Seuran sisäiset kausipalkinnot on jaettu – Lehterä palkittiin arvokkaimpana pelaajana

HIFK on palkinnut kauden ansioituneimpia pelaajia 1980-luvulta lähtien. Katso myös kaikki aiemmat voittajat.

HIFK on palkinnut omia pelaajiaan erinomaisista otteista kuudessa eri kategoriassa aina 1980-luvulta saakka. Kahteen pokaaliin kaiverretaan täysin uudet nimet tämän kauden päätteeksi.

Eniten HIFK:n kausipalkintoja kautta aikain saanut pelaaja on maalivahti Sakari Lindfors, joka on palkittu kaikkiaan yhdeksän kertaa (tulokas 1987, maalivahti 1988, -92, -95, -96, taistelija 1992, MVP 1988, -90, -95).

Ville Peltonen on puolestaan ainoa pelaaja, joka on palkittu kaikissa mahdollisissa kategorioissa (A-nuorten Gentleman 1991, tulokas 1993, taistelija 1994 & 2014, MVP 2011).

2023 SEURAPALKINNOT

Esko Rekomaan muistopalkinto (MVP): Jori Lehterä

MVP (most valuable player) on joukkueen arvokkain pelaaja. Palkinnon voi saada pelipaikasta riippumatta.

HIFK:n kapteenina loppukauden toiminut Jori Lehterä oli joukkueensa paras pistemies tehoilla 6+50=56 yhdeksän pisteen erolla seuraavaan.

Lehterän syöttöpistesaldo nosti miehen HIFK:n seurahistorian kaikkien aikojen tilastoissa korkealle. 50 syöttöpistettä yhden kauden oikeuttaa jaettuun kolmanteen sijaan yhdessä Matti Hagmanin kanssa (1979-1980). ”Hakki” on tilastossa myös sijalla kaksi syötettyään 52 maalia kaudella 1986-1987. Kärjessä on tsekkiläinen Jan Caloun 57 syöttöpisteellä (1998-1999).

 

Carl Brewerin puolustajapalkinto: Luke Martin

Palkinnon painoarvo on nimenomaan sanalla puolustaja – ei siis välttämättä eniten pisteitä tehnyt pakki.

Yhdysvaltalaispuolustaja Luke Martin loisti kauden aikana erityisesti hyökkäystehoillaan. Martin oli joukkueensa toiseksi paras pistemies ja ylivoiman kapellimestarin Jori Lehterän tutkapari. Martin merkkautti ensimmäisellä Liiga-kaudellaan tehot 10+37=47 ja oli koko sarjan toiseksi tehokkain puolustaja.

 

Heikki Riihirannan taistelijapalkinto: Iiro Pakarinen

Vuoden taistelija on pelaaja, joka laittaa itsensä likoon illasta toiseen. Palkinnon voi saada pelipaikasta huolimatta veskari, puolustaja tai hyökkääjä.

Vuoden taistelija -palkinnon pokkasi toista vuotta putkeen hyökkääjä Iiro Pakarinen. Joukkueen kapteenistoon kuuluva voimahyökkääjä kuuluu valmennuksen luottopelaajiin niin seurajoukkueessa kuin maajoukkueessakin. Pakarinen on lähes poikkeuksetta kentällä silloin, kun joukkue tarvitsee ratkaisijoita. Vastuuta on tullut ylivoimalla ja alivoimalla, luonnollisesti hyökkääjänä ja tarvittaessa myös puolustajana.

Pakarinen hätyytteli jälleen 20 runkosarjamaalin rajaa. Erityisesti fyysisellä pelaamisellaan ihastuttanut 32-vuotias hyökkääjä viimeisteli tällä kaudella tehot 18+12=30.

 

Gentleman-palinto (U20): Patrik Tasavuori

U20-ikäluokan pelaajalle jaettava Gentleman-palkinto uskotaan pelaajalle, joka on osoittanut herrasmiesmäisyyttä ja reilua urheiluhenkeä kaukalossa ja sen ulkopuolella joukkuetovereilleen sekä vastustajille.

Kolmatta kauttaan Kolleissa pelannut Patrik Tasavuori pokkasi Gentleman-palkinnon nimiinsä. Nuoren joukkueen kapteeni ja kokeneimpiin lukeutunut hyökkääjä arvostettiin korkealle niin joukkuekaverina kuin vastustajana.

 

Tutte Bäckströmin maalivahti-palkinto: Vili Varonen (U18)

Maalivahtipalkinnon saa veskari, jonka panos on ollut joukkueelleen merkittävin. Palkinnon saaja valitaan joko liigajoukkueesta, Kolleista, U18- tai U16-ikäluokasta.

16-vuotias Vili Varonen pelasi valtaosan kaudesta HIFK:n alle 18-vuotiaiden SM-joukkueessa. SM-sarjassa 32 ottelussa torjuntaprosentti 92,0 oli koko sarjan neljänneksi paras. Kolmessa pudotuspeliottelussa kiekko pysähtyi prosentilla 92,65. Varonen voitti U18 SM-joukkueen kanssa ikäluokan hopeaa.

Varonen ehti vielä pelaamaan alle 16-vuotiaiden SM-finaaleita HIFK:n paitaan. Varonen torjui kaksi ottelua prosentilla 95,40, voitti molemmat pelaamansa finaaliottelut ja oli siten voittamassa ikäluokan Suomen mestaruutta.

 

Calle Branderin tulokaspalkinto: ei jaettu tällä kaudella

Tulokas on nuori pelaaja, joka ennen kauden alkua on pelannut korkeintaan 30 ottelua Liigassa. Yksi tärkeä peruste on pelaajan kehitys kauden aikana. Tulokaspalkinnon voittaja on pelannut kauden aikana merkittävän määrän Liigamatseja.

Näytä kaikki uutiset