luke
1-3 #81 Pakarinen Iiro (36:25)#24 Kaskimäki Aleksanteri, #51 Jääskä Juha
1-4 #31 Koivistoinen Eetu (58:00)TM#21 Lehterä Jori, #55 Kotkansalo Kasper

Huomioita illasta:

Niko Hovinen pelasi maalillaan loistavan ottelun. ”Pappi” torjui illan aikana 23 laukausta ja toimi HIFK:n loistavan alivoiman viimeisenä lukkona.
– Loistavasta alivoimasta puheen ollen: HIFK sai illan aikana neljä kahden minuutin rangaistusta, mutta Liigan paras ylivoima toimi jälleen. Alivoimaprosentti on huima 88,48%
– Vaasan Sportia liigauransa kolme ensimmäistä kautta edustanut Tony Sund oli vahvalla pelipäällä. Puolustajan tekemistä oli ilo seurata ja pistesarakkaaseenkin tuli kaksi syöttöä.
– ”Ei niin kaunista. Mutta sitkeää.” – sanoi Ville Peltonen pressitilaisuudessa. Näinhän se meni.
– Liigan päätöskierrokselle riittää jännitettävää. HIFK:n kotietu ei varsinaisesti ole enää omissa käsissä, mutta kaikkea voi tapahtua.

HIFK kohtaa tiistaina Liigan päätöskierroksella KalPan. Tervetuloa Nordikselle!

Lehdistötilaisuus ja maalikooste

 

Näytä kaikki uutiset