DANA MATSIRAPORTTI: IFK tasoitti otteluvoitot loppuunmyydyllä Nordiksella

30:38 2-0 Malinen (Tallberg, Sopanen)
43:13 3-0 Mieho (Sopanen, Tallberg)
48:00 3-1 Heshka (Humaloja)
58:43 4-1 TM Heiskanen (Carlsson)

IFK voitti maanantaina loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa pelatussa neljännessä semifinaaliottelussa Kärpät lukemin 4-1. Otteluvoitot ovat nyt tasan 2-2.

Seuraava matsi pelataan keskiviikkona Oulussa ja joukkueet kohtaavat Nordiksella jälleen torstaina, jolloin ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla. Liput ovat nyt myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla.

Vahvasti matsin aloittanut IFK pääsi ylivoimalle jo parin minuutin pelin jälkeen. Kärppien tuska syveni, kun vierailijoiden rangaistusaition ovi aukeni reilua minuuttia myöhemmin uudelleen ja IFK pääsi 34 sekunniksi kahden miehen ylivoimalle. Laukaukset kuitenkin puuttuivat ja Kärpät kesti alivoimansa. IFK:n parhaat maalipaikat osuivat avauserässä Panu Mieholle sekä suoraviivaisesti maalille ajaneelle Lennart Petrellille. Myös Kärpillä oli omat paikkansa, mutta 10 laukausta avauserässä torjunut Kevin Lankinen koppasi maalia kohti suuntautuneet laukaukset varmasti. Avauserän lopussa nähtiin vielä pienimuotoinen torikokous, jonka seurauksena IFK pääsi kolmannen kerran ylivoimalle.

IFK avasi maalihanat heti toisen erän alussa, kun Kärppien Nicklas Lasu rikkoi puolittaiseen läpiajoon karannutta Erik Thorellia rangaistuslaukauksen arvoisesti. Thorell laittoi rankkarin tyylikkäästi yläriman kautta häkkiin ja vei IFK:n 1–0-johtoon. Kärpät sai avausmaalin jälkeen rakennettua entistä enemmän painetta IFK:n maalille ja puolustusasemiin joutunut IFK oli vaikeuksissa. Kärppien painostusjaksosta huolimatta IFK onnistui kuitenkin tekemään seuraavan maalin, kun Jarkko Malinen pääsi herkuttelemaan maalin kulmalta IFK:n 2–0-johtoon Teemu Tallbergin (0+2) ja Vili Sopasen (0+2) syötöistä. Heti seuraavassa vaihdossa Ryan O’Connor kilautti kiekon tolppaan. Kärpät pääsi pari minuuttia myöhemmin ylivoimalle ja jatkoi erän edetessä painostusta IFK:n päädyssä, mutta Lankinen piti torjunnoillaan kotijoukkuetta pystyssä. Myös IFK pääsi erän lopussa ylivoimalle, kun Kärpillä oli kuusi pelaajaa jäällä. Lähimpänä maalintekoa IFK:n ylivoiman aikana oli läpiajoon päässyt Nicklas Lasu, joka ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan tilanteessa hyvin mukana ollutta Lankista.

IFK sai kolmanteen erään erinomaisen startin, kun Panu Mieho laukoi maalin edestä IFK:n 3–0-johtoon Vili Sopasen upeasta syötöstä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Erik Thorell oli lähellä lisätä IFK:n johdon jo neljään maaliin, mutta Veini Vehviläinen torjui tyylikkäästi Thorellin läpiajoyrityksen. Kärpät sai kuparisen rikki ajassa 48:00, kun Shaun Heshkan painava lyöntilaukaus upposi IFK-maaliin voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Kolmannen erän loppu oli rangaistusten sävyttämä. Molemmat joukkueet käyttivät aikalisänsä ja kavennusta jahdannut Kärpät otti maalivahdin pois. Miro Heiskanen naulasi ottelun loppulukemat 4-1:een tyhjään maaliin pudotuspelikevään kolmannella osumallaan.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

Semifinaalisarjan otteluvoitot ovat nyt tasan 2-2. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Semifinaalisarjan voittaja kohtaa finaaleissa Tapparan, joka kaatoi TPS:n suoraan otteluvoitoin 4-0.

Viides semifinaaliottelu pelataan keskiviikkona Oulussa ja kuudes ottelu torstaina Nordiksella kello 18.30. Liput ovat nyt myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla. Hallin ovet aukeavat kello 17.00.