logologo
HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

MATSIENNAKKO: Jatkuuko IFK:n voittoputki ja Raskin dominointi Kouvolassa?

KooKoo ja IFK kohtaavat Kouvolassa tiistaina 30.1. kello 18.30. Voit seurata ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK pelaa tällä viikolla kolme ottelua. Viikko starttaa tiistaina pelattavalla vierasottelulla pudotuspeleihin yhä mielivää KooKoota vastaan. Seuraava kotimatsi pelataan perjantaina, kun JYP saapuu Nordikselle. Lippuja saat Ticketmasterista. Kolmen matsin viikko päättyy lauantaina HPK:ta vastaan. HIFK Fan Club järjestää fanimatkan Hämptoniin.

Viime viikko oli IFK:lta tuloksellisesti erinomainen. Ari-Pekka Selinin luotsaama joukkue voitti kaikki kolme otteluaan ja nappasi täydet yhdeksän sarjapistettä. IFK voitti tiistaina Ilveksen 3-0 ja viikonloppuna kahdesti Tapparan maalein 4-3. Fiilis Nordiksella oli viime lauantaina mahtava ja ottelua oli seuraamassa 8 200 katsojaa.

Kaksi peräkkäistä voittoa Tapparasta oli harvinainen temppu, sillä IFK oli voittanut hallitsevan Suomen mestarin edellisen kerran runkosarjassa kahdesti peräkkäin kaudella 2007-2008.

Kolmen ottelun voittoputkessa kulkeva IFK on sarjataulukossa 78 sarjapisteellä viidentenä, kun runkosarjaa on pelaamatta 13 ottelua. Toisena tällä hetkellä oleva TPS on IFK:ta vain kahdeksan pistettä edellä, joten jäljellä olevissa otteluissa riittää vielä runsaasti panosta. Kärpät johtaa Liigaa 102 pisteellä.

Tiistaina Kouvolassa kohdattava KooKoo pelasi edellisen ottelunsa lauantaina. KooKoo johti sarjakärki Kärppiä vielä päätöserän alussa maalein 3-2, mutta lopulta haaveet yllätysvoitosta kaatuivat ja Kärpät vei voiton lukemin 5-3. KooKoo on sarjataulukossa sijalla 12. Ero pudotuspeleihin vaadittavalle kymmenennelle sijalle on kymmenen sarjapistettä, joten KooKoo käy loppukauden matseissa hurjaa taistelua paikasta auringossa.

IFK ja KooKoo kohtaavat tiistaina neljättä kertaa tällä kaudella. IFK voitti Nordiksella syyskuussa maalein 5-1 ja KooKoo voitto oman kotiottelunsa lokakuussa jatkoajan jälkeen maalein 4-3. Edellinen kohtaaminen joulukuun lopussa päättyi IFK:n 4-0-voittoon.

KooKoon kultakypärä Jake Newton pelaa erinomaista kautta. 29-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja on puolustajien pistepörssissä toisena tehopisteillä 11+21=32. Newton on Tanskan maajoukkuepuolustaja Emil Kristensenin jälkeen KooKoon toiseksi eniten peliaikaa saanut pelaaja. Newton saa Kristensenin kanssa runsaasti ylivoimavastuuta ja molemmilla on laadukas laukaus.

Tanskan maajoukkuehyökkääjä Patrick Bjorkstrand on KooKoon tehokkain hyökkääjä pistesaldolla 12+18=30. Taitavan ja hyvin peliä lukevan Bjorkstrandin lisäksi Michael Keränen, Miikka Pitkänen, Toni Kähkönen, Tomi Leivo sekä Siim Liivik ovat olleet tällä kaudella kouvolalaisten hyökkäysosaston johtavia pelaajia.

Malte Strömwall teki lauantaina Kärppiä vastaan kaksi maalia ja kasvatti liigakauden maalisaldonsa kymmeneen osumaan. 23-vuotias ruotsalaishyökkääjä pelasi viime kaudella New York Rangersin sopimuspelaajana 44 AHL-ottelua Hartford Wolf Packin joukkueessa tehoin 2+4. Kaudella 2015–16 hän teki Ruotsin Allsvenskanissa 49 ottelussa 25 maalia.

24-vuotias Samu Perhonen on torjunut neljä edellistä ottelua KooKoon maalilla, kun tällä kaudella 36 ottelua pelannut Juha Järvenpää on ollut loukkaantuneena. 13 ottelua pelanneen Perhosen torjuntaprosentti on 91,71 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,72.

KooKoo-IFK starttaa tiistaina Kouvolassa kello 18.30. Voit seurata ottelua Ruutu-palvelusta.

Seuraa heitä


#88 Joonas Rask, IFK
Rask palasi ryminällä kaukaloon lähes kahden kuukauden tauon jälkeen pelaamalla viime viikolla molemmat ottelut Tapparaa vastaan. Ykkösketjussa Lennart Petrellin ja Thomas Nykoppin vierellä esiintynyt Rask kiitti luottamuksesta ja teki kahdessa ottelussa tehot 2+3. Erittäin hyvin luisteleva ja energinen laitahyökkääjä paiskii töitä ja pystyy tekemään kiekollisten taitojensa ansiosta tehokasta jälkeä kärkiketjuissa.

#82 Henrik Koivisto, KooKoo
Mitä tapahtui Koivistolle? 27-vuotias Keravan Shakersin ja Helsingin Jokereiden kasvatti teki viime kaudella Jukureissa liigauransa ennätystehot, kun 59 runkosarjaottelussa syntyi 15+21=36 tehopistettä. Koivisto pelasi alkukauden Jukureissa ja siirtyi KooKoon riveihin ennen vuoden vaihtumista. Koivisto on tehnyt 42 runkosarjaottelussa todella vaatimattomat tehot 1+7=8. KooKoossa Koivisto on merkkauttanut 11 pelaamassaan ottelussa vain yhden syöttöpisteen.  Juonikkaan sentterin kausi on ollut todella haastava.

Seuraava kotiottelu: IFK-JYP perjantaina 2.2. kello 18.30 Nordiksella 

Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Ennakkomyynti Ticketmasterin verkkokaupassa päättyy kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Lippuja voi ostaa tämän jälkeen edelleen Ticketmasterin myyntipisteistä sekä Jäähallin lipunmyynnistä. Jäähallin lipunmyynti aukeaa kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin. Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.

Tervetuloa!

Näytä kaikki uutiset