logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Matsiennakko: Stadi vs. puoli Suomea

IFK kohtaa torstaina sarjakärki Oulun Kärpät. Osta liput Ticketmasterista.

IFK saa torstaina vieraita Oulusta, kun sarjakärki Kärpät saapuu Nordikselle. Osta liput kello 18.30 käynnistyvään huippukamppailuun Ticketmasterista.

IFK pelasi edellisen ottelunsa tiistaina, kun joukkue voitti Porin Ässät voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4-3. Voitto oli IFK:lle neljäs peräkkäinen.

Voittomaalikilpailussa IFK:n sankareiksi nousivat Niklas Nordgren ja Erik Thorell. Hyvän ottelun pelannut Atte Engren torjui sekä Antoine Laganièren että Maksim Matushkinin yritykset. Rankkarivoitto oli IFK:lle kauden ensimmäinen.

Päävalmentajaa vaihtanut Ässät esiintyi Nordiksella pirteällä jalalla ja porilaisjoukkueen aktiivinen paineistuspelaaminen tuotti IFK:lle ison määrän kiekonmenetyksiä. 33 laukausta ottelussa pysäyttäneen Engrenin torjunnat pitivät IFK:ta varsinkin avauserässä pystyssä.

– Pelihän oli sekavan oloinen meidän näkövinkkelistä. Ässät oli erittäin vaarallinen, kova kamppailemaan ja vahva maalinedustoilla. Kiekollisessa pelaamisessamme oli viiveitä. Emme päässeet oikein rytmittämään sillä tavalla, miten olisimme halunneet, IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi ottelun jälkeen.

IFK on sarjataulukossa kuudentena 69 sarjapisteellä, kun runkosarjaa on pelaamatta 18 ottelua. Nordiksella ensimmäistä kertaa tällä kaudella vieraileva Kärpät on puolestaan hallinnut sarjan kärkipaikkaa kauden alusta lähtien. Yhden ottelun IFK:ta enemmän pelannut Kärpät johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla ennen toisena majailevaa Turun Palloseuraa.

Kärpät palasi takaisin voittojen tielle tiistaina voittamalla Raksilassa pelatussa ottelussa Ilveksen maalein 4-0. Ratkaisijan rooliin ottelussa nousi Kärppien kakkoskenttä, joka oli mukana rakentamassa kolmea Kärppien neljästä maalista. Tehokkaimmalla pelipäällä olivat Saku Mäenalanen (0+3) sekä kaksi maalia tehnyt Ville Leskinen.

IFK joutuu torstaina ison mittarin eteen, sillä Kärpät on voittanut kaikki kolme keskinäistä kohtaamista tällä kaudella. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat 5. joulukuuta Kaisaniemessä pelatussa ulkoilmaottelussa. Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään kuuluvan Mikko Mannerin luotsaama oululaisjoukkue voitti ottelun jatkoajan jälkeen maalein 4-3.

Kärpät johti ottelua kahden erän jälkeen jo 3-0, mutta IFK nousi päätöserässä tasoihin Patrik Carlssonin, Oliwer Kasken ja Erik Thorellin byyreillä. Ratkaisumaalin jatkoajalla taituroi Kärppien Mikael Ruohomaa. Huippujännittävää ottelua oli seuraamassa paikan päällä 16 000 katsojaa.

IFK ja Kärpät ovat Liigan kuuden parhaan erikoistilannejoukkueen joukossa. IFK:n ylivoimaprosentti 21,28 on sarjan kolmanneksi paras ja Kärppien ylivoima (20,25%) on kuudenneksi tehokkainta. Alivoimalla Kärpät on päästänyt kaikista joukkueista toiseksi vähiten maaleja. IFK:n alivoimaprosentti 82,27 on Liigan kuudenneksi paras.

Kärppien ykkösketju on ollut Liigan tämän kauden ylivoimaisesti dominoivin hyökkäyskolmikko. Keskushyökkääjä Mikael Ruohomaan (16+21=37) on pistepörssissä viidentenä ja maalipörssiä johtava Charles Bertrand (23+15=38) neljäntenä. Murhaavan tehokkaan hyökkäysketjun aivot on pistepörssiä tehoilla 9+36=45 johtava Julius Junttila.

Hyvää tulitukea hyökkäyspäässä ovat antaneet Kärppien edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan loistanut parivaljakko Saku Mäenalanen (14+20=34) sekä Ville Leskinen (17+16=33). Molemmat ovat tehneet jo tässä vaiheessa kautta omat henkilökohtaiset piste-ennätyksensä.

Kärppien puolustuksen ykkösnimi on puolustajien pistepörssiä johtava Miika Koivisto, joka on tehnyt 42 pelaamassaan ottelussa tehot 8+22=30. Ylivoimalla isoa roolia kantava Koivisto on aktiivisesti hyökkäyksiä tukeva kiekollinen puolustaja. Koivisto on tehnyt maaleistaan neljä ylivoimalla ja hän on myös joukkueensa eniten peliaikaa saanut pelaaja. Koiviston pakkipari Shaun Heshka on tehnyt tällä kaudella seitsemän maalia.

Jussi Rynnäs torjui tiistaina Ilvestä vastaan kauden toisen nollapelinsä. 20 ottelua pelanneen Rynnäksen torjuntaprosentti on 91,97 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,07. Neljä nollapeliä torjuneen ja 27 ottelua pelanneen Veini Vehviläisen torjuntaprosentti 93,05 on sarjan toiseksi paras.

Seuraa heitä


#51 Juha Jääskä, IFK
Nuorten MM-kisoissa Buffalossa vahvan turnauksen pelannut Jääskä on pelannut edelliset matsit IFK:n ykkösketjussa Lennart Petrellin ja Panu Miehon rinnalla. 19-vuotias Jääskä on henkisesti ja fyysisesti vahva energiapelaaja, joka pystyy pelaamaan monipuolisissa rooleissa. Tällä kaudella 14 liigaottelua pelannut duunarihyökkääjä metsästää yhä liigauran avausmaaliaan. Ketsuppipullo auki torstaina?


#3 Charles Bertrand, Kärpät
Bertrand on laukonut kaikista pelaajista toiseksi eniten koko sarjassa. Liigan maalipörssiä johtava 23-vuotias ranskalaishyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 23 maalia. Tulosta on syntynyt ennen kaikkea tasakentällisin, sillä Bertrand on tehnyt vain kolme ylivoimamaalia. Pienessä tilassa viihtyvän Bertrandin laukaus lähtee terävästi vaikeastakin peliasennosta, jonka ansiosta hän on jatkuva uhka vastustajien puolustajille.

 

IFK-Kärpät torstaina 18.1. kello 18.30 Nordiksella

Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Ennakkomyynti Ticketmasterin verkkokaupassa päättyy kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Lippuja voi ostaa tämän jälkeen edelleen Ticketmasterin myyntipisteistä sekä Jäähallin lipunmyynnistä. Jäähallin lipunmyynti aukeaa kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin. Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.

Tervetuloa!

Näytä kaikki uutiset