HIFKPelicans
la 28.09.2024 klo 17:00

POJOT POVARIIN RAUMALTA

Lukko-HIFK 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)

HIFK:n Aatu Karjalaisen (peliaika 07.32) debyyttimatsin avauserä taipui muutamasta hyvästä stadilaisten maalintekopaikasta huolimatta kotijoukkueen eduksi, kun Jami Krannila vei omansa piinallisen pitkän hyökkäyksen päätteeksi 1-0-johtoon ajassa 19.09. Suurempia sankaritarinoita ei avauskolmanneksessa kirjoitettu.

Toisen erän alussa raumalaisten päädyssä alkoi tapahtua: Iiro Pakarinen (1+0) kihautti kauden viidennen häkkinsä Kristian Vesalaisen (1+1) namupassista ajassa 23.20, ja vain 45 sekuntia myöhemmin Taka-Töölön oma poika Vesalainen ampui stadilaiset 2-1-johtoon. Byyrin syöttivät maestro Jori Lehterä ja Tony Sund.

HIFK:n hyvä tatsi jatkui läpi kakkoserän. Pelissä oli jatkuvaa uhan tunnetta. Vierasjengi rynni tekotonteille, jos ei sentään liukuhihnalta niin toistuvasti kuitenkin. Videovalmentaja Ari Halttusen sanoittamana mukavasti sujunut toinen kolmannes kului stadilaisten osalta teemalla: ”Paine. Riisto. O-Zone. Jatkopaine. Riisto.” Lisäosumat jäivät silti saavuttamatta.

Toiselta tauolta kaukaloon luisteli sisuuntunut Lukko. Pelin energia kääntyi päälaelleen ja 25 kiekkoa torjunut Roope Taponen sai tiputella hikeä Kivikylän Areenan jäälle. Satakuntalaisten rynnistys toi lopulta tuloksen, kun liukasliikkeinen Antti Saarela tasoitti matsin 2-2:een tyylikkäällä yksilösuorituksella ajassa 46.16.

Nelihenkinen HIFK-fanikulmaus sai seuraavan kerran hurraamisen aihetta kolmisen minuuttia myöhemmin: Minnesotan tuore NHL-varaus Aron Kiviharju (1+0) ampui kauden avausbyyrinsä ja taululle numerot 2-3. Syötöt ”Arskan” maaliin saivat Petteri Lindbohm ja Vincent Marleau.

Matsin lopullinen ratkaisu oli tolpan päässä, kun Kristian Vesalainen kilautti kiekon ylivoimalla tolppaan kuutisen minuuttia ennen loppusummeria. Ylivoimaorkesteri Töölön Takapotku jäi kuitenkin maaleitta.

3256 katsojaa sai vielä matsin lopussa sydämentykytyksiä Lukon haettua tasoitusta ilman häkkäriä, mutta helsinkiläinen lihamuuri otti osumaa ja kesti: lopputuloksena kolme pistettä plakkariin ja hymyillen himaan.

Liiga jatkuu HIFK:n osalta heti huomenna Nordiksella Pelicansia vastaan. Matsi 17.00. Dörtsit 15.30.