logologo
HIFKTPS
ke 16.10.2024 klo 18:30

21+2

Jori Lehterä ja HIFK ovat sopineet kahden vuoden jatkosopimuksesta. Liigan pistepörssiä tehoin 3+20=23 johtava Lehterä pysyy Stadissa kaudet 2025-2027.

Urheilujohtaja Janne Pesonen luonnehtii Lehterän sopimusta moniulotteisena ratkaisuna.

– Kaikki näkevät minkälaisessa iskussa Jori on tällä hetkellä. Hän toimii joukkueen pelillisenä liiderinä, mutta vähintään yhtä iso arvo on hänen johtajuudellaan pukuhuoneessa. Nuoret pelaajat saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia Jorilta kaikkia niitä jääkiekkoilijan ammattiin liittyvä nyansseja, joita emme näe highlight-klipeistä. Jorin arvo HIFK:lle on monella tapaa äärettömän suuri, Pesonen sanoo.

Huippukuntoisen Lehterän CV on hengästyttävän pitkä. Miehen vyöllä on muun muassa reippaasti yli 300 matsia NHL:ssä ja Euroopan huippusarjoissa. Liiga-mitaleja kaikissa väreissä, CHL-mestaruus, olympiapronssi ja MM-hopea.

– Ansioluettelo puhuu puolestaan. Olen todella onnellinen siitä, että Jori itse halusi jäädä meille. Hän haluaa olla mukana HIFK:n uudessa tulemisessa, mutta ennen kaikkea hän haluaa voittaa, summaa Pesonen.

Päävalmentaja Ville Peltosen mukaan Jorin jatko on upea asia joukkueelle ja kannattajille.

– Jori on yksi koko sarjan johtavista pelaajista – peluri, jossa yhdistyy HIFK:n arvot: Sitkeys, Taitavuus, Voima, Yhdessä. AMMATTIMAISUUS kirjoitetaan hänen kohdallaan isoilla kirjaimilla ja alleviivattuna, sanoo Peltonen.

Uuden sopimuksen lisäksi Lehterää muistetaan Jorin Harava -tribuutti-t-paidalla, jonka on Pappi Hovisen mukaan suunnittelut maalipyssy Iiro Pakarinen. Kuuntele Hovisen Radio Rockille antama haastattelu tästä.

Näytä kaikki uutiset