logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Matsiennakko: Jatkuuko IFK:n vahva kotivire lauantaina?

IFK ja Lukko kohtaavat lauantaina Nordiksella. Osta liput Ticketmasterista.

IFK ja Lukko kohtaavat lauantaina Nordiksella. Ottelu on IFK:n kauden toinen Perhepeli ja hallilla on runsaasti ohjelmaa koko perheelle. Osta liput kello 17.00 alkavaan matsiin Ticketmasterista.

Lauantaina hallilla riittää jälleen runsaasti ohjelmaa koko perheelle ja mestoille kannattaa saapua ajoissa nauttimaan mukavasta fiiliksestä. Ohjelmassa on pelaajatapaamisia, pelejä, lämäripiste ja paljon muuta. Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua.

Perhelippupaketit ovat myynnissä katsomoihin E3-E7 ja F3-F7. Huomioithan, että jokaisella perheenjäsenellä tulee olla oma pääsylippu. Alle 7-vuotiaat pääsevät matsiin ilmaiseksi (paikka sylissä).

IFK on voittanut kahdessa edellisessä kotiottelussaan Ässät ja KooKoon, joten lauantaina IFK tavoittelee kolmatta peräkkäistä voittoaan kotikaukalossa. Sarjataulukossa IFK on 11. sijalla, kun kolme voittoa ja yhdeksän tappiota ovat tuottaneet yhteensä 12 sarjapistettä. Vaikka pelaamisessa on näkynyt myös paljon hyviä asioita niin sarjasijoitus ja tulokset eivät missään nimessä tyydytä joukkuetta. Lukkoa vastaan ainoana tavoitteena on kauden neljäs liigavoitto.

IFK ja Lukko pelasivat edelliset ottelunsa torstaina. IFK:n yksi vahva erä Sportia vastaan ei riittänyt ja tuloksena oli liigakauden yhdeksäs tappio 4-1 lukemin. Lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordiksella vierailevan Lukon neljän ottelun voittoputki tuli päätökseen, kun raumalaisseura koki kotikaukalossaan 2-1-tappion Oulun Kärpille.

Lukko on pelannut pirteän alkukauden ja on sarjataulukossa 12 pelatun ottelun jälkeen neljäntenä 24 sarjapisteellä. Raumalaisten saldo 12 ottelusta on yhdeksän voittoa ja kolme tappiota. Lukon selkeä vahvuus alkukauden matseissa on ollut puolustuspelaaminen. Lukko on päästänyt vähiten maaleja Liigassa ja joukkueen alivoima on sarjan toiseksi parasta.

Viime kaudella Lukko oli IFK:lle hankala vastustaja runkosarjassa, sillä neljästä kohtaamisesta Lukko voitti kolme.

18-vuotias Miro Heiskanen pelasi torstaina kauden ensimmäisen liigaottelunsa Sportia vastaan.

Lukon kokeneet pelaajat ovat olleet tehokkaita alkukauden matseissa 

Lukossa pelaa tällä kaudella seitsemän pelaajaa, jotka eivät pelanneet seurassa viime kaudella. Ensimmäistä kauttaan Lukon päävalmentajana toimiva Pekka Virta toi Kuopiosta mukanaan Janne Keräsen sekä Arttu Ilomäen, jotka ovat olleet odotetun tehokkaita alkukauden liigaotteluissa. Viime kaudella 42 tehopistettä KalPa-paidassa nakuttanut Keränen on Lukon toiseksi paras pistemies (6+3) ja Ilomäellä on vain yksi tehopiste vähemmän (3+5). Ilomäen kaikki tehopisteet ovat tulleet ylivoimalla.

Lukon paras pistemies on 39-vuotias Ville Vahalahti, joka pelaa viidettä kauttaan Raumalla. Vahalahti sijoittui viime kaudella runkosarjan pistepörssissä viidenneksi 47 tehopisteellä ja tarkasti laukovalla hyökkääjällä on 12 ottelun jälkeen kasassa tehopisteet 2+8. Vahalahden kymmenestä tehopisteestä kuusi on tullut ylivoimalla. Liigakonkari lähestyy kovaa vauhtia tuhannen pelatun liigaottelun rajapyykkiä. Ennen lauantai-iltaa Vahalahdella on tilillä kunnioitettavat 949 liigaottelua.

Lukko-puolustuksen johtohahmoja ovat neljättä kautta Lukossa pelaava Janne Niskala sekä 35-vuotias Jyri Marttinen, joka siirtyi Lukon riveihin Porin Ässistä. Loukkaantumisesta kärsinyt Marttinen pelasi torstaina Kärppiä vastaan vasta kauden kolmannen liigaottelunsa. 36-vuotias Niskala on kellottanut eniten peliaikaa Lukko-pelaajista alkukauden otteluissa ja hän on Lukon tehokkain puolustaja pistesaldolla 3+5. Niskalan puolustajaparina on pelannut viime kaudella SHL:ssä Örebrota edustanut ruotsalaispuolustaja Johan Motin, jonka vahvuudet ovat peruspelaamisessa.

Nordiksella kohtaavat lauantaina kaksi Liigan tämän hetken kuuminta maalivahtia. Kaikki ottelut Lukon maalilla torjuneen Kaapo Kähkösen torjuntaprosentti 94,08% on koko sarjan paras. 21-vuotiaan maalivahdin päästettyjen maalien keskiarvo on 1,53. IFK:n maalivahti Atte Engrenin torjuntaprosentti 93,43% on Kähkösen jälkeen toiseksi paras. Engrenin päästettyjen maalien keskiarvo on 1,85.

Seuraa heitä

Vili Sopanen, IFK
29-vuotias hyökkääjä allekirjoitti IFK:n kanssa tällä viikolla loppukauden kattavan pelaajasopimuksen. Viime kaudella Liigan pistepörsissä kuudenneksi 46 tehopisteellä sijoittunut Sopanen avasi heti ensimmäisessä ottelussaan pistesarakkeen IFK-paidassa. Taitopelaaja väläytteli jo Sportia vastaan vahvuuksiaan, mutta täyteen pelikuntoon pääsemisessä menee oletettavasti useampi ottelu. Taitopelaajana ja ulottuvana kiekon suojaajana tunnetun Sopasen henkilökohtainen taitotaso on koko Liigan eliittiä. Ratkaisijaluonne, jolta odotetaan tehopisteitä myös IFK:ssa.

Toni Koivisto, Lukko
34-vuotias Koivisto on Lukon sisäisen pistepörssin jaetulla toisella sijalla yhdessä Janne Keräsen kanssa. Kokenut hyökkääjä on tehnyt 12 matsissa neljä maalia ja syöttöpisteitä Koivistolla on kasassa viisi. Taitava ja nopea luistelija muodostaa vahvan tutkaparin ykkösketjussa toisen konkarihyökkääjä Ville Vahalahden kanssa. Koivisto käsittelee kiekkoa taitavasti ja luo hyvällä prosentilla maalipaikkoja ketjukavereilleen.

IFK-Lukko lauantaina 7.10. kello 17.00 Nordiksella

Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Hallilla on ohjelmaa koko perheelle ja mestoille kannattaa saapua ajoissa nauttimaan mukavasta fiiliksestä. Ohjelmassa on pelaajatapaamisia, pelejä, lämäripiste ja paljon muuta. Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua.

Perhelippupaketit ovat myynnissä katsomoihin E3-E7 ja F3-F7. Huomioithan, että jokaisella perheenjäsenellä tulee olla oma pääsylippu. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi (paikka sylissä).

Näytä kaikki uutiset