logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

IFK jahtaa neljättä voittoaan HPK:sta – lue matsiennakko

play

IFK matkustaa lauantaina HPK:n vieraaksi. Seuraa ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK:n ottelut jatkuvat lauantaina Hämeenlinnassa, kun joukkue matkustaa HPK:n vieraaksi. Voit seurata kello 17.00 käynnistyvää ottelua Ruutu-palvelusta.

Kaisaniemen kentällä vietettiin tiistaina ikimuistoista iltaa, kun IFK kohtasi 120-vuotisjuhlaottelussaan sarjakärki Oulun Kärpät. Loppuunmyytyä kamppailua oli seuraamassa 16 000 katsojaa. IFK nousi päätöserässä kolmen maalin takaa tasoihin, mutta Kärpät vei matsin jatkoajan jälkeen maalein 3-4. Tappion myötä katkesi IFK:n kuuden ottelun voittoputki ja peräti 11 ottelun mittaiseksi venynyt kotivoittoputki.

IFK on parantanut pelaamistaan jatkuvasti sarjan edessä ja etenkin joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut ihailtavaa katseltavaa. IFK pelaa tällä hetkellä viihdyttävää jääkiekkoa ja luo runsaasti maalipaikkoja jokaisessa ottelussa. Myös puolustuspelaaminen on ollut hyvällä tasolla, sillä IFK on päästänyt kaikista joukkueista neljänneksi vähiten maaleja.

Voittoputkensa ansiosta IFK on noussut sarjataulukossa neljänneksi, kun runkosarja on edennyt puoliväliin. Ennen perjantaina pelattavia otteluita IFK:n ero kolmantena olevaan Turun Palloseuraan on viisi pistettä ja toisena kulkevaan Tapparaan yhdeksän pistettä. Sarjakärki Kärpät on IFK:ta 19 pinnaa edellä.

Erik Thorell on IFK:n paras pistemies tehoilla 8+16.

HPK pelaa vielä yhden ottelun ennen lauantaita, kun TPS vierailee perjantaina Ritari-areenalla. IFK pääsee siis hakemaan kauden neljättä voittoaan HPK:sta huomattavasti paremmin levänneenä.

HPK ja IFK kohtaavat lauantaina neljättä kertaa tällä kaudella. IFK on voittanut joukkueiden kaikki kolme kohtaamista. 23. marraskuuta pelattu edellinen keskinäinen ottelu päättyi Hämeenlinnassa IFK:n 1-3-voittoon. IFK:n maalintekijöinä kunnostautuivat Juha-Pekka Haataja, Micke Åsten ja Lennart Petrell. HPK:n ainoan maalin teki Kristian Vesalainen.

Vesalainen oli sivussa HPK:n edellisessä ottelussa loukkaantumisen takia, joten hänen pelaaminen lauantaina on epävarmaa. Vesalaisen lisäksi Robert Leinon pelikunto on kysymysmerkki.

HPK on sarjataulukossa 30 pelatun ottelun jälkeen 12. sijalla. HPK:lla on riittänyt maalinteon kanssa haasteita, sillä hämeenlinnalaiset ovat tehneet toiseksi vähiten maaleja Liigassa. Kerho on kerännyt kolmanneksi vähiten pisteitä kotiotteluistaan, kun 15 pelatun kotiottelun saldo on seitsemän voittoa ja kahdeksan tappiota.

HPK-IFK starttaa lauantaina kello 17.00. Jos et ole menossa paikan päälle niin voit seurata ottelua Ruutu-palvelusta.

Seuraa heitä


#45 Micke Åsten, IFK
”Muuli” pelaa tällä hetkellä ehkä elämänsä parasta jääkiekkoa. Suurella sydämellä ottelusta toiseen taistelevan hyökkääjän pelaaminen on kehittynyt entistä kokonaisvaltaisemmaksi. Erityisesti Åstenin kiekollinen pelaaminen on mennyt valtavasti eteenpäin ja hänen itseluottamus on korkealla tasolla. Åsten esitti TPS-ottelussa näyttävän jalkakynän, joka sai yleisön haukkomaan henkeään. Kuudetta kauttaan IFK:n liigajoukkueessa pelaava hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 30 liigaottelussa tehot 3+3 ja hänen plus-miinus-tilasto on viisi maalia plussalla.


#25 Roope Laavainen, HPK
Ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaava 19-vuotias Laavainen taistelee pelipaikasta Buffalossa pelattaviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Chicago Blackhawks varasi Karhu-Kissojen kasvatin NHL:ään viime kesäkuussa neljännellä kierroksella. Kiekollinen ja sulavasti luisteleva kiekollinen puolustaja on saanut vaihtelevasti vastuuta HPK:n puolustuksessa, mutta osoittanut pärjäävänsä liigatasolla. Liigauran avausmaali vielä tekemättä. Kamppailupelaamisessa kehitettävää.

Seuraava kotiottelu: IFK-KalPa keskiviikkona 13.12. kello 18.30

Osta liput matsiin

Nordiksella tehdään jälleen hyvää, kun IFK-KalPa-pelissä joulun hengen mukaisesti muistamme vähävaraisia. IFK, Stockmann ja Hope – Yhdessä & yhteisesti ry järjestävät tavaratempauksen, johon jokaisella IFK-perheen jäsenellä on mahdollisuus osallistua.

Tavaratempauksessa keräämme hyväkuntoisia lasten ja nuorten harrastevälineitä, leluja ja vaatteita. Ohjaamme nämä Hopen kautta eteenpäin niitä eniten tarvitseville. Tavaratempaus järjestetään Nordiksen pääsisäänkäynnillä ennen illan matsia klo 17.00-18.30.

Jäähallin lipunmyynti aukeaa kaksi tuntia ennen ottelua ja Nordiksen ovet tuntia ennen. Suosittelemme julkisen liikenteen hyödyntämistä. Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin.

Näytä kaikki uutiset