Maalijyvän etsintä jatkuu Nordiksella – Jukurit saapuu Stadiin

IFK ja Jukurit kohtaavat perjantaina Nordiksella. Osta liput Ticketmasterista.

IFK:n ottelut jatkuvat perjantaina, kun Jukurit saapuu Nordikselle. Osta liput kello 18.30 alkavaan matsiin Ticketmasterista.

IFK pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona Ilvestä vastaan. Ottelutapahtumia hallinnut IFK oli kiinni voitossa viimeisille minuuteille asti Lennart Petrellin kauden toisella liigamaalilla, mutta Ilves onnistui nousemaan tasoihin ja vei Hakametsässä pelatun kamppailun voittomaalikilpailun jälkeen numeroin 2-1.

Toista kautta päävalmentaja Risto Dufvan alaisuudessa pelaava Jukurit aloitti kautensa viidellä peräkkäisellä tappiolla. Tappioputki tuli päätökseen viime tiistaina, kun Jukurit kaatoi niukasti KooKoon lukemin 2-1. Jukureiden ja IFK:n välinen piste-ero sarjataulukossa on kaksi pistettä. Mikkeliläiset ovat tehneet tähän mennessä vähiten maaleja Liigassa – vain kuusi osumaa kuuteen otteluun.

Viime kaudella IFK ja Jukurit kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. IFK voitti keskinäisistä otteluista kolme. Sekä IFK että Jukurit ovat voittaneet tähän mennessä vain yhden pelatuista otteluistaan, joten perjantaina jompikumpi joukkueista juhlii liigakauden toista voittoaan.

Jukureiden hyökkäyksessä on taitoa ja sopiva määrä liigakokemusta

Jukureiden joukkue on säilynyt täksi kaudeksi lähes samana viime kauteen verrattuna. Vähäisestä vaihtuvuudesta kertoo se, että joukkueessa pelaa tällä kaudella vain neljä pelaajaa, jotka eivät edustaneet Jukureita viime kaudella.

Merkittävimmät lähtijät olivat uransa lopettanut veteraanipuolustaja Marko Kauppinen sekä Oulun Kärppiin siirtynyt Miika Koivisto, joka oli Jukureiden toiseksi paras pistemies viime kaudella. Paikkaajiksi hankittiin yli 300 liigaottelua pelannut Antti Jaatinen sekä kaksi edellistä kautta Saksan DEL-liigassa pelannut IFK-kasvatti Hannu Pikkarainen.

Jukureiden viime kauden parhaan pistemiehen Zach Budishin maalitili on vielä kuuden pelatun matsin jälkeen avaamatta. Budish on vahva maalinedustapelaaja ja viime kaudella 15 maalia tehneeltä yhdysvaltalaishyökkääjältä on lupa odottaa nähtyä enemmän tehopisteitä. Jukureiden kultakypärää kantaa 22-vuotias laitahyökkääjä Ville Leskinen tehoilla 1+2. Viime kaudella 15 liigamaalia tehnyt Miika Roine on Jukureiden paras maalintekijä kahdella osumalla.

Savonlinnasta liigakartalle ponnistanut Jesper Piitulainen on Jukureiden taitavin pelaaja, jos puhutaan henkilökohtaisesta taitotasosta. Hyvällä pelikäsityksellä varustetulta Piitulaiselta odotetaan tehoja erityisesti ylivoimalla.

Omat henkilökohtaiset piste-ennätyksensä Liigassa viime kaudella nakuttaneet Henrik Koivisto ja Teemu Tallberg muodostavat tehokkaan ja työteliään tutkaparin. IFK:n junioreissa ja Suomen juniorimaajoukkueissa pelannut Tallberg teki debyyttinsä Liigassa IFK-paidassa kaudella 2009-2010. Tallberg avasi kauden maalitilinsä tiistaina KooKoota vastaan.

Jukurit on päästänyt koko sarjassa toiseksi eniten maaleja 

Jukureiden puolustus on ollut alkukauden otteluiden perusteella haavoittuvainen, sillä omissa on soinut kuudessa pelatussa ottelussa yhteensä 20 kertaa.

Puolustuksessa Pikkaraisen ja Jaatisen ohella johtaviin pelaajiin lukeutuu Mestiksessä todella kovia pisteitä takonut Teemu Suhonen, joka on kellottanut selvästi eniten peliaikaa Jukureiden alkukauden matseissa. 28-vuotias Suhonen pelasi ensimmäiset liigapelinsä viime kaudella HPK:ssa. Kiekollinen ja hyvin liikkuva puolustaja on voittanut kahtena kautena Mestiksen puolustajien pistepörssin.

Mielenkiintoinen nimi on myös Jere Karalahden 17-vuotta nuorempi velipuoli Keni Karalahti, joka pelaa toista kauttaan Liigassa ja Jukureiden riveissä. Peruspakin roolia tunnollisesti hoitava Ville Hyvärinen ei häikäise kiekollisella osaamisellaan, mutta hän hoitaa ruutunsa oman maalin edustalla ja kuuluu Dufvan luottopelaajiin.

25-vuotias Sami Rajaniemi on torjunut ennen perjantai-iltaa jokaisessa Jukureiden liigaottelussa tällä kaudella torjuntaprosentilla 89,73%. Toista kauttaan Jukureissa pelaava Rajaniemi debytoi Liigassa JYP-paidassa kaudella 2013-2014 ja on pelannut myös Pelicansissa sekä Kärpissä.

Kiekko putoaa jäähän Nordiksella perjantaina kello 18.30. Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin.

Osta liput matsiin

Näytä kaikki uutiset