logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Matsiennakko: IFK:n syyskausi pakettiin Raumalla

Lukko-IFK perjantaina kello 18.30. Seuraa ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK pelaa syyskauden viimeisen matsin perjantaina, kun joukkue matkustaa sarjataulukossa kymmenentenä etenevän Lukon vieraaksi. Voit seurata kello 18.30 käynnistyvää ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK pelasi keskiviikkona viimeisen kotiottelunsa ennen joulutaukoa. Pirteästi esiintynyt KalPa oli IFK:lle hankala vastustaja ja tuloksena oli 3-2-tappio. KalPa sai otteluun erinomaisen startin ja kuopiolaiset etenivät nopeassa tahdissa kahden maalin karkumatkalle. Vaikka IFK paransi pelaamistaan ottelun edetessä niin se ei tällä kertaa tuonut toivottua lopputulosta.

Tappiosta huolimatta IFK on noussut syksyn edetessä erinomaiseen vireeseen. IFK on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan seitsemän, jonka myötä Ari-Pekka Selinin luotsaama joukkue on noussut sarjataulukossa neljänneksi. 32 pelatun ottelun jälkeen IFK:lla on kasassa 53 sarjapistettä.

Sarjataulukkoa ei kuitenkaan kannata tuijotella liikaa tässä vaiheessa kautta. Kymmenentenä olevalla Lukolla on vain kuusi pistettä IFK:ta vähemmän, joka kertoo omaa kieltään sarjan tasaisuudesta.

Lukko kärsi viime lauantaina neljännen peräkkäisen tappionsa, kun sarjakärki Oulun Kärpät voitti Lukon maalein 3-1. Lukon edellisestä ottelusta on vajaa viikko, joten raumalaiset ovat saaneet valmistautua rauhassa perjantain matsiin. Lukko on kymmenen ottelun kuntopuntarissa toiseksi viimeisenä kolmella voitolla ja seitsemällä tappiolla.

Lukko ja IFK kohtaavat perjantaina kolmatta kertaa tällä kaudella. IFK voitti 7. lokakuuta pelatun kauden ensimmäisen kohtaamisen Nordiksella lukemin 3-1. Edellinen keskinäinen ottelu pelattiin 3. marraskuuta Raumalla, jolloin Lukko vei voiton voittomaalikilpailun jälkeen maalein 2-1.

– Syyskauden viimeiseen matsiin on helppo syttyä. Pelit Lukkoa vastaan ovat olleet tällä kaudella tasaisia. Vaikka heillä on meneillään hieman vaikeampi jakso niin he haluavat varmasti näyttää kotiyleisön edessä oman tasonsa. Lukon sarjasijoitus on hieman valahtanut laadukkaan alkukauden jälkeen. En ihan tarkkaan tiedä heidän nykyistä pelivirettään, mutta perjantaina se selviää, IFK-hyökkääjä Micke Åsten sanoi torstain treenien jälkeen.

Lukon isoimmat haasteet tappioputken aikana ovat olleet maalinteossa. Joukkue on onnistunut tekemään neljässä edellisessä ottelussaan vain neljä maalia vastustajan verkkoon ja omissa on soinut 11 kertaa.

Lukko-päävalmentaja Pekka Virralla on riittänyt tällä kaudella mietittävää hyökkäysketjujen suhteen, sillä joukkueen avainpelaajista liigakonkari Ville Vahalahti ja seuraan täksi kaudeksi KalPasta hankittu Arttu Ilomäki ovat loukkaantuneina. Taustalta ei ole ainakaan tähän mennessä löytynyt toivottua tulitukea kaksikon ollessa sivussa. Erityisesti Vahalahden poissaolo heikentää raumalaisjoukkuetta merkittävästi.

Raumalaisten paras pistemies on 600 liigaottelun rajapyykkiä lähestyvä Janne Keränen, joka on Liigan maalipörssissä seitsemäntenä 12 maalilla. Keränen muodostaa Lukon hyökkäysvoimaisen ykkösketjun yhdessä Toni Koiviston ja marraskuun lopussa seuraan siirtyneen Teemu Ramstedtin kanssa. Koivisto on Lukon toiseksi paras pistemies tehoilla 8+10=18 ja Ramstedt on merkkauttanut kuudessa pelaamassaan ottelussa kolme syöttöpistettä. Kyseiseltä kolmikolta odotetaan tulosta varsinkin ylivoimalla.

Puolustuksesta löytyy hurja määrä kokemusta. Ykköspakkipari Janne Niskala sekä Johan Motin ovat Lukon eniten peliaikaa kerryttäneet pelaajat. Niskala on myös joukkueensa kolmanneksi paras pistemies tehoilla 5+10=15. Yleispuolustajaksi profiloitunut Rony Ahonen on tehnyt tällä kaudella Niskalan tavoin viisi liigamaalia. Jyri Marttinen on Lukon valmennusjohdon luottomies, joka hoitaa kaukalossa roolin kuin roolin.

Kaksi nollapeliä tällä kaudella torjunut Kaapo Kähkönen on pelannut yhtä vaille kaikissa liigaotteluissa Lukon maalilla tällä kaudella. 21-vuotiaan Kähkösen torjuntaprosentti 31 pelatun matsin jälkeen on 92,78% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,94.

Seuraa heitä


#86 Erik Thorell, IFK
Thorellin pisteputki venyi keskiviikkona pelatussa KalPa-ottelussa 11 ottelun mittaiseksi, joten ruotsalaishyökkääjä ansaitsee myös edellisen matsin tapaan paikan ”Seuraa heitä” -osiossa. IFK:n kultakypärä on saalistanut pisteputkensa aikana tehot 4+9=13. Liigan pisteputkiennätykseen Thorellilla on kuitenkin vielä reilusti matkaa. Sitä pitää hallussaan Ilveksen Raimo Helminen, joka teki kaudella 1996-97 22 ottelun jaksolla 29 (7+22) pistettä. IFK-legenda Matti Hagman teki kaudella 1984-85 pisteitä peräti 30:ssä peräkkäisessä pelaamassaan ottelussa. Hagman oli kuitenkin välillä sivussa kahdesta ottelusta.


#29 Chris VandeVelde, Lukko
30-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä siirtyi Raumalle marraskuun lopussa loppukauden mittaisella sopimuksella. VandeVelde ei ole vielä onnistunut avaamaan pistetiliään Liigassa kolmessa pelaamassaan ottelussa. Urallaan 278 NHL-ottelua Edmontonissa ja Philadelphiassa tahkonut hyökkääjä on tuttu mies myös IFK-puolustaja Joe Finleylle, sillä kaksikko pelasi aikanaan yhdessä kolmen kauden ajan North Dakotan yliopistojoukkueessa. VandeVelde saalisti viime kaudella Philadelphiassa pelatessaan 81 NHL-ottelussa tehot 6+9=15.

Lukko-IFK perjantaina 15.12. kello 18.30. Seuraa ottelua Ruutu-palvelusta.

Seuraava kotimatsi: IFK-Pelicans tiistaina 26.12. kello 17.00

Nordiksella pelataan seuraavan kerran tapaninpäivänä, kun Lahden Pelicans saapuu IFK:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy kello 17.00 ja Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua.

Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Näytä kaikki uutiset