logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

IFK:n tuplapeliviikonloppu starttaa Hakametsässä – lue matsiennakko

play

IFK ja Tappara kohtaavat perjantaina Mansessa. Seuraa ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK pelaa viikonloppuna kaksi ottelua. Perjantaina IFK matkustaa Tapparan vieraaksi ja lauantaina KooKoo saapuu Nordikselle. Osta liput lauantain kotimatsiin Ticketmasterista.

IFK otti tiistaina vapauttavan kotivoiton, kun Ässät kaatui Nordiksella ehjän esityksen jälkeen numeroin 4-1. Voitto oli vaisusti kautensa aloittaneelle IFK:lle kauden toinen ja sijoitus sarjataulukossa koheni parilla pykälällä. IFK on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen 12. sijalla yhdeksällä sarjapisteellä. Perjantaina IFK tavoittelee kauden ensimmäistä voittoputkeaan.

Hallitseva Suomen mestari Tappara on sarjataulukossa yhdeksäntenä vain kaksi pistettä IFK:ta edellä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Jukka Rautakorven luotsaama joukkue kuuluu tälläkin kaudella Liigan suurimpiin mestarisuosikkeihin. Tamperelaisten kausi on lähtenyt yskähdellen liikkeelle. Tapparan kahdeksan ottelun saldo on neljä voittoa ja neljä tappiota, joista edellinen tuli keskiviikkona Lukon vieraana lukemin 2-1.

Tapparan ehdoton vahvuus on nimekäs puolustus, josta löytyy hurja määrä leveyttä ja taitoa. Aleksi Salosen, Mikko Lehtosen, Valtteri Kemiläisen, Otso Rantakarin, Aleksi Elorinteen, Veli-Matti Vittasmäen ja äskettäin Pohjois-Amerikasta Tampereelle palanneen Niko Mikkolan nimiä lukiessa voisi hyvin luulla, että kyseessä on Suomen maajoukkueen nimilista Euro Hockey Tourille. Kultakypärää tehoilla 4+2 kantavalla Salosella ja viime kaudella KooKoossa pelanneella Lehtosella (1+5) on kasassa kuusi tehopistettä.

Myös hyökkäyskalusto on nimekäs, mutta verkot eivät ole heiluneet odotetusti. 779 liigaottelua pelannut Kristian Kuusela on Tapparan tehokkain hyökkääjä saldolla 2+4. Joukkueen kapteeni Jukka Peltolalla on kasassa tehopisteet 3+2 ja ketjukaveri Matti Järvisellä 1+3. Tapparan isoimpia hankintoja täksi kaudeksi olivat Ässistä kaapatut hyökkääjät Niko Ojamäki sekä Jarno Kärki. Ojamäki on yhä ilman tehomerkintöjä ja Kärjellä on tilillä yksi syöttöpiste.

Hakametsässä kohtaa perjantaina kaksi huippuvireessä olevaa maalivahtia. Tapparan maalilla Dominik Hrachovina on torjunut kaikissa otteluissa torjuntaprosentilla 92,05%. IFK:n maalilla erinomaisia otteita koko kauden esittäneen Atte Engrenin torjuntaprosentti on 93,60%.

Seuraa heitä

Teemu Eronen, IFK
Toista kauttaan IFK:ssa pelaava Teemu Eronen johtaa Liigan puolustajien pistepörssiä tehoilla 3+5. Hyvällä laukauksella varustetulla 26-vuotiaalla kiekollisella puolustajalla on iso rooli etenkin IFK:n ylivoimapelaamisessa. Erinomainen luistelija näkee hyvin koko kentän ja käsittelee poikkeuksellisen hyvin kiekkoa pienessäkin tilassa. Eronen saalisti tiistaina Ässiä vastaan kolme tehopistettä – jatkuuko pistetehtailu myös Hakametsässä?

Tomáš Záborský, Tappara
IFK:ssa kaudet 2014-2016 pelannut Tomáš Záborský on aloittanut käynnissä olevan liigakauden odotettua vaisummin pisteiden valossa. Záborskýn tehomerkinnät ennen perjantaita ovat kahdeksan pelatun matsin jälkeen 1+1. IFK:ssa 27 runkosarjamaalia ja parhaalla liigakaudellaan Ässissä 35 maalia tehneen slovakialaishyökkääjän potentiaali on valtava. Záborskýn vahvuutena on erinomainen ja tarkka laukaus.

Tappara-IFK -ottelun näet suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta kello 18.15 alkaen.

Lauantaina kello 17.00 pelattava kotimatsi KooKoota vastaan on IFK:n kauden ensimmäinen Perhepeli. Hallilla on ohjelmaa koko perheelle ja mestoille kannattaa saapua ajoissa nauttimaan mukavasta fiiliksestä. Ohjelmassa on pelaajatapaamisia, pelejä, lämäripiste ja paljon muuta.

Osta liput lauantain kotimatsiin Ticketmasterista. Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua.

Näytä kaikki uutiset