logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Matsiennakko: Huippuvireinen TPS saapuu Nordikselle

IFK ja TPS kohtaavat Nordiksella keskiviikkona kello 18.30. Osta liput Ticketmasterista.

IFK pelaa keskiviikkona vuoden ensimmäisen ottelunsa, kun Liigan kymmenen ottelun kuntopuntarin kärjessä kulkeva Turun Palloseura saapuu toista kertaa tällä kaudella Nordikselle. Osta liput kello 18.30 käynnistyvään matsiin Ticketmasterista.

IFK katkaisi lauantaina neljän ottelun tappioputkensa voittamalla vuoden viimeisessä ottelussa KooKoon lukemin 4-0. IFK:n voittomaalin KooKoota vastaan teki Lennart Petrell, jolle maali oli liigauran 100. Kauden ensimmäisen liigaottelun loukkaantumisensa jälkeen pelannut Kevin Lankinen torjui heti nollapelin.

Keskiviikkona kolmatta kertaa tällä kaudella kohdattava TPS on sarjataulukossa toisena 75 sarjapisteellä. Kalle Kaskisen luotsaama seura on vain yhden pisteen päässä sarjakärki Kärpistä. TPS etenee tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa. Lauantaina turkulaiset voittivat kotikaukalossaan Vaasan Sportin maalein 4-3. Voitto oli 37 ottelua pelanneelle TPS:lle liigakauden 24.

IFK käväisi sarjataulukossa parhaimmillaan jo neljännellä sijalla. Ennen keskiviikon otteluita joukkue on kahdeksantena 56 sarjapisteellä. Kärkikolmikko eli Kärpät, TPS ja Tappara tuntuvat jo karanneen IFK:lta, mutta matkaa neljäntenä kulkevaan JYPiin on kahdeksan pistettä. Yhdelläkin voitolla on tässä vaiheessa kautta suuri merkitys, sillä sijoilla 5-10 olevat joukkueet ovat vain neljän pisteen sisällä toisistaan.

IFK on voittanut molemmat TPS:aa vastaan pelatut ottelut tällä kaudella. Kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu päättyi 14. lokakuuta IFK:n 5-2-voittoon ja joulukuun alussa pelatussa edellisessä kohtaamisessa IFK oli niukasti parempi maalein 2-1.

IFK:n pelaajista Miro Heiskanen, Juha Jääskä ja Niilo Halonen ovat parhaillaan edustamassa Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Buffalossa. TPS:n pelaajista Markus Nurmi sekä Olli Juolevi ovat mukana kisoissa.

TPS on tehnyt eniten maaleja Liigassa, kun vastustajien verkko on heilunut 37 pelatussa ottelussa yhteensä 120 kertaa. TPS on tehnyt yli kolme maalia ottelua kohden ja päästänyt edellisessä viidessä ottelussa vain seitsemän maalia omiin. Tilastojen valossa TPS:n ylivoimaprosentti 23,44% on Liigan toiseksi paras. IFK:n ylivoima on Liigan viidenneksi parasta (21,31%).

Vastustajajoukkueen täytyy pysyä poissa rangaistusaitiosta ja pimentää turkulaisten yhteensä 35 liigamaalia tällä kaudella tehnyt tehokas ykkösketju, jos TPS:n haluaa voittaa.

TPS:n ykkösketjun sentteri Eric Perrin (15+10=25) nousi ennen vuoden vaihtumista Liigan ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi Otakar Janeckyn. Perrinin laidalla pelaa TPS:n paras pistemies ja Liigan pistepörssissä toisena oleva 40-vuotias Tomi Kallio, joka on nakuttanut 37 ottelussa tehopisteet 11+27=38. Liigakonkareiden johtaman hyökkäysketjun täydentää vahvaa kautta pelaava Jasper Lindsten (9+16=25).

Kakkosketjua liidaava 36-vuotias Ilari Filppula oli huippuvireessä joulukuussa pelatuissa otteluissa. 2+23=25 tehopistettä tällä kaudella merkkauttanut Filppula teki joulukuun aikana pelaamissaan kahdeksassa liigaottelussa tehot 1+9. Hyvänä ylivoimapelaajan tunnettu keskushyökkääjä on noussut loukkaantumisensa jälkeen odotetusti turkulaisten johtaviin pelaajiin.

TPS-puolustajista eniten peliaikaa ovat kellottaneet Ilkka Heikkinen sekä Elmeri Eronen. Tehot 12+11=23 saalistanut Heikkinen allekirjoitti juuri TPS:n kanssa jatkosopimuksen ja taistelee tiukasti puolustajien pistepörssin voitosta. 22-vuotias Eronen (2+13=15) on ottanut valtavia harppauksia urallaan ja pelannut tällä kaudella 22 minuuttia ottelua kohden. Urallaan 678 NHL-ottelua pelannut Henrik Tallinder kärsii ylävartalovammasta.

Keskiviikkona pelattavasta kamppailusta on odotettavissa vähintään yhtä tasainen, kuin edellisestä IFK:n 2-1-voittoon päättyneestä kohtaamisesta. Erikoistilanteet ja maalivahtipelaaminen näyttelevät jälleen isoa roolia. IFK:n valmennusjohdolla on maalivahtitilanteen suhteen positiivinen ongelma, sillä byyriin on heittää kolme kovaa maalivahtia. TPS:n selkeä ykkösvahti on Oskari Setänen, joka on torjunut tällä kaudella molemmissa otteluissa IFK:ta vastaan.

Seuraa heitä


#72 Patrik Carlsson, IFK
Carlsson on tehnyt maalin kahdessa ottelussa peräkkäin sekä JYPiä että KooKoota vastaan. Samassa ketjussa Vili Sopasen ja Juhani Tyrväisen kanssa pelaava ruotsalaishyökkääjä on iskenyt tällä kaudella tehopisteet 4+14=18. Carlsson on kokonaisvaltainen ja älykäs kahden suunnan hyökkääjä. ”Purre” syötti edellisessä matsissa TPS:aa vastaan IFK:n molemmat maalit ja  saalisti kauden avauskohtaamisessa tehot 1+3.


#10 Eric Perrin, TPS
TPS:n sisäisen pistepörssin jaetulla kakkospaikalla kulkeva Perrin (15+20) ei osoita väsymisen merkkejä. 42-vuotias liigakonkari vetää lähes piste per peli -tahdilla ja on joukkueensa toiseksi eniten peliaikaa kerryttänyt hyökkääjä. Perrin on enää neljän maalin päässä yhden kauden henkilökohtaisesta maaliennätyksestään. Rikkomassa kaikkien aikojen vanhimpana Liiga-pelaajana 30:n ja todennäköisesti myös 40 pisteen haamurajat. Joukkueen sytyttäjä kentällä ja pukukopissa.

IFK-TPS keskiviikkona 3.1. kello 18.30 Nordiksella

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa kello 16.30 ja Nordiksen ovet tuntia ennen ottelua. Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin. Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.

Näytä kaikki uutiset