logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Revanssin paikka Mikkelissä – katso IFK:n kokoonpano

Jukurit-IFK tänään kello 17.00. Lue matsiennakko ja katso IFK:n kokoonpano. Ottelua voit seurata Ruutu-palvelusta. 

Eilen Nordiksella TPS:n voittanut IFK kohtaa tänään Mikkelissä pelattavassa ottelussa Jukurit. Alta löydät IFK:n kokoonpanon ja matsiennakon. Voit seurata kello 17.00 alkavaa ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK ja Jukurit kohtaavat tänään toista kertaa tällä kaudella. Jukurit onnistui yllättämään IFK:n Nordiksella 22. syyskuuta pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 2-3. Jukureille kärsitty tappio on IFK:n viimeisin kotitappio ja sen jälkeen IFK on voittanut 11 kotiottelua peräkkäin.

Molemmat joukkueet pelasivat edelliset ottelunsa eilen. IFK:n voittoputki venyi viiden ottelun mittaiseksi, kun joukkue voitti TPS:n maalein 2-1. Jukurit kärsi KooKoolle 4-2-vierastappion. IFK paranteli 11. peräkkäisellä kotivoitollaan asemiaan sarjataulukossa nousemalla kuudenneksi. Kolmannen ottelunsa putkeen hävinnyt Jukurit jatkaa sarjajumbona.

Vaikka IFK lähtee illan otteluun ennakkosuosikkina niin Jukurit osoitti jo syyskuussa, että se pystyy hyvänä päivänä voittamaan IFK:n. Voittaminen Mikkelin Ikioma Areenalla vaatii IFK:lta nappisuorituksen. Joukkueella ei ole varaa lähteä matsiin rotsi auki. Tänään pelattava ottelu on molemmille joukkueille viikon kolmas. Jos IFK pelaa yhtä hyvin kuin eilen Nordiksella niin Jukurit saa venyä parhaimpaansa yltääkseen pisteille.

IFK pelaa tänään kolmella puolustajaparilla, kun Miro Heiskanen on sivussa kokoonpanosta. Hyökkäysketjut säilyvät koskemattomana eiliseen TPS-otteluun verrattuna. Juha Jääskä aloittaa 13. hyökkääjänä ja Niklas Bäckström starttaa IFK:n maalilla. IFK:n kultakypärää kantaa Erik Thorell, joka on seitsemän ottelun pisteputkessa.

Maalivahdit

37 Niklas Bäckström
53 Atte Engren (varalla)

Hyökkääjät

32 Lennart Petrell (C) – 80 Thomas Nykopp – 88 Joonas Rask (A)
86 Erik Thorell – 82 Jarkko Malinen – 27 Juha-Pekka Haataja
72 Patrik Carlsson – 12 Juhani Tyrväinen – 15 Vili Sopanen
21 Mika Partanen – 28 Jerry Ahtola – 45 Micke Åsten
51 Juha Jääskä

Puolustajat

11 Saku Salmela – 4 Oliwer Kaski
44 Elias Ulander – 8 Ville Varakas (A)
47 Juuso Salmi – 24 Ryan O’Connor

Loukkaantuneet/sairastuneet: Kevin Lankinen, Teemu Eronen, Joe Finley, Miihkali Teppo, Panu Mieho, Lauri Kulmala, Henri Tamminen

Niklas Bäckström torjuu tänään IFK:n maalilla.

Jukureiden suurimmat haasteet ovat olleet tällä kaudella maalinteossa sekä erityisesti kotikaukalossa pelatuissa otteluissa. Jukurit on voittanut 14 kotiottelustaan vain kaksi ja Risto Dufvan luotsaama mikkeliläisryhmä on tehnyt vähiten maaleja sarjassa (52). Omissa on soinut keskimäärin hieman yli kolme kertaa ottelua kohden.

Jukureiden vahvin hyökkäysketju edellisessä ottelussa IFK:ta vastaan oli Henrik Koiviston johtama vitja, jonka laitureina pelasivat Zach Budish sekä kaksi maalia iskenyt IFK-kasvatti Teemu Tallberg.  Viime kaudella 15 liigamaalia tehnyt Budish onnistui maalinteossa eilen KooKoota vastaan. Yhdysvaltalaishyökkääjä on tehopisteillä 6+7 Jukureiden paras pistemies yhdessä puolustaja Teemu Suhosen (3+10) kanssa.

22-vuotias Ville Leskinen ja joukkueen kapteeni Miika Roine ovat Jukureiden parhaat maalintekijät seitsemällä maalilla. Leskinen on tehnyt maaleistaan neljä ylivoimalla. Muista hyökkääjistä Joonas KalliolaTeemu HenritiusJulius Vähätalo sekä Jesper Piitulainen ovat keränneet tähän mennessä kahdeksan tehopistettä mieheen. Erityisesti Piitulaiselta voidaan odottaa nähtyä enemmän tehopisteitä. SaPKo-kasvatti onnistui maalinteossa syyskuussa Nordiksella ja on iso osa Jukureiden ylivoimapelaamista.

Teemu Suhosen lisäksi Antti Jaatinen, Samuli Piipponen, Valtteri Hietanen sekä Ville Hyvärinen ovat kuuluneet Dufvan valmennusryhmän luottopuolustajiin. Lasaretissa suurimman osan kaudesta viettänyt Hannu Pikkarainen palasi parin viikon jälkeen kaukaloon perjantaina KooKoota vastaan ja pelaa tänään Hyvärisen puolustajaparina.

Seuraa heitä


#72 Patrik Carlsson, IFK
Ensimmäistä kauttaan IFK:ssa pelaava ruotsalaishyökkääjä syötti molemmat maalit perjantaina Nordiksella, kun joukkue voitti TPS:n maalein 2-1. CHL:n ja Ruotsin mestaruuden Frölundan riveissä voittanut Carlsson on tehnyt tällä kaudella 28 liigaottelussa tehot 1+12. Luo paljon maalipaikkoja ketjukavereilleen ja tekee duunia molempiin suuntiin. IFK-hyökkääjistä eniten peliaikaa ottelua kohden saanut Carlsson kuuluu valmennusryhmän luottopelaajiin.


#38 Teemu Tallberg, Jukurit
26-vuotias IFK-kasvatti teki syyskuussa Nordiksella kaksi maalia IFK:n verkkoon. Toista kauttaan Jukureissa pelaava Tallberg teki viime kaudella henkilökohtaisen piste-ennätyksensä (13+15) ja nyt kasassa on 28 pelatun ottelun jälkeen tehot 6+5. Voimakas ja fyysisesti erinomaisessa kunnossa oleva hyökkääjä ajaa suoraviivaisesti maalille ja tekee jokaisessa vaihdossa paljon töitä. Tallberg pelaa tänään samassa ketjussa Henrik Koiviston ja Teemu Henritiuksen kanssa.

Jukurit-IFK tänään kello 17.00 

Kiekkoa putoaa jäähän tänään Mikkelissä kello 17.00. Voit seurata ottelua Ruutu-palvelusta. Seuraava kotimatsi pelataan tiistaina, kun IFK kohtaa Kaisaniemen puistossa pelattavassa ulkoilmaottelussa Oulun Kärpät. Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Helsinki Ice Challenge: 120 v. juhlaottelu IFK-Kärpät

IFK:n 120 v. juhlaottelu Oulun Kärppiä vastaan pelataan tiistaina 5.12.2017 klo 18.30 Kaisaniemen puistossa (Kaisaniemen puistokuja, Helsinki).  Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla sekä kaikissa lippukaupoissa.

Kaisaniemen kentälle on rakennettu tapahtumaa varten katsomo 18 000 ihmiselle, jääkaukalo, 20 metriä korkeat valotornit, esiintymislava sekä mittavat ravintola-alueet. Suomen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Haloo Helsinki! soittaa alkulämmittelyiden jälkeen live-keikan ja virittää yleisön hyvään fiilikseen. Paula Vesala esittää Finlandia-hymnin ennen ottelun alkua.

Osta liput tästä

Näytä kaikki uutiset