HIFK:n kausi päätökseen Lahdessa – Pelicans vei seiskapelin nimiinsä

Pelicans-HIFK 4-3 (0 - 0, 2 - 1, 2 - 2)

HIFK ja Pelicans kohtasivat Lahdessa ottelusarjan seitsemännessä pelissä. Pelicans oli ottelun alussa totutun vahva ja vierasjoukkue joutui kovaan pinteeseen alkuminuuteilla. Illan avausmaali nähtiin kuitenkin vasta lähempänä ottelun puoliväliä. Pelicans-kultakypärä Ryan Lasch ampui kiekon pienestä kulmasta HIFK:n maaliin. Vierailijat nousivat kuitenkin tasoihin kolme minuuttia myöhemmin: Juha Jääskä karvasi kiekon alivoimalla ja heitti rystyltä lätyn maalin kulmalle luistelleelle Miro Väänäselle, joka tasoitti lukemat 1-1:een. Michal Jordan vei kuitenkin lahtelaiset vielä kuskin paikalle toisen erän lopussa.

Kolmanteen erään HIFK sai loistavan alun: Ensin Jääskä (Vincent Marleau) tasoitti ottelun 2-2:een ja vain puoli minuuttia myöhemmin Luke Martin (Julius Nättinen, Iiro Pakarinen) vei HIFK:n 3-2-johtoon. Pelicans nousi kuitenkin tasoihin Lars Bryggmanin ylivoimaosumalla ajassa 49:26. Sama mies iski maalin edustalta päätöslukemat 4-3:een vain minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. HIFK käytti aikalisän ja sai vielä ottelun loppuun hyökkäyspään aloituksen, mutta ei saanut runnottua kiekkoa maaliin.

Pelicans voitti seiskapelin ja etenee Liigan välieriin Oulun Kärppiä vastaan. HIFK:n kausi on ohi.