HIFKIlves
la 12.10.2024 klo 17:00

Mikkeli check – Jukurit nurin

Jukurit-HIFK 2-4 (1-2, 1-2, 0-0)

HIFK jatkaa vieraspelejään voittamattomana. Plakkarissa on viisi puhdasta kolmen pisteen voittoa, viimeisimpänä uhrina Mikkelin Jukurit, jonka stadilaiset hoitelivat toisen kerran kolmen päivän sisään.

Tänään eteläsavolaisessa syysillassa nähtiin roppakaupalla onnistumisia: puolustaja Niklas Nykyri ampui uransa ensimmäisen Liiga-byyrin, Joonas Rask avasi kauden maalihanansa kahdella osumalla ja Leo Komarov hankki kolme syöttöpistettä. HIFK:n maalissa hienon matsin pelannut nuori slovakkivahti Rastislav Elias sai tililleen ensimmäisen Liiga-voiton 27 torjunnalla.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi ensimmäistä: Joonas Rask iski HIFK:n ylivoimalla 1-0-johtoon kauden avausmaalillaan ajassa 5.45. ”Rasse” löi kiekon byyrin edestä sisään oikeaoppisella pesäpallonäpyllä. Toinen ensimmäinen syntyi ajassa 15.00, kun nuori puolustaja Niklas Nykyri (1+0) teki Liiga-uransa maalin Numero 1 vieden HIFK:n 2-1-johtoon. Leo Komarov (0+3) ansaitsi syöttöpisteen sekä Raskin että Nykyrin osumiin.

– Aina kannattaa näköjään ampua. En mä ensin edes tajunnut että se meni sisään, kommentoi Nykyri.

Toisen erän raikas meininki tuotti tulosta kuudennella minuutilla. Kahden maalin ”Rasse” Rask täräytti kiekon pippurisella onetimerilla ohi Karolus Kaarlehdon. Seuraavan kerran helähti puolitoista minuuttia myöhemmin. Kristian Vesalainen karkasi läpiajoon, tuloksena kauden seitsemäs osuma ja taululle HIFK:n johtolukemat 4-1.

Kolmannessa erässä HIFK joutui jäähyvaikeuksiin, kun Panu Mieho ja Aron Kiviharju ottivat peräkkäiset pikkukakkoset. Jukurit otti jälkimmäisen rangaistuksen aikana maalivahdin pois. 6-4-ylivoima tuotti hillittömän myllytyksen, mutta stadilaisten sinnikäs alivoima kesti paukutuksen ilman takaiskua.

HIFK:sta pääsivät pisteille myös 0+1 merkkauttaneet Jori LehteräRonald KnotIlari Melart ja Petr Kodýtek.

Jukurien illan osumista vastasivat Alexander Ruuttu ja Niklas Peltomäki.

Seuraavan kerran HIFK:n otteita pääsee seuraamaan livenä heti huomenna klo. 17.00. Red Classics -matsissa loppuunmyydyllä Nordiksella vastaan luistelee Tampereen Ilves. Kyseessä on Liigan kärkikamppailu ja lauantai-illan meininki tulee olemaan sen mukainen.