Matsiennakko: IFK ryöstöretkelle Raumalle

IFK pelaa perjantaina Raumalla ja lauantaina Sport saapuu Nordikselle. Lue Lukko-matsin ennakko.

IFK pelaa perjantaina Raumalla ja lauantaina Sport saapuu Stadiin.

IFK:lla on edessä kahden ottelun viikonloppu. Perjantaina dösän keula suuntaa kohti Raumaa, jossa Lukko isännöi IFK:ta. Lauantaina Vaasan Sport saapuu Nordikselle. Liput kello 17.00 starttaavaan matsiin voit ostaa Ticketmasterista.

Viime lauantaina pelatussa edellisessä ottelussa IFK johti Ässiä 0-2, mutta Ässät nousi lopulta 3-2-voittoon. IFK on voittanut viisi edellistä kotimatsia, mutta vieraskaukalossa on ollut tällä kaudella todella huomattavasti vaikeampaa. 11 pelatusta vierasottelusta IFK on onnistunut voittamaan vain yhden. Myös vieraskaukalossa on venyttävä voittoihin, mikäli sarjataulukossa halutaan nousta kärkisijoille. IFK on sarjataulukossa yhdentenätoista 25 sarjapisteellä ja piste-ero kuuden parhaan joukkoon on seitsemän pistettä.

Neljäntenä sarjataulukossa kulkevalla Lukolla on kasassa 37 sarjapistettä. Raumalaiset ovat voittaneet yhdeksästä kotiottelustaan kahdeksan, joten IFK saa venyä Rauman perjantai-illassa parhaaseen mahdolliseen suoritukseen yltääkseen sarjapisteille. Viime lauantaina Lukko otti kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa kaatamalla Ilveksen lukemin 3-2.

IFK ja Lukko kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella 7. lokakuuta. IFK voitti Nordiksella pelatun kamppailun lukemin 3-1. IFK:n maaleista vastasivat Erik Thorell, Juhani Tyrväinen sekä Miro Heiskanen ja Lukon ainoan maalin teki Janne Keränen.

Juhani Tyrväinen on IFK:n paras pistemies tehoilla 7+9.

Lukon kakkosketju saatava kuriin – Niskala johtaa puolustusta

Lukon paras pistemies on tehot 11+4 iskenyt Janne Keränen, joka onnistui maalinteossa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Nordiksella. Viime kaudella 42 tehopistettä runkosarjassa KalPa-paidassa takoneen Keräsen suurin vahvuus on luistelunopeus, jonka lisäksi hän on erittäin taitava kiekon kanssa. Keränen on muodostanut tehokkaan hyökkäysketjun yhdessä Arttu Ilomäen (3+8) ja Toni Koiviston (5+5) kanssa. Jokainen tästä kolmikosta on onnistunut tekemään kolme maalia ylivoimalla.

22-vuotias Eetu Koivistoinen on Lukon toiseksi paras maalintekijä kuudella maalilla. Kolmatta kauttaan Lukossa ja Liigassa pelaava Koivistoinen on vain yhden tehopisteen päässä viime kauden henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään (4+4). Isokokoinen hyökkääjä on saanut tällä kaudella huomattavasti isomman roolin joukkueessa ja hän on käyttänyt sen tähän mennessä erinomaisesti.

Raumalaisten pelillisen menestyksen kulmakivenä on sitoutunut ja aktiivinen puolustuspelaaminen. Lukko on päästänyt vähiten maaleja sarjassa ja Pekka Virran luotsaaman joukkueen alivoimapelaaminen on koko sarjan parasta. KalPalle vahvan peli-identiteetin luonut Virta on muovannut Lukosta kurinalaisen ja puolustusvoittoisen joukkueen.

Puolustuksen luottomiehinä häärivät neljättä kauttaan Lukossa pelaava Janne Niskala sekä viime kaudella SHL:ssä Örebrota edustanut ruotsalaispuolustaja Johan Motin. Niskala pelaa ottelusta toiseen yli 25 peliminuutin keskiarvolla ja hän on joukkueensa tehokkain puolustaja pistesaldolla 3+8. Niskalan pakkiparina pelaava Motin hoitaa tunnollisesti puolustajan perusduunit. IFK-kasvatti Rony Ahonen on Lukon toiseksi tehokkain puolustaja saldolla 2+5. Valmennuksen luottomies Jyri Marttinen on loukkaantumisten takia pystynyt pelaamaan vain 10 ottelua tällä kaudella.

Lukon selkeä ykkösmaalivahti on Kaapo Kähkönen, joka on pelannut yhtä vaille kaikissa liigaotteluissa tällä kaudella. Kaksi nollapeliä torjuneen Kähkösen torjuntaprosentti on 93,10 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,70.

Seuraa heitä

#24 Ryan O’Connor, IFK
O’Connor on IFK-puolustuksen johtajia niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kiekollinen puolustaja on IFK:n toiseksi tehokkain puolustaja pistesaldolla 2+9. O’Connorin yhtenä suurimpana vahvuutena on hyvä laukaus, jonka ansiosta hän on tärkeä osa IFK:n ylivoimapelaamista. Pelaa isoja minuutteja jokaisessa ottelussa ja laukoo lähes joka paikasta.

#82 Ville Vahalahti, Lukko
Vahalahti sijoittui viime kaudella runkosarjan pistepörssissä viidenneksi 47 tehopisteellä. Tarkasti laukovalla hyökkääjällä on 20 ottelun jälkeen kasassa tehopisteet 3+9, joten ihan viime kauden tahdissa konkari ei ole. Vahalahden tehopisteistä kuusi on tullut ylivoimalla. 39-vuotias hyökkääjä lähestyy kovaa vauhtia tuhannen pelatun liigaottelun rajapyykkiä. Liike on hidastunut, mutta näkee kentän edelleen erinomaisesti. Vahalahti on joukkueen henkisiä johtajia, joka osallistuu aktiivisesti myös puolustuspelaamiseen.

Lukko-IFK ottelua voit seurata Ruutu-palvelusta kello 18.15 alkaen.

Seuraava kotimatsi: HIFK – Sport lauantaina 4.11. kello 17:00

Osta liput Ticketmasterista

Näytä kaikki uutiset