logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Matsiennakko: IFK:n pistejahti jatkuu lauantaina Turussa

Sarjakärki TPS isännöi IFK:ta lauantaina Turussa. Lue matsiennakko.

IFK matkustaa lauantaina Turkuun, jossa se kohtaa sarjakärjessä ennen perjantain otteluita viilettävän TPS:n. Ruutu-palvelu näyttää kello 18.30 käynnistyvän matsin suorana lähetyksenä.

Viime lauantaina Nordiksella pelatussa ottelussa Rauman Lukon numeroin 3-1 voittanut IFK hakee lauantaina toista peräkkäistä liigavoittoaan TPS:n kustannuksella.

Tiistaina IFK voitti Nordiksella ilman panosta pelatussa CHL-ottelussa Puolan mestarijoukkue Comarch Cracovian lukemin 6-3. IFK:n tehokkaimmat pelaajat Cracoviaa vastaan olivat tehot 1+2 saalistaneet Niklas Nordgren sekä Jarkko Malinen. Hyökkääjä Vili Sopanen teki Cracoviaa vastaan ensimmäisen maalinsa IFK-paidassa.

Tuloksellisesti tahmean alkukauden jälkeen IFK:n kurssi on kääntynyt ja Ari-Pekka Selinin valmentama joukkue on voittanut viidestä edellisestä liigaottelustaan kolme. Vahvasti Nordiksella esiintynyt IFK ei kuitenkaan ole vielä tällä kaudella voittanut ainuttakaan vierasottelua Liigassa. Lauantaina kohdattava TPS on kärsinyt vain yhden tappion seitsemässä kotiottelussaan, joten IFK on Turussa ison haasteen edessä. Kirkkaimpana tavoitteena on pelata kauden ehjin ottelu vieraskaukalossa.

TPS on pelannut erinomaisen alkukauden liigajäillä ja Kalle Kaskisen luotsaaman turkulaisjoukkueen saldo 12 pelatun liigaottelun jälkeen on vakuuttavaa luettavaa. TPS on voittanut yhdeksän ottelua ja kärsinyt vain kolme tappiota, joista kaikki ovat tulleet vasta jatkoajan tai voittomaalikilpailun jälkeen. Sarjan kärkipaikalla 29 pisteellä ennen perjantain otteluita keikkuva TPS on ainoana joukkueena saalistanut tällä kaudella jokaisesta liigaottelusta vähintään yhden sarjapisteen.

Kirjoitushetkellä turkulaisilla on vielä yksi ottelu pelaamatta ennen lauantain matsia. TPS pelaa perjantaina vierasottelun Pelicansia vastaan, joten IFK pääsee lauantaina kamppailuun huomattavasti pidemmällä valmistautumisajalla.

TPS-kapteeni Tomi Kallion pistetehtailu ei hyydy – Henrik Tallinder ja Ilkka Heikkinen johtavat puolustusta

TPS:n avainpelaajista hyökkääjät Eric Perrin ja Ilari Filppula ovat loukkaantuneina. Molemmat kärsivät ylävartalovammasta. Perrin jahtaa SM-liigan ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätystä, sillä kanadalaishyökkääjä on enää 13 pisteen päässä tshekkilegenda Otakar Janeckyn ennätyksestä.

Viime kaudella 50 tehopistettä runkosarjassa tehtaillut 40-vuotias TPS-kapteeni Tomi Kallio on turkulaisten paras pistemies tehoilla 6+6. Kallion ketjukaverina on pelannut viime kaudella läpimurtonsa Liigassa tehnyt 23-vuotiaan Jasper Lindsten, jonka pistesaldo on 5+5. Lindsten ja Kallio muodostivat tehokkaan tutkaparin jo viime kaudella ja sama tahti on jatkunut myös tällä kaudella.

Turkulaisten hyökkäyskalustossa on sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Kallion ja Perrinin lisäksi yli 500 liigaottelua urallaan pelanneelta Ilkka Pikkaraiselta löytyy liigajäille tarvittavaa rutiinia. IFK:ssa liigadebyyttinsä tehneen maalinedustaröyhijän vahvuutena on kamppailupelaaminen. Nelosketjussa toisen voimapelaajan eli Jonne Virtasen kanssa alkukauden ajan pelannut Pikkarainen on onnistunut ennen lauantai-iltaa kahdesti maalinteossa.

TPS:n nuorista pelaajista on noussut alkukauden otteluissa esille erittäin vahvasti  yksi nimi. Kolme edellistä kautta Pohjois-Amerikan junioriliiga OHL:ssä pelannut 20-vuotias Petrus Palmu on takonut 12 ottelussa tehot 4+5. Ensimmäistä liigakauttaan pelaavalla Palmulla on kaikki ainekset tehokkaaseen läpimurtokauteen. Pienikokoinen (171 cm) Palmu on nopea ja hyvin kiekkoa käsittelevä hyökkääjä, jolla on terävä laukaus.

Puolustajista Ilkka Heikkinen on nakuttanut 11 liigaotteluun tehot 5+2. Hyvällä lyöntilaukauksella varustetun Heikkisen maaleista peräti neljä on tullut ylivoimalla. IFK:ssa kausina 2007-09 pelannut kiekollinen puolustaja on joukkueensa kantavia voimia ja Heikkinen on pelannut selvästi eniten TPS-pelaajista alkukauden liigaotteluissa. Heikkisen ohella 38-vuotias ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder on ollut alkukauden aikana odotetusti TPS:n tärkeimpiä pelaajia. Urallaan 678 NHL-ottelua pelannut Tallinder on TPS:n henkisiä johtajia sekä kentällä että pukukopissa.

TPS:n maalivahdeista Oskari Setänen on saanut eniten vastuuta alkukauden liigamatseissa. Setäsen torjuntaprosentti kahdeksan pelatun ottelun jälkeen on 93,07 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,72. Perjantaina TPS:n maalilla Pelicansia vastaan torjuu Rasmus Tirronen, joka pelaa liigakauden viidennen ottelunsa.

IFK:n maalilla Atte Engren on pelannut upean alkukauden ja hänen torjuntaprosentti on 12 ottelun jälkeen 93,31. Engren teki läpimurtonsa liigakentillä juuri TPS-paidassa, joten ensimmäistä kauttaan IFK-paidassa pelaavalla maalivahdilla riittää varmasti näyttöhaluja lauantain ottelussa.

Seuraa heitä

Juha-Pekka Haataja, IFK
Muutaman ottelun loukkaantumisen takia huilannut Haataja on IFK:n sisäisen maalipörssin jaetulla kärkipaikalla neljällä liigamaalilla. ”Hade” on vaatinut neljään liigabyyriin yhteensä 18 laukausta ja IFK-hyökkääjän laukausprosentti (22,2%) on koko Liigan paras. Viime tiistaina Haataja saalisti puolalaista Comarch Cracoviaa vastaan pelatussa CHL-ottelussa tehot 1+1. Haatajan laukaus on yksi sarjan parhaimmista ja painava skode lähtee terävästi vaikeastakin asennosta. TPS-puolustus saa olla tarkkana Haatajan kanssa erityisesti ylivoimalla.

Patrik Virta, TPS
21-vuotias HPK-kasvatti pelaa kolmatta kauttaan Liigassa ja TPS-paidassa. Viime kaudella Virta teki henkilökohtaisen piste-ennätyksensä, kun 49 runkosarjaottelussa kertyi tehot 14+12. Taitava ja hyviä syöttöjä jakeleva Virta on tehnyt 11 liigaottelussa tehot 1+7. Ykkösketjussa Lindstenin ja Kallion kanssa viime aikoina pelannut Virta kykenee pelaamaan sekä keskellä että laidassa. New York Rangers varasi lupaavan hyökkääjän edellisessä NHL:n varaustilaisuudessa seitsemännellä kierroksella.

Seuraava kotiottelu: HIFK – KalPa keskiviikkona 25.10. kello 18.30 Nordiksella

IFK pelaa kolme seuraavaa liigaotteluaan vieraskaukalossa. Lauantaina pelattavan TPS-matsin jälkeen IFK kohtaa keskiviikkona 18.10. Kärpät Oulussa ja ensi viikon lauantaina KooKoon Kouvolassa. Seuraava kotimatsi skulataan keskiviikkona 25. lokakuuta, kun KalPa saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordikselle.

Osta liput matsiin Ticketmasterista

Näytä kaikki uutiset