logologo
HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

Matsiennakko: IFK ja Sport iskevät yhteen Nordiksella

IFK-Sport tiistaina 9.1. kello 18.30 Nordiksella. Osta liput Ticketmasterista.

IFK saa tiistaina vieraita Vaasasta, kun Sport saapuu Nordikselle. Osta liput kello 18.30 käynnistyvään matsiin Ticketmasterista.

IFK ja Sport kohtaavat tiistaina kolmatta kertaa tällä kaudella. Sport voitti lokakuussa Vaasassa pelatun kauden avauskohtaamisen selkein 4-1 lukemin. Marraskuussa IFK voitti Nordiksella maalein 4-0. IFK:n tehokkain pelaaja edellisessä kohtaamisessa oli kaksi maalia tehnyt Miro Heiskanen.

IFK pelasi edellisen ottelun perjantaina, kun joukkue matkusti SaiPan vieraaksi. Lappeenrannassa nähtiin lopulta vain yksi maali, kun SaiPa voitti odotetun tasaisen kamppailun voittomaalikilpailun jälkeen maalein 1-0. Sarjataulukossa kahdeksantena oleva IFK on voittanut kaksi edellistä kotiotteluaan, kun sekä KooKoo että TPS joutuivat nöyrtymään Nordiksella.

Erityismaininnan ansaitsee IFK:n puolustuspelaaminen, joka on toiminut viime otteluissa erinomaisesti. IFK on päästänyt vain kaksi maalia kolmessa edellisessä ottelussa. Se on todella kova tasonnosto JYPiä ja Pelicansia vastaan pelatuista otteluista, joissa joukkue päästi yhteensä 12 maalia.

Sport kärsi lauantaina jo viidennen peräkkäisen tappionsa, kun Tampereen Ilves kävi hakemassa Kuparisaaresta 4-2-voiton. Sport on sarjataulukon hännillä 39 pisteellä ja eroa pudotuspeliviivaan on jo 21 pistettä. Vaasalaiset ovat onnistuneet voittamaan vain yhden viidestä edellisestä vierasottelustaan, joka enteilee vaikeaa iltaa myös Nordiksella.

IFK pelaa tällä viikolla yhteensä kolme ottelua. Torstaina joukkue matkustaa Jukureiden vieraaksi Mikkeliin ja lauantaina IFK kohtaa Sportin uudelleen Vaasassa.

IFK:n on hyödynnettävä ylivoimatilaisuutensa

Sportin suurimmat haasteet ovat olleet puolustuspelaamisessa, sillä joukkue on päästänyt Ilveksen kanssa eniten maaleja sarjassa. Omissa on soinut 39 pelatussa ottelussa 134 kertaa, eli keskimäärin yli kolme kertaa ottelua kohden.

Tilastojen valossa Sport on Liigan heikoimpia erikoistilannejoukkueita. Sportin alivoimaprosentti 71,43% on sarjan huonoin. Sport on päästänyt yhteensä 40 maalia alivoimalla, joka on eniten koko sarjassa. Joukkueen ylivoimapelaaminen on SaiPan ja Lukon jälkeen sarjan kolmanneksi tehottominta.

Sportin paras pistemies Markus Nenonen löytyy pistepörssistä sijalta 25. Vaasalaisten paras maalintekijä on tehnyt 36 ottelussa tehot 14+11=25. Hyvästä rannelaukauksestaan tunnettu Nenonen pelaa vahvaa kautta, sillä hän on enää kahden tehopisteen päässä yhden kauden henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään.

Sportin suurimpia onnistujia hyökkäyspäässä on ollut 21-vuotias Joel Kiviranta, joka pelaa neljättä kauttaan Sportissa. Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo on joukkueen sisäisessä pistepörssissä toisena tehopisteillä 12+11=23. Pienikokoinen Kiviranta on erittäin luisteluvoimainen pelaaja, joka tekee paljon töitä molempiin suuntiin.

Vaasalaisten kakkosketjun muodostaa kolmikko Olavi Vauhkonen (12+9=21), juonikas keskushyökkääjä Joonas Komulainen (2+14=16) sekä yhdysvaltalaishyökkääjä Michael Parks (10+9=19). Parks oli alkukaudesta joukkueensa tehokkaimpia pelaajia, mutta nyt hänen maaliton putki on ehtinyt venähtää jo 13 ottelun mittaiseksi. Parks on saalistanut kuivan kautensa aikana vain kaksi syöttöpistettä.

Sport-puolustuksen johtavia pelaajia ovat olleet Joni Tuulola sekä Ari Gröndahl. Paljon ylivoimavastuuta ansaitseva Tuulola on puolustajien pistepörssissä kuudentena tehoilla 4+17=21 ja hän on saanut myös selvästi eniten peliaikaa Sport-puolustajista. Painavalla laukauksella varustettu Gröndahl on tehnyt tällä kaudella seitsemän maalia.

Tuulolan pakkiparina on edellisissä otteluissa pelannut yhdysvaltaispuolustaja William Wrenn, joka saapui Vaasaan marraskuussa loppukauden sopimuksella. Alkukauden KHL:ssä Dinamo Riikaa edustanut Wrenn on pelannut Sport-paidassa 13 ottelua tehopistein 1+3=4. Sportin valmennusjohto odottaa Wrenniltä ennen kaikkea kokemusta, jämäkkyyttä ja johtajuutta.

Seuraa heitä


#2 Markus Kankaanperä, IFK
37-vuotias Kankaanperä siirtyi IFK:hon loppukaudeksi juuri Vaasan Sportista, jossa hän toimi joukkueen kapteenina. Kanki pelasi ensimmäisen ottelunsa IFK-paidassa tällä kaudella perjantaina SaiPaa vastaan. Kankaanperä esiintyi varmasti omassa päässä ja väläytteli kiekollista osaamistaan hyökkäyspäässä. Kankaanperä tuo IFK:n joukkueeseen ennen kaikkea kokemusta ja johtajuutta ja hän on vastustajien kannalta yksi Liigan ikävimpiä maalinedustapelaajia.


#51 Antti Kalapudas, Sport
Kaksivuotisella sopimuksella Oulun Kärpistä vaasalaisseuraan siirtynyt 21-vuotias Kalapudas on pelannut tällä kaudella 37 ottelua tehopistein 6+13=19. Nuorten maailmanmestari on enää kolmen pisteen päässä omasta henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään, joka syntyi viime kaudella Kärpissä. Älykäs ja kiekollisesti taitava Kalapudas pelaa joukkueensa ykkössentterinä.

IFK-Sport tiistaina 9.1. kello 18.30 Nordiksella

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa kello 16.30 ja Nordiksen ovet tuntia ennen ottelua. Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin.

Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.

 

Näytä kaikki uutiset