logologo
HIFKHPK
ke 18.09.2024 klo 18:30

Stadin Gimmat uusin tuulin uuteen kauteen

Back to back Suomen mestaruuksia puolustava Stadin Gimmat lähtee uuden Auroraliigan kauteen 2024-25 rajusti uudistuneena. Joukkueessa on peräti 12 uutta pelaajaa: maalivahdit Nelli Nieminen, Sofia Haverinen ja Tea Koljonen, puolustajat Heidi Holmberg ja Olivia Huttunen, hyökkääjät Julia Kuhta, Aino Lehikoinen, Sehana Galbrun (FRA), Ella Turunen, Emmi Juusela sekä Iida ja Emma Lappalainen.

Gimmojen uudeksi kapteenistoksi on valittu C-kirjaimella Athèna Locatelli ja avustavat kapteenit (A) Johanna Kemppainen sekä Olivia Kylliäinen.

Manageri Johanna ”Mima” Sandqvist näkee uudistuksen osana pitkää ja systemaattista jatkumoa, jonka eteen HIFK:ssa on paiskittu hommia hartiavoimin jo vuosien ajan.

”Luotan vahvasti meidän systeemiin, joka tuottaa ennennäkemättömän määrän omia pelaajia edustusjoukkueeseen. Samalla se houkuttelee Stadiin eteenpäin pyrkiviä huippuyksilöitä myös muualta Suomesta. Meillä on iso vastuu nostaa pelaajia seuraavalle tasolle. HIFK:n pelaajapolku tytöissä ja naisissa on vahva. Strategiassamme on kehittää pelaajia kohti Suomen terävintä huippua”, sanoo Sandqvist.

Managerin sanat saavat väkevää painoarvoa kylmistä faktoista. HIFK on Suomen suurin tyttö- ja naiskiekkoseura, jossa pelaa kilpapuolella noin 200 pelaajaa, harrastepuolella noin 100 eri-ikäistä naista. Viime kauden mestaruusjoukkueesta neljä pelaajaa sai ammattilaissopimuksen ja kaksi siirtyi USA:n yliopistosarjoihin. Päättyneellä kaudella HIFK voitti mestaruuden myös N20-ikäluokassa, ja sitä edellisellä sesongilla N16-ikäluokassa.

Uudistukset Gimmojen kokoonpanossa eivät kuitenkaan tarkoita uudistusta pelitavassa. Päävalmentaja Saara Niemi näkee, että muutos on hyvästä, mutta pelillinen identiteetti kaukalossa säilyy kutakuinkin samanlaisena kuin tähän saakka.

”Kokoonpanomuutokset tälle kaudelle ovat olleet tiedossamme jo pitkään, joten olemme pystyneet rakentamaan pelitapaamme pitkäjänteisesti tuomalla nuoria sisään joukkueeseen ikään kuin pehmeällä laskulla. Kaikki uudet omat pelaajamme ovat treenanneet edustuksen kanssa jo aikaisemmin. Pelitapamme tulee selkärangasta: pyrimme edelleen olemaan sarjan paras kiekollinen joukkue, joka vie peliä, aktiivista puolustamista unohtamatta. Nimenomaan aktiivisuus ja pelirohkeus ovat keskiössä”, sanoo Niemi.

Uudistuneen joukkueen apuna on ollut psyykkinen valmentaja, joka jatkaa Gimmojen kanssa läpi kauden.

”Henkinen puoli on tärkeä osa nykyaikaista huippu-urheilua. Haluamme kehittää sitä aivan samoin kuin fyysistäkin puolta”, kertoo Niemi, joka mainitsee Gimmojen panostavan myös ottelutapahtuman kehittämiseen legendaarisessa Pirkkolan jäähallissa.

Uusien pelaajien osalta Niemi nostaa framille Ivalossa syntyneet Lappalaisen kaksoset, Iidan ja Emman, jotka tähyilevät urallaan Pohjois-Amerikan kaukaloihin. RoKi:sta Stadiin saapuneet hyökkääjäsiskokset tulivat HIFK:n riveihin ottamaan loikan seuraavalla tasolle.

”Olen onnellinen, että Lappalaiset valitsivat Gimmat. Se kertoo työmme laadusta pelaajien kehittämisessä. Molemmat ovat todella lahjakkaita ja mielenkiintoisia pelaajia. Odotan heidän ottavan alkavalla kaudella pitkiä harppauksia”, pohtii päävalmentaja Niemi.

Joukkue on hitsautunut kevään ja kesän aikana hyvin yhteen. Uudet Gimmat ovat päässeet luontevasti sisään jengin arkeen. Jo kuudennen kautensa Gimmoissa aloittava varakippari Johanna Kemppainen näkee kokeneiden pelaajien ottaneen isoa roolia nuorten koulimisessa talon tavoille.

”Paljon on tullut nuoria sisään jengiin, joten meidän kokeneempien pelaajien vastuu kasvaa. Jokainen ´junnu´ on ansainnut paikkansa joukkueessa, heillä kaikilla on tiptop-luokan asenne treenaamiseen ja jokainen saa olla omana itsenään. Itse olen äärimmäisen innoissani uuden kauden alkamisesta, tavoitteeni on ottaa omassakin pelaamisessa askel sille kuuluisalle nextille levelille. Pyrin olemaan johtava pelaaja niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin”, sanoo kaksi Suomen mestaruutta, yhden hopean ja yhden pronssin Gimmojen paidassa voittanut Kemppainen.

Stadin Gimmat aloittaa kautensa uudistuneessa Auroraliigassa lauantaina 7.9. Turussa pelattavassa matsissa, kun vastaan luistelee Oulun Kärpät. Sunnuntaina Gimmat kohtaa niin ikään Turussa RoKin. HIFK-faneille on tarjolla maksuton kimppakyyti Turkuun.

Ensimmäinen kotimatsi pelataan 21.9. Pirkkolassa Kiekko-Espoota vastaan. Ottelu alkaa klo 13.30. Ilmestykää sankoin joukoin lehtereille tsekkaamaan mestaruusviirin nostoa ja uusiutuneen Gimmojen aktiivisia otteita. Flabat Ticketmasterista

TRES PUNTOS!

Kiekko-Espoo-HIFK 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

Näytä kaikki uutiset