Matsiennakko: IFK:n tavoitteena yhdeksäs peräkkäinen kotivoitto

IFK-Tappara lauantaina kello 17.00 Nordiksella. Lue matsiennakko.

IFK:n ottelut jatkuvat lauantaina, kun hallitseva Suomen mestari Tappara saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordikselle. Kiekko putoaa jäähän kello 17.00. Osta liput matsiin Ticketmasterista.

IFK nappasi torstaina vapauttavan vierasvoiton, kun HPK kaatui Hämeenlinnassa lukemin 1-3. Liigakauden toisen vierasvoiton avaintekijöitä olivat kurinalaisen ja sitoutuneen puolustamisen lisäksi vahva alivoimapelaaminen. IFK:n maalintekijöinä HPK:ta vastaan kunnostautuivat Juha-Pekka Haataja, Micke Åsten ja kapteeni Lennart Petrell. Lennu on yhden maalin päässä sadan liigamaalin rajapyykistä.

– Erinomainen valmius. Joukkue teki hyvin töitä ja oli valmis urheilemaan heti alusta alkaen. Taistella saatiin tosissaan. Olen erittäin tyytyväinen vierasvoittoon. Ei meillä näitä liikaa ole, IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi HPK-matsin jälkeen.

IFK nousi toisella peräkkäisellä voitolla sarjataulukossa jo kuudenneksi. Lauantaina Nordiksella kohdattava Tappara on sarjakakkosena. Tamperelaisilla on kasassa 11 sarjapistettä enemmän kuin IFK:lla. Tappara pelaa vielä perjantaina kotiottelun Turun Palloseuraa vastaan, joten IFK saa yhden päivän enemmän valmistautumisaikaa lauantain koitokseen.

Tappara voitti joukkueiden kauden ensimmäisen liigakohtaamisen syyskuun lopussa niukasti mutta ansaitusti numeroin 2-1. Vilkaisu tilastohistoriaan osoittaa, että Tappara on ollut viime kausina IFK:lle todella vaikeasti voitettava joukkue. Haaste ei ole mahdoton, sillä IFK on pelannut viime aikoina todella hyvin Nordiksella. Lauantaina IFK jahtaa jo yhdeksättä peräkkäistä kotivoittoaan.

– Joukkueen rakenne ja pelitapa synkkaavat todella hyvin yhteen. Tappara on hyvin valmennettu ryhmä. En näe Tapparaa ylivertaisena voitettavana. Kyllä meillä Tapparan kaatoon keinot löytyy. Voitto vaatii tietysti huippupeliä ja sitä lähdetään hakemaan, Selin sanoi aikaisemmin tällä viikolla.

Tapparan paras pistemies on vähemmän yllättäen Kristian Kuusela tehopisteillä 5+13. Karjala-turnauksessakin esiintyneellä Tappara-kapteeni Jukka Peltolalla on kasassa tehopisteet 9+7 ja Peltola on myös joukkueensa paras maalintekijä. Lisäksi hyökkäyksestä löytyy runsaasti leveyttä mm. Tomas Záborskýn, Otto Rauhalan, Jan-Mikael Järvisen ja Jere Karjalaisen johdolla.

IFK:n kultakypärää kantaa Juhani Tyrväinen (8+11). Myös Erik Thorellilla on kasassa yhtä monta (6+13) tehopistettä. Thomas Nykopp (6+8) teki IFK:n ainoan maalin syyskuussa pelatussa edellisessä kohtaamisessa.

Seuraa heitä


Micke Åsten, IFK
Muuli teki torstaina kauden kolmannen liigamaalinsa HPK:ta vastaan. Kuudetta kauttaan IFK:n edustusjoukkueessa pelaava Åsten laittaa itsensä likoon jokaisena iltana, karvaa aktiivisesti ja pyrkii jakamaan painavia taklauksia. Duunaripelaajasta ja vastustajien ärsyttäjästä on kasvamassa nähtyä kokonaisvaltaisempi jääkiekkoilija. Åstenin kiekollinen pelaaminen on kehittynyt hurjasti ensimmäisistä liigakausista, jonka myötä hän pystyy myös rakentamaan maalipaikkoja.


Sebastian Repo, Tappara
21-vuotias Repo tehtaili viime kaudella Tapparassa ja Pelicansissa pelatessaan tehopisteet 11+24=35. Repo voitti myös pudotuspelien maalipörssin kuudella maalilla. Repo hakeutuu hyvin maalipaikoille ja hänellä on erinomainen laukaus. Florida Panthersin kuudennen kierroksen NHL-varaus tavoitteli pelipaikkaa rapakon takaa jo täksi kaudeksi, mutta palasi NHL-leiriltä Tappara-paitaan syyskuun lopussa loppukauden sopimuksella. Ennen perjantai-iltaa Revon pistesaldo 15 liigaottelusta on 5+5.

IFK – Tappara lauantaina 25.11. kello 17.00 Nordiksella

Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa kello 15.00 ja Nordiksen ovet tuntia ennen ottelua. Saavu ajoissa paikalle ja varaudu turvatarkastuksiin. Tervetuloa kannustamaan IFK yhdeksänteen peräkkäiseen kotivoittoon!

Matsin jälkeen faneille järjestetään tapaaminen joukkueen kanssa. Tilaisuus järjestetään Nordiksen Brewer’s Streetillä pikaisesti ottelun päättymisen jälkeen. Tule mestoille hakemaan nimmareita ja ottamaan yhteiskuvia pelaajien kanssa. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää pääsylippua IFK-Tappara-otteluun.

Näytä kaikki uutiset