Matsiennakko: Pelicans vierailee tapaninpäivänä Nordiksella

IFK-Pelicans tiistaina 26.12. kello 17.00. Nordiksella järjestetään yleisöluistelu ennen tapaninpäivän ottelua. 

IFK pelaa ensimmäisen ottelunsa joulutauon jälkeen tapaninpäivänä, kun Lahden Pelicans saapuu toista kertaa tällä kaudella Nordikselle. Osta liput kello 17.00 käynnistyvään matsiin Ticketmasterista.

Helsingin jäähallissa järjestetään yleisöluistelu ennen tapaninpäivän ottelua. Nordiksen kaukalon jään voi käydä testaamassa kello 14.00-15.30 ja yleisöluistelusta voi suoraan jäädä illan otteluun. Ottelussa on runsaasti koko perheelle suunnattuja oheistapahtumia, kuten pelaajanurkkaus, peli- ja piirustuspisteitä ja musiikkiesityksiä.

IFK on sarjataulukossa 33 pelatun matsin jälkeen kuudentena 53 sarjapisteellä. Tiistaina Nordikselle saapuva Pelicans on kymmenentenä 50 sarjapisteellä. Sijoilla 4-10 olevat seurat ovat vain kuuden pisteen sisällä toisistaan, joka kertoo sarjan tasaisuudesta. Oulun Kärpät pitää hallussaan kärkipaikkaa 72 sarjapisteellä.

IFK lähti joulutauolle kahden ottelun tappioputkessa, kun joukkue kärsi maalin tappiot sekä KalPalle että Lukolle. Pelicans puolestaan katkaisi kahden ottelun tappioputkensa komealla tavalla, kun lahtelaiset kaatoivat kotikaukalossaan sarjakärki Kärpät maalein 3-1.

Pelicans ja IFK kohtaavat tapaninpäivänä kolmatta kertaa tällä kaudella. Pelicans voitti 16. syyskuuta Lahdessa pelatun kamppailun lukemin 2-1. Tasaisen ottelun kaikki kolme maalia nähtiin vasta päätöserässä.

Edellinen kohtaaminen päättyi 14. marraskuuta Nordiksella IFK:n 5-1-voittoon. IFK:n näkyvimpiä hahmoja olivat kahden tehopisteen iltaa viettäneet Erik Thorell, Joonas Rask ja Vili Sopanen. Pelicansin ainoasta maalista vastasi Jonne Jantunen, jolle maali oli liigauran ensimmäinen.

Nordiksella nähdään tiistaina kahden vahvan ylivoimajoukkueen kohtaaminen. Pelicans on ylivoimatilastossa toisena ylivoimaprosentilla 23,39% ja IFK heti perään kolmantena ylivoimaprosentilla 22,12%. Juuri ylivoimapelaaminen saattaa olla ratkaisevassa asemassa, joten molempien joukkueiden tulee välttää rangaistusaitiossa istumista.

Pelicansin paras pistemies on pistepörssissä seitsemäntenä kulkeva Iikka Kangasniemi, jolla on kasassa tehopisteet 14+14=28. Taitava ja hyvin kiekkoa suojaava Kangasniemi saa paljon vastuuta ylivoimalla ja hän on Pelicansin eniten peliaikaa kellottanut hyökkääjä.

Kangasniemen ketjun sentterinä pelaava Miska Siikonen on Pelicansin toiseksi paras pistemies saldolla 11+8=19. Ylivoimalla vastustajan neliön keskustaan hakeutuvan Siikosen maaleista viisi on syntynyt ylivoimalla. Siikosen lisäksi Aleksi Rekosella (5+14=19) ja Jesse Saarisella (5+14=19) on kasassa yhtä monta tehopistettä.

Yksi mielenkiintoinen seurattava tiistaille on lokakuun lopussa Pelicansiin siirtynyt Jesse Mankinen, joka on tehnyt 16 pelaamassaan ottelussa varsin vaatimattomat tehopisteet 3+4=7. Viime kaudella 18 liigamaalia KalPa-paidassa tehtaillut Mankinen aloitti tämän kauden KHL:ssä, mutta sai 16 matsin jälkeen lähtöpassit Vitjaz Podolskista. Hyvänä maalintekijänä ja taitavana hyökkääjänä tunnettu Mankinen antaa rightin pelaajana erilaisia mahdollisuuksia erityisesti Pelicansin ylivoimapelaamiseen.

Pelicans-puolustuksen avainpelaajia ovat joukkueen kapteeni Stefan Lassen, ylivoimaspesialisti Juha Leimu sekä loukkaantumisesta toipunut Mikko Kousa. MM-kisoissa ja olympialaisissa Tanskaa edustaneen Lassenin vahvuudet ovat peruspelaamisessa. Leimun laukaus on yksi Liigan parhaista. Kousa on joukkueensa tehokkain puolustaja pistesaldolla 5+10=15.

Ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaava 22-vuotias Casimir Jürgens on pelannut tähän mennessä vahvan kauden Pelicansin takalinjoilla. Mestiksen mestaruuden viime kaudella SaPKossa voittaneen ja samalla Mestiksen parhaaksi puolustajaksi valitun IFK-kasvatin vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa.

IFK:n pelaajista puolustaja Miro Heiskanen, hyökkääjä Juha Jääskä ja maalivahti Niilo Halonen ovat edustamassa Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Buffalossa. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Joonas Rask, Joe Finley, Panu Mieho, Teemu Eronen sekä Henri Tamminen.

Seuraa heitä


#15 Vili Sopanen, IFK
Erinomaisesti IFK:ssa aloittaneen Sopasen pistetahti on hieman hiipunut vahvan alun jälkeen. Liigan taitavimpiin pelaajiin lukeutuva hyökkääjä on todella taitava suojaamaan kiekkoa ja luo usein maalipaikkoja ketjukavereilleen täysin tyhjästä. Hanakasti laukova ja paljon ylivoimavastuuta ansaitseva Sopanen merkkautti edellisessä matsissa Pelicansia vastaan tehot 1+1.


#88 Libor Šulák, Pelicans
16 ottelussa tehot 4+10=14 nakuttanut tshekkipuolustaja on lahtelaisjoukkueen eniten peliaikaa saanut pelaaja. Šulák on edustanut maataan MM-kisoissa ja 23-vuotias puolustaja oli mukana NHL-seura Detroit Red Wingsin leiriryhmässä harjoituskauden loppuun asti. Šulákilla on Detroitin kanssa kahden vuoden tulokassopimus, mutta hän pelaa tämän kauden lainalla Pelicansissa. Isokokoinen (189 cm/89 kg) ja kiekollinen puolustaja luistelee hyvin ja tukee aktiivisesti hyökkäyksiä.

IFK-Pelicans tiistaina 26.12. kello 17.00 Nordiksella

Osta liput matsiin Ticketmasterista

IFK-Pelicans ottelussa on runsaasti koko perheelle suunnattuja oheistapahtumia, kuten pelaajanurkkaus, peli- ja piirustuspisteitä ja musiikkiesityksiä.

Helsingin jäähallissa järjestetään yleisöluistelu ennen tapaninpäivän ottelua. Nordiksen kaukalon jään voi käydä testaamassa kello 14.00-15.30. Yleisöluistelusta voi suoraan jäädä illan otteluun IFK-Pelicans.

Sisäänkäynti D-ovista (parkkipaikan puolelta) klo 13.45 alkaen ja myös ilman illan matsin pääsylippua pääsee luistelemaan. Omat luistimet ja kypärät mukaan. Mailat eivät ole sallittu. D-päädyssä on ilmainen narikka, johon luistimet voi jättää pelin ajaksi.

Nähdään Nordiksella!

Näytä kaikki uutiset