Tappara viimeisteli tylysti – HIFK:n voittoputki katkesi Tampereella

Tappara-HIFK 4-3 (2 - 0, 1 - 2, 1 - 1)

HIFK ja Tappara kohtasivat lauantaina Nokia Areenassa. Areena on ollut stadilaisille hankala paikka, ja tänäänkin ottelun alku oli kaikkea muuta kuin ruusuinen. Kun 21 minuuttia oli pelattu, oli kotijoukkue 3-0-johtoasemassa. HIFK oli siitä huolimatta pelillisesti edellä ja aiheutti harmaita hiuksia Tappara-puolustukselle. Kavennusosumaa saatiin odottaa ottelun puoliväliin asti. Jori Lehterä sivalsi kiekon verkkoon Julius Nättisen ja Niko Seppälän esityöstä. Ja heti perään onnistui Antti Pihlström. Pihlströmin osuman alustivat Kristian Vesalainen ja Juha Jääskä. Tappara nousi vielä uudelleen kahden maalin johtoon Nicholas Baptisten osumalla kolmannen erän alussa. Vesalainen toi kuitenkin HIFK:n jälleen maalin päähän, mutta tasoihin ottelua ei kovasta yrityksestä huolimatta saatu.

Huomioita lauantai-illasta:

  • Liigan paras alivoima toimi jälleen. Tappara pääsi ylivoimalle viisi kertaa, mutta teki kaikki maalit tasakentällisin.
  • Komarov-Väänänen-Pihlström-akseli on kovassa vedossa. Järjesti tänäänkin pitkiä hyökkäyksiä Tapparan harmiksi. Pihlström onnistui myös maalinteossa.
  • Ylivoimaa tarjottiin myös HIFK:lle. Tulos jäi uupumaan.
  • HIFK kamppaili ja pelasi fyysisesti läpi illan. Se horjutti Tapparaa. Niko Seppälän ja Kasper Kotkansalon upeat taklaukset kolmannessa erässä olivat upeita.
  • Ottelu oli HIFK:lle kolmas neljään päivään, mutta väsymyksen merkkejä ei ollut havaittavissa. Se lupaa hyvää kevättä ajatellen.
  • Nokia Areenalla ei enää runkosarjassa vierailla. Voitot on haettava pudotuspeleistä.

Lehdistötilaisuus ja maalikooste

 

Näytä kaikki uutiset