logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Saara Niemi: ”Pelin vaade on kasvanut” – Stadin Gimmat aloittavat pudotuspeliurakkansa viikonloppuna

HIFK kohtaa puolivälierissä Oulun Kärpät.

Gimmojen päävalmentaja Saara Niemi analysoi sekä runkosarjaa, että viikonloppuna alkavia pudotuspelejä Oulun Kärppiä vastaan.

Runkosarja on nyt paketissa, miten kuvailisit kokonaisuutta?
Niemi: “Isossa kuvassa 27 voitettua ja 5 hävittyä ottelua on hyvä suoritus. Kuuteen kuukauteen on tullut erilaisia pelillisiä vaiheita – hyviä, huonoja ja siltä väliltä. Kokoonpanoja on vaihdeltu aika paljon loukkaantumisten takia, siihenkin nähden olemme hyvin pystyneet muokkautumaan. Sarja on tasoittunut loppua kohden ja pelin vaade kasvanut, mikä on totta kai palvellut meidän pelin kehittymistä”.

Joulun ympärillä oli loukkaantumisista johtuen pieni tappioputki, mitä oppeja otitte tuosta suvantovaiheesta mukaan kevään koviin koitoksiin?
“Koen kauden viiden tappion olleen erittäin tärkeitä kokemuksia ajatellen pudotuspelejä. Menimme yli vuoden voitosta voittoon, ja alkoi tunnepuoli kärsimään. Tappiot toivat ennen kaikkea nöyryyttä peliimme”.

Pejzlovan ketju teki odotetusti huikeaa jälkeä koko kauden aikana, mutta ketä nostaisit joukkueesta esille suurimpina tason nostajina runkosarjassa?
“Pistepörssin kakkonen Sanni Vanhanen pelasi todella tasaisen runkosarjan kantaen joukkuetta Clara Rozierin ohella, kun muita joukkueen tehopelaajia oli loukkaantuneena. Clara pystyi nostamaan omaa tasoaan kauden mittaan varmasti eniten”.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu Kärpät. Runkosarjassa kaikki neljä kohtaamista meni Gimmoille, mutta millaista peliä odotat oululaisten suunnalta?
“Kärpät ovat pystyneet parantamaan valtavasti peliään kauden mittaan. Ykköskentästä löytyy vaarallisia kiekollisia pelaajia. Joukkue puolustaa hyvin keskustaa eikä tule antamaan missään kohtaa periksi”.

Runkosarjan viimeisissä otteluissa sai pelata erikoistilanteita erittäin paljon, varsinkin pudotuspeleissä näillä voi olla iso merkitys yksittäisten pelien osalta. Miten paljon olette harjoitelleet yli- ja alivoimaa?
“Otteluiden erikoistilanteet ovat totta kai aina parasta harjoittelua, mutta kyllä me viikoittain harjoittelemme erikoistilanteita myös harjoituksissa”.

Mitkä asiat tulevat ratkaisemaan Kärppäsarjan?
“Jos pystymme keskittymään yksittäiseen peliin, erään ja vaihtoon kerrallaan, ja pelaamaan oman identiteetin kautta sekä pelaamaan tiivisti myös puolustussuuntaan olemme vahvoilla”.

Liput myynnissä Ticketmasterissa ennakkoon, ovet aukeaa 30 min ennen ottelun alkamista:

Lauantain liput
Sunnuntain liput

Tervetuloa mukaan kannustamaan Gimmat voittoon!

Näytä kaikki uutiset