Matsiennakko: Revanssin paikka

Kärpät-IFK perjantaina 17.11. kello 18.30. Seuraa ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK ja Kärpät kohtaavat toista kertaa tällä kaudella perjantaina 17.11. Oulussa. Ruutu-palvelu näyttää kello 18.30 käynnistyvän ottelun suorana lähetyksenä. Seuraava kotimatsi pelataan jo lauantaina, kun SaiPa saapuu Nordikselle. Osta liput Ticketmasterista.

IFK palasi maajoukkuetauon jälkeen kaukaloon voitokkaasti, kun Lahden Pelicans kaatui tiistaina Nordiksella lukemin 5-1. IFK kulkee kahden ottelun voittoputkessa ja Pelicans-voitto oli IFK:lle jo seitsemäs peräkkäinen kotivoitto. Ari-Pekka Selinin valmentama joukkue paranteli asemiaan sarjataulukossa nousemalla kahdeksanneksi. Vahvan kotivireen tulisi siirtyä myös vieraskaukaloon, jossa on riittänyt tällä kaudella haasteita.

IFK-pelaajista Vili Sopanen (1+1), Joonas Rask (0+2) ja Erik Thorell (0+2) viettivät Pelicansia vastaan kahden tehopisteen iltaa ja voiton takuumiehenä oli 21 laukausta torjunut Atte Engren. Karjala-turnauksessa kaksi maalia tehnyt 18-vuotias Miro Heiskanen jatkoi vakuuttavia otteitaan myös liigajäillä tekemällä Pelicansia vastaan kauden seitsemännen maalinsa. Ottelun ykköstähdeksi valitun Heiskasen pistesaldo on 11 pelatun ottelun jälkeen 7+4. Kauden kahdeksannen maalinsa tehnyt Juhani Tyrväinen vankisti asemaansa IFK:n parhaana pistemiehenä. Tyrväinen on Liigan pistepörssissä kymmenentenä tehopisteillä 8+10.

Kärpät liitelee vakuuttavasti sarjakärjessä 51 pisteellä. Mikko Mannerin luotsaama joukkue nappasi tiistaina viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se voitti Hakametsässä pelatussa kamppailussa Ilveksen lukemin 2-0. Oululaisten vahvin ase on ollut tehokas hyökkäyspelaaminen, sillä Kärpät on tehnyt eniten maaleja Liigassa (78).

Kärpät on myös koko sarjan paras kotijoukkue, sillä se on voittanut peräti kymmenen edellistä kotiotteluaan. Kärpät koki tähän mennessä kauden ainoan kotitappionsa 9. syyskuuta, kun HPK voitti oululaiset vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Viime kaudella IFK ja Kärpät kohtasivat Liigassa peräti kahdeksan kertaa. Kuudesta runkosarjakohtaamisesta IFK voitti viisi ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella IFK lähetti Kärpät kesälomalle otteluvoitoin 2-0. Kärpät kuitenkin voitti tämän kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuussa numeroin 5-0, joten IFK:lla riittää perjantaina valtavasti näyttöhaluja.

Ottelu on myös joukkueiden kenraaliharjoitus ennen Kaisaniemessä 5.12. pelattavaa ulkoilmaottelua. Liput IFK:n 120 v. juhlamatsiin saat Ticketmasterista.

Jos puhutaan Liigan tämän hetken kuumimmasta hyökkäysketjusta niin se lienee Mikael Ruohomaan johtama Kärppien ykkösketju. Tehot 7+12 nakuttaneen Ruohomaan laidoilla pelaavat Charles Bertrand (16+9) ja Karjala-turnauksessa edukseen esiintynyt Julius Junttila (5+24) ovat miehittäneet pistepörssin kärkisijat. Bertrand johtaa Liigan maalipörssiä ja ranskalaishyökkääjä on enää kolmen maalin päässä yhden kauden henkilökohtaisesta maaliennätyksestään. Junttila pitää hallussaan pistepörssin lisäksi myös syöttöpörssin kärkipaikkaa.

Kärppä-puolustuksen johtaja on ollut odotetusti maajoukkueen vakiokasvoksi noussut Miika Koivisto, joka on puolustajien pistepörssin ykkösnimi tehoilla 5+13. Kiekollinen ja aktiivisesti hyökkäyksiä tukeva Koivisto on myös Kärppien eniten peliaikaa saanut pelaaja. Koiviston lisäksi puolustajien pistepörssissä kuudentena tehoilla 7+5 etenevä Shaun Heshka on pelannut vahvan kauden. Koiviston pakkiparina pelaava kanadalaispuolustaja on tehnyt seitsemästä maalistaan neljä ylivoimalla.

Kapteeni Lasse Kukkonen ei ole vielä avannut maalitiliään tällä kaudella, mutta hänen merkitys joukkueensa henkisenä johtajana on kaikkien tiedossa. Kukkonen saa myös runsaasti vastuuta ylivoimalla. Peruspuolustajaksi liigatasolla profiloitunut Jani Hakanpää on pelannut tähän mennessä yllättävän vahvan kauden pisteiden valossa. Kovalla rightin puolen laukauksella varustetun Hakanpään pistesarakkeessa lukee ennen perjantai-iltaa 5+6. Hakanpää sivuaa viidellä maalillaan omaa yhden kauden maaliennätystään, joka nähtiin Bluesin paidassa kaudella 2011-12.

Ykkösmaalivahdin roolia Kärpissä kantaa Veini Vehviläinen, joka torjui tiistaina Ilvestä vastaan kauden neljännen nollapelinsä. Vehviläisen torjuntaprosentti 14 pelatun ottelun jälkeen on 94,12 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,52. IFK:n maalilla 20 ottelussa torjuneen Atte Engrenin torjuntaprosentti on 92,34 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,97.

Seuraa heitä

Juhani Tyrväinen, IFK

Ensimmäistä kauttaan IFK:ssa pelaavasta hyökkääjästä on tullut odotetusti IFK:n pelillinen johtaja. IFK:n kultakypärää kantava Tyrväinen on Liigan pistepörssissä kymmenentenä tehoilla 8+10. Vili Sopasen ja Erik Thorellin kanssa samassa ketjussa pelaava Tyrväinen sai kiekon kasvoihin tiistaina pelatun Pelicans-ottelun kolmannessä erässä, mutta kovalla asenteella varustettu keskushyökkääjä selvisi tällistä tikeillä ja mustelmilla (kuva ylempänä). Tyrväinen on ollut koko kauden IFK:n parhaimmistoa. Peliesitykset ovat vain parantuneet, kun viime kauden tutkapari Sopanen asetettiin hänen laidalle.

Saku Mäenalanen, Kärpät

Kärppien kakkosketjussa Nicklas Lasun ja Ville Leskisen kanssa pelaava Mäenalanen on joukkueensa sisäisessä pistepörssissä viidentenä tehoilla 6+8. Vuonna 2014 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa maailmanmestaruuden ja koko turnauksen maalipörssin seitsemällä byyrillä voittaneen Mäenalasen vahvuus on laukaus, joka lähtee terävästi myös suorasta luistelusta. Parhaalla liigakaudellaan 11 maalia tehneeltä hyökkääjältä odoteltiin ennen kauden alkua läpimurtokautta. 23 runkosarjaottelun jälkeen suunta on oikea, mutta häneltä odotetaan yhä entistä enemmän tehopisteitä.

Seuraava kotiottelu: IFK – SaiPa lauantaina 18.11. kello 17.00

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 18. marraskuuta, kun SaiPa saapuu Nordikselle. Ottelu käynnistyy kello 17.00 ja Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua. Saavu ajoissa paikalle. Tervetuloa!

Osta liput matsiin

Näytä kaikki uutiset