logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Matsiennakko IFK-TPS: Petrattavaa riittää – uudet kujeet perjantaina

IFK-TPS perjantaina Nordiksella kello 18.30. Osta liput Ticketmasterista.

IFK:n ottelut jatkuvat perjantaina, kun TPS saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordikselle. Keskiviikkona Ilveksen voittanut IFK jahtaa jo 11. peräkkäistä kotivoittoaan. Osta liput kello 18.30 käynnistyvään matsiin Ticketmasterista.

IFK lähtee perjantaina pelattavaan TPS-matsiin neljän ottelun voittoputkessa. Keskiviikkona IFK kasvatti kotivoittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi, kun joukkue voitti Nordiksella pelatussa kamppailussa Ilveksen lukemin 4-3.

Kaksi ensimmäistä erää olivat IFK:lle vaikeita, mutta hyvä joukkue voittaa huononakin päivänä. Ilves-ottelun ratkaisijaksi nousi IFK-puolustaja Ryan O’Connor, joka teki voittomaalin vain 46 sekuntia ennen päätössummeria.

Vahvan alkukauden pelannut TPS on sarjataulukossa toisena 54 sarjapisteellä. Piste-ero sarjakärki Kärppiin on yhdeksän pistettä. Toiseksi eniten maaleja sarjassa tehnyt TPS palasi keskiviikkona jälleen voittojen tielle, kun se voitti keskikastissa painivan KooKoon lukemin 5-2. Voitto oli turkulaisille kauden 17.

Pisteiden valossa TPS on Liigan toiseksi paras vierasjoukkue. Vieraissa TPS on voittanut kahdeksan ottelua ja tappioita on kertynyt kuusi. Edellisessä vierasottelussaan TPS voitti Tapparan numeroin 2-3.

IFK ja TPS kohtaavat perjantaina toista kertaa tällä kaudella. IFK esitti 14. lokakuuta Turussa pelatussa kamppailussa parasta peliään vieraskaukalossa ja tuloksena oli upea 5-2-vierasvoitto. Ottelun hahmo oli tehot 1+3 merkkauttanut IFK-hyökkääjä Patrik Carlsson. ”Purre” syötti keskiviikkona myös O’Connorin viimeistelemän voittomaalin Ilvestä vastaan.

Juha-Pekka Haataja teki Ilvestä vastaan kaksi maalia. Haataja on tehnyt tällä kaudella yhteensä yhdeksän liigamaalia ja on Miro Heiskasen kanssa IFK:n paras maalintekijä.

Eric Perrin lähestyy Liigan ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätystä

TPS:n hyökkäyskalusto on yksi Liigan parhaimmista. Lokakuun kohtaamisessa IFK:ta vastaan loukkaantumisten takia sivussa olleet Eric Perrin sekä Ilari Filppula ovat toipuneet pelikuntoon ja molemmat ovat nousseet jälleen odotetusti turkulaisten johtaviin pelaajiin. Filppula on palannut loukkaantumisen jälkeen kaukaloihin ryminällä ja 36-vuotias hyökkääjä on tehnyt 12 liigaotteluun tehot 1+14.

Liigakauden kymmenennen maalinsa keskiviikkona KooKoota vastaan tehnyt Perrin tavoittelee Liigan ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätystä. 42-vuotiaalla kanadalaishyökkääjällä on kasassa tehopisteet 10+7 ja hän on vain seitsemän pisteen päässä Jokeri-ikoni Otakar Janeckyn ennätyksestä (133+346=479).

Viime kaudella 50 tehopistettä runkosarjassa tehtaillut 40-vuotias Tomi Kallio on turkulaisten paras pistemies tehoilla 8+21. TPS-kapteeni teki edellisessä ottelussa KooKoota vastaan tehot 1+2 ja nousi Liigan pistepörssissä jo toiseksi. Sadan liigamaalin kerhoon tällä kaudella noussut Kallio on myös joukkueensa eniten peliaikaa saanut hyökkääjä.

Perrin ja Kallio muodostavat TPS:n tehokkaan ykkösketjun viime kaudella läpimurtonsa Liigassa tehneen 23-vuotiaan Jasper Lindstenin kanssa. Keskiviikkona noin kuukauden loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palanneen Lindstenin pistesaldo 22 pelatusta ottelusta on 8+9. Taitava ja juonikas hyökkääjä jakelee oivaltavia syöttöjä ja löytää hyvin ketjukaverinsa.

IFK on viime aikoina pyrkinyt päävalmentaja Ari-Pekka Selinin mukaan vahvistamaan entisestään hyökkäyspelaamistaan.

Nuorista pelaajista tulokaskauttaan Liigassa pelaava Petrus Palmu on Lindstenin lisäksi yksi TPS-hyökkäyksen mielenkiintoisimmista nimistä. Kolme edellistä kautta Pohjois-Amerikan junioriliiga OHL:ssä pelannut Palmu on merkkauttanut tällä kaudella tehopisteet 7+7. Vaikka 20-vuotiaan hyökkääjän pistetahti on snadisti hiipunut alkukauden jälkeen niin hänellä on yhä kaikki ainekset läpimurtokauteen. Pienikokoinen (171 cm) Palmu on nopea ja hyvin kiekkoa käsittelevä hyökkääjä, jolla on terävä laukaus.

TPS-puolustajista Ilkka Heikkinen on puolustajien pistepörssissä neljäntenä tehopisteillä 8+9. Hyvällä lyöntilaukauksella varustetun Heikkisen maaleista viisi on syntynyt ylivoimalla. IFK:ssa kausina 2007-09 pelannut kiekollinen puolustaja on joukkueensa kantavia voimia ja Heikkinen on saanut Elmeri Erosen (2+9) jälkeen toiseksi eniten peliaikaa TPS-pelaajista.

Heikkisen ohella 38-vuotias ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder (4+8) on ollut odotetusti TPS-valmennusjohdon luottopuolustajia. Urallaan 678 NHL-ottelua pelannut Tallinder on TPS:n henkisiä johtajia sekä kentällä että pukukopissa.

Turkulaisten ykkösmaalivahdin viittaa kantaa 23-vuotias Oskari Setänen. 19 ottelussa pelanneen Setäsen torjuntaprosentti on 91,17 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,36. IFK-maalivahti Atte Engren on torjunut tällä kaudella 25 liigaottelussa torjuntaprosentilla 91,98. Engrenin päästettyjen maalien keskiarvo (2,01) on Liigan kolmanneksi paras.

Seuraa heitä


#88 Joonas Rask, IFK
Neljättä kauttaan IFK:ssa pelaava Rask on ollut tällä kaudella IFK:n tehokkaimpia hyökkääjiä. Rask on joukkueen sisäisessä pistepörssissä neljäntenä tehopisteillä 6+10 ja hänen plus-miinus-tilasto on kuusi maalia plussalla. Viime kaudella Rask teki IFK-paidassa yhteensä 21 tehopistettä runkosarjassa, joten tuo pistemäärä rikkoutuu lähiaikoina. Luisteluvoimainen, nopea ja taitava hyökkääjä istuu Ari-Pekka Selinin pelitapaan täydellisesti. Tärkeä pelaaja joukkueelle.


#4 Olli Juolevi, TPS
19-vuotias puolustaja siirtyi lokakuun alussa TPS:n riveihin lainasopimuksella NHL-seura Vancouver Canucksista ja hän pelaa perjantaina ensimmäisen liigaottelunsa Nordiksella. Vancouver varasi Juolevin kesän 2016 NHL-varaustilaisuudessa viidentenä. Kiekollinen puolustaja pelasi kaksi viime kautta OHL-seura London Knightsissa ja oli mukana voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuonna 2016. Juolevi on noussut TPS:n avainpelaajiin ja tehnyt 16 liigaottelussa tehot 5+7. Juolevi on yhdessä Miro Heiskasen kanssa suomikiekon tämän hetken suurimpia puolustajalupauksia.

IFK-TPS perjantaina 1.12. kello 18.30 Nordiksella

Osta liput matsiin Ticketmasterista. Jäähallin lipunmyynti aukeaa kello 16.30 ja Nordiksen ovet tuntia ennen ottelua. Suosittelemme julkisen liikenteen hyödyntämistä. Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin.

Näytä kaikki uutiset