Matsiennakko: JYP isännöi IFK:ta perjantain huippukamppailussa

IFK pelaa viikonloppuna kaksi ottelua. Perjantaina joukkue kohtaa vieraskaukalossa JYPin ja lauantaina KooKoo saapuu Nordikselle. 

IFK pelaa viikonloppuna kaksi ottelua. Perjantaina joukkue kohtaa vieraskaukalossa JYPin ja lauantaina KooKoo saapuu Nordikselle. Liput lauantain kotimatsiin saat Ticketmasterista. Helsingin jäähallissa järjestetään yleisöluistelu ennen IFK-KooKoo ottelua.

IFK:n paluu kaukaloon joulutauon jälkeen sujui todella vaisusti, kun joukkue hävisi tapaninpäivänä Nordiksella pelatussa matsissa Pelicansille maalein 6-1. Matsi on käsitelty ja parannettavaa jäi oikeastaan jokaiselle osa-alueelle. Varsinkin maalinedustapelaamisen tulee parantua JYPiä vastaan huomattavasti.

Kevin Lankinen oli Pelicans-ottelussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella kokoonpanossa luukkuvahdin roolissa, joten IFK:n maalivahtitilanne on perjantain otteluun lähdettäessä erinomainen.

Koko kauden sarjan kärkipäässä viilettänyt JYP nousi tiistaina kahden maalin tappioasemasta voittoon, kun se voitti kotiyleisönsä edessä Jukurit jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. Voitto oli JYPille kolmas peräkkäinen.

IFK on sarjataulukossa 34 pelatun matsin jälkeen seitsemäntenä. Viidentenä majailevalla JYPillä on viisi pistettä IFK:ta enemmän. Sarja on todella tasainen, sillä sijoilla 4-10 olevat seurat ovat kuuden pisteen sisällä toisistaan.

IFK ja JYP kohtaavat perjantaina kolmatta kertaa tällä kaudella. Joukkueet pelasivat vastakkain liigan ensimmäisellä ja toisella ottelukierroksella syyskuussa. JYP voitti ensimmäisen ottelun Jyväskylässä maalein 4-2. IFK johti Nordiksella 9. syyskuuta pelattua ottelua jo 3-0, mutta JYP nousi jatkoajalla 4-3-voittoon.

Perjantaina pelattavasta ottelusta on odotettavissa erittäin tasainen. Puolustuspelaaminen tulee näyttelemään isoa roolia ja IFK:n on löydettävä täysin eri ilme erityisesti kamppailupelaamiseen.

JYP oli kauteen lähdettäessä yksi suurimmista mestarisuosikeista, eikä tähän mennessä pelattu kausi ole osoittanut odotuksia vääriksi.

JYPin hyökkäyskalusto on yksi Liigan nimekkäimmistä, jonka lisäksi joukkueen puolustuksesta löytyy hurja määrä kokemusta Mikko Mäenpään, Mikko Kaltevan ja Mikko Kuukan johdolla. Kalteva teki tapaninpäivänä kaksi maalia, kun JYP voitti Jukurit maalein 3-2.

23-vuotias Antti Suomela on jatkanut siitä, mihin hän viime kaudella jäi. Suomela oli viime kaudella JYPin paras pistemies tehoilla 22+23=45. Viime kaudella Suomen EHT-joukkueeseen murtautunut hyökkääjä on Liigan pistepörssissä kolmantena tehopisteillä 12+21=33.

IFK:sta JYPiin täksi kaudeksi siirtynyt Juuso Puustinen on noussut todelliseen lentoon hurrikaanipaidassa. Suomelan ketjun laidalla pelaava Puustinen johtaa Liigan maalipörssiä ja on pistepörssissä viidentenä tehoilla 18+13=31. Ketjun täydentää 19-vuotias Jerry Turkulainen, joka jäi ehkä hieman yllättäen ulos alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueesta.

JYPin vaarallisen ykkösketjun muodostavat Jani Tuppurainen (12+16=28), Jarkko Immonen (5+22=27) ja Joonas Nättinen (5+14=19). Kyseinen kolmikko saa paljon ylivoimavastuuta ja jokaiselta pelaajalta löytyy hurja määrä yksilötaitoa otteluiden ratkaisemiseen. Varsinkin Tuppurainen on vain parantanut pelaamistaan viime kaudesta, kun hän on päässyt nauttimaan Immosen monipuolisesta syöttövalikoimasta.

JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen on yksi Liigan parhaista aloittajista. Urallaan 668 liigaottelua pelannut sentteri on valmennusjohdon luottopelaajia ja hän saa vastuuta sekä yli- että alivoimalla. Hytönen on tehnyt tällä kaudella 34 pelaamassaan liigaottelussa tehot 7+11=18.

Seuraa heitä


#27 Juha-Pekka Haataja, IFK
Haataja on onnistunut tällä kaudella maalinteossa molemmissa otteluissa JYPiä vastaan. Tapaninpäivänä ”Hade” teki Pelicansia vastaan kaksi maalia, joista molemmat hylättiin. Haataja on IFK:n sisäisen pistepörssin kolmonen tehoilla 10+12=22. Hyökkääjän suurin vahvuus on tarkka ja painava laukaus, jota hän voisi käyttää vielä nähtyä enemmän.


#18 Michel Miklik, JYP
Miklik oli viime kaudella JYP-paidassa suorastaan pysäyttämätön, kun slovakialaishyökkääjä tykitti runkosarjassa kymmenessä pelissä tehot 7+3 ja pudotuspeleissä 15 ottelussa tehot 6+3. Kauden jälkeen Miklik edusti Slovakiaa varakapteenina MM-kisoissa ja nakutti seitsemässä ottelussa tehot 3+2. Miklik palasi JYP-paitaan lokakuun lopussa ja on pelannut sen jälkeen 12 liigaottelua. Pisteodotuksiin nähden hän on ollut suuri pettymys, sillä kasassa on tähän mennessä vain yksi syöttöpiste.

JYP-IFK perjantaina 29.12. kello 18.30. Voit seurata ottelua Ruutu-palvelusta.

Seuraava kotiottelu: IFK-KooKoo lauantaina 30.12. kello 17.00

Osta liput matsiin

Helsingin jäähallissa järjestetään yleisöluistelu ennen lauantain ottelua IFK-KooKoo. Nordiksen kaukalon jään voi käydä testaamassa kello 14.00-15.30. Yleisöluistelusta voi suoraan jäädä illan otteluun.

Sisäänkäynti yleisöluisteluun tapahtuu D-ovista (parkkipaikan puolelta) klo 13.45 alkaen ja myös ilman illan matsin pääsylippua pääsee luistelemaan. D-päädyssä on ilmainen narikka, johon luistimet voi jättää pelin ajaksi.

Omat luistimet ja kypärät mukaan. Mailat eivät ole sallittu.

Ottelussa on runsaasti koko perheelle suunnattuja oheistapahtumia, kuten pelaajanurkkaus, peli- ja piirustuspisteitä ja musiikkiesityksiä.

Näytä kaikki uutiset