logologo
HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

IFK saa vieraita Kouvolasta – lue matsiennakko

play

IFK-KooKoo tänään Nordiksella kello 17.00. 120-vuotiskauden teemahaastattelut jatkuvat Brewer's Streetillä. Osta liput Ticketmasterista!

IFK ja KooKoo kohtaavat tänään Nordiksella. 120-vuotiskauden teemahaastattelut jatkuvat Brewer’s Streetillä. Osta liput kello 17.00 alkavaan matsiin Ticketmasterista!

Illan ottelu on IFK:n kauden ensimmäinen Perhepeli. Hallilla on ohjelmaa koko perheelle ja mestoille kannattaa saapua ajoissa nauttimaan mukavasta fiiliksestä. Ohjelmassa on pelaajatapaamisia, pelejä, lämäripiste ja paljon muuta.

120-vuotisjuhlakauden teemaillat jatkuvat tänään IFK:n otteluissa. Tällä kertaa voit toisella erätauolla käydä Brewer’s Streetillä kuuntelemassa 1957-1963 IFK:ssa pelanneen Pertti Jenytinin haastattelua. Muistelutuokion juontaa Mika Kortelainen.

IFK ja KooKoo pelasivat edelliset ottelunsa perjantaina. IFK kärsi niukan 2-1-vierastappion Tapparalle ja Porin Ässät kävi hakemassa pisteet KooKoon kotikaukalosta 4-1 lukemin. Molemmat joukkueet janoavat tänään Nordiksella paluuta voittojen tielle.

Neljä liigaottelua tällä kaudella voittanut KooKoo on sarjataulukossa yhdeksän pelatun ottelun jälkeen yhdeksäntenä 13 sarjapisteellä. Vasta kahdesti voittoa juhlinut IFK löytyy yhdeksällä pisteellä sijalta 12.

KooKoon ja HIFK:n viime kauden runkosarjakohtaamiset olivat todella tasaisia, sillä kaikki keskinäiset matsit päättyivät maalin erolla. KooKoo voitti otteluista kaksi jatkoajan jälkeen. IFK otti yhden kolmen pisteen voiton lisäksi KooKoon päänahan vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

KooKoon hyökkäyksessä selkeät johtajat – puolustuksessa runsaasti poissaoloja

KooKoon paras pistemies on Tanskan maajoukkuepuolustaja Emil Kristensen tehopistein 3+4. Myös Anrei Hakulisella sekä Tanskan maajoukkuehyökkääjä Patrick Bjorkstrandilla on kasassa seitsemän tehopistettä. IFK:n kultakypärää kantaa puolustajien pistepörssiä johtava Teemu Eronen, jonka saldo kymmenen matsin jälkeen on 3+6.

KooKoon puolustajatilanne on murheellinen, sillä Robin Jacobsson, Henrik Forsberg, Jyri Niemi, Santeri Salmela ja Veeti Vainio ovat loukkaantuneina. Kristensenin lisäksi alkukauden luottohahmoihin ovat lukeutuneet Niko Tuhkanen sekä Jake Newton. Tuhkanen on kouvolalaisten toiseksi tehokkain puolustaja viidellä syöttöpisteellä. Oikealta puolelta laukova Newton saa vastuuta ylivoimalla ja yhdysvaltalaispuolustaja on laukonut kaikista KooKoo-pelaajista eniten alkukauden matseissa. Newton on tehnyt yhden liigamaalin tällä kaudella.

KooKoon hyökkäyksestä löytyy muutama erittäin mielenkiintoinen nimi. Yksi heistä on useamman kauden IFK:ssa pelannut Siim Liivik, joka palasi täksi kaudeksi liigajäille yhden Ruotsin pääsarjassa vietetyn kauden jälkeen. KooKoon kokenein liigapelaaja teki kauden avausmaalinsa perjantaina pelatussa ottelussa Ässiä vastaan. Maalin edustalla viihtyvällä ”Märkä-Simolla” on tilillä neljä tehopistettä.

Kaudella 2013-2014 runkosarjassa 52 tehopistettä Ilveksen paidassa takonut ja Liigan pistepörssissä toiseksi sijoittunut Michael Keränen siirtyi täksi kaudeksi KooKoon riveihin yksivuotisella sopimuksella. Keränen teki nappikauden jälkeen sopimuksen IFK:n kanssa, mutta ei lopulta pelannut ainuttakaan ottelua IFK-paidassa. Matka jatkui Minnesota Wildin organisaation. Pohjois-Amerikassa kertyi kahden kauden aikana 136 AHL-ottelua ja yksi NHL-ottelu. Keräsen viime kausi alkoi Jokereissa ja päättyi Ilveksessä. Tällä kaudella taitava hyökkääjä on tehnyt viidessä liigaottelussa tehot 2+1.

KooKoon nelosketjussa Eetu Pöysti ja Jan-Mikael Juutilainen muodostavat työteliään parivaljakon. Pöystin ja Juutilaisen tehtävänä on pimentää vastustajien kärkiketjut, mutta molemmilta löytyy riittävästi kiekollista osaamista myös hyökkäyspään ratkaisuihin.

Maalivahdeista KooKoon Juha Järvenpää on tällä kaudella torjunut kahdeksassa liigaottelussa torjuntaprosentilla 91,15%. IFK-maalivahti Atte Engrenin torjuntaprosentti on yhdeksän pelatun matsin jälkeen 93,91%, joka on koko sarjan toiseksi paras.

 

Seuraa heitä

Thomas Nykopp, IFK
24-vuotias Nykopp palasi perjantaina pelaavaan kokoonpanoon huilattuaan tiistaina Ässiä vastaan. Nykopp ohjasi IFK:n ainoan maalin Tapparaa vastaan pari sekuntia ennen päätössummeria. Nykopp nousi kauden neljännellä liigamaalillaan IFK:n sisäisen maalipörssin kärkeen ja koko Liigan maalipörssissä kymmenenneksi. Luotettava kahden suunnan sentteri tekee arvokasta työtä puolustuspäässä ja on tärkeä lenkki IFK:n alivoimapelaamisessa. Liigauran ennätystehot ovat kaudelta 2014-2015 – silloin syntyi 9+8=17 tehopistettä. Nyt kasassa on yhdeksän matsin jälkeen tehot 4+2. Jos tahti jatkuu samanlaisena niin henkilökohtainen piste-ennätys menee komeasti uusiksi.

Anrei Hakulinen, KooKoo
Turussa syntyneen ja Pelicansissa liigadebyyttinsä tehneen 27-vuotiaan Hakulisen todellista läpimurtoa on odoteltu jo muutaman kauden ajan. Pelicansissa kaudella 2014−15 aloittanut Hakulinen siirtyi kesken toissakauden KooKoon riveihin. KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola on pystynyt raapimaan Hakulisen vahvuudet esiin. Taitava ja hyvin luisteleva Hakulinen pystyy luomaan hyökkäyspäässä laadukkaita maalipaikkoja ketjukavereilleen. Loukkaantumisista urallaan kärsinyt hyökkääjä teki viime kaudella runkosarjassa liigauransa ennätyspisteet 14+10. Nyt kasassa on yhdeksän matsin jälkeen tehot 2+5, joka enteilee tehokasta kautta. Hakulisen viidestä syöttöpisteestä neljä on tullut ylivoimalla.

 

Tänään pelattava matsi on IFK:n kauden ensimmäinen Perhepeli. Hallilla on ohjelmaa koko perheelle ja mestoille kannattaa saapua ajoissa nauttimaan mukavasta fiiliksestä. Ohjelmassa on pelaajatapaamisia, pelejä, lämäripiste ja paljon muuta. Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua. Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Näytä kaikki uutiset