MATSIENNAKKO: Nälkä ja kiima kaivetaan esiin

Taistelu finaalipaikasta jatkuu lauantaina, kun IFK ja Kärpät kohtaavat Oulussa pelattavassa kolmannessa semifinaaliottelussa. Otteluvoitot ovat tasan 1-1.

Voit seurata lauantaina kello 17.00 alkavaa ottelua suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta. Neljäs semifinaaliottelu pelataan Helsingin jäähallissa maanantaina 9.4. kello 18.30. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla.

Erittäin vahvan vieraspelin tiistaina pelannut IFK voitti Oulussa pelatun semifinaalisarjan avauskohtaamisen maalein 4-1. Torstaina Nordiksella vieraillut Kärpät kuittasi ottelusarjan tasoihin voittamalla jatkoajalle venyneen toisen semifinaaliottelun lukemin 4-3. Lähes 8000 katsojan edessä pelatussa kamppailussa riitti runsaasti tunnetta ja tapahtumia.

Ylivoimatilaisuutensa toisessa erässä tehokkaasti hyödyntänyt IFK johti ottelua kahden erän jälkeen 3-1, mutta Kärpät punnersi kolmannessa erässä väkisin tasoihin. Miska Humaloja kruunasi Kärppien kirin iskemällä voittomaalin heti ensimmäisen jatkoerän alussa ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

IFK:lle jäi parannettavaa erien alkuun, sillä Kärpät onnistui maalinteossa sekä toisen että kolmannen erän alussa. IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli erityisesti kolmannen erän kahta päästettyä maalia, joista molemmat syntyivät IFK:n omista virheistä.

– Kärpät oli kamppailuvalmiimpi ja energisempi ja he pystyivät sitä kautta kaivamaan kavennus- ja tasoitusmaalit kolmannessa erässä – toki meidän aikamoisista virheistä. Meidän paras erän alku oli neljännen erän alku, mutta niin se vain sitten helähti omissa. Se on tylyä, mutta oppia pitää ottaa. Pelin henki on kova ja tiukka kuten nähtiin, Selin sanoi.

– Emme päässeet ihan niihin tavoitteisiin, mihin haluttiin. Nälkä ja kiima täytyy kaivaa seuraavaan peliin. Se on meidän tavaramerkkimme.

IFK-puolustaja Ville Varakkaan mukaan joukkueen maltti ja kärsivällisyys eivät riittäneet kolmannessa erässä. Sekä hyökkäys- että puolustuspelaamisen on parannuttava lauantaita varten.

– Molemmat paransivat ensimmäisestä kohtaamisesta ja Kärpät varsinkin. Jos menee neljä omiin niin puolustuspelaamisen täytyy ehdottomasti parantua. Hyökkäyspäässä meidän täytyy saada kiekottomia pelaajia maalin eteen ja toimittaa kiekkoa maalille. Vähän liikaa pyörittiin ulkopuolella, Varakas sanoi.

Erikoistilanteet nousivat torstain ottelussa isoon rooliin ja peli oli jäähyjen takia rikkonaista varsinkin ottelun toisessa erässä. IFK:lle vihellettiin ottelussa viisi kahden minuutin rangaistusta ja Kärpille seitsemän. IFK teki kaksi ylivoimamaalia ja Kärpät yhden.

Nälkäinen ja tappiosta sisuuntunut IFK matkustaa Ouluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Sivussa on varmuudella ainoastaan vielä kahdessa seuraavassa semifinaaliottelussa pelikieltoaan kärsivä puolustaja Saku Salmela.

TOP5 pistemiehet pudotuspeleissä

HIFK
1. Patrik Carlsson 5+4=9
2. Miro Heiskanen 2+5=7
3. Erik Thorell 2+5=7
4. Joonas Rask 2+5=7
5. Juha-Pekka Haataja 3+3=6

Kärpät
1. Julius Junttila 3+3=6
2. Ville Leskinen 1+5=6
3. Kristian Vesalainen 3+2=5
4. Mikael Ruohomaa 2+3=5
5. Shaun Heshka 1+4=5

TOP5 jääajat

HIFK
1. Miro Heiskanen 25:48
2. Juhani Tyrväinen 22:10
3. Teemu Eronen 20:29
4. Patrik Carlsson 19:44
5. Lennart Petrell 19:21

Kärpät
1. Shaun Heshka 25:09
2. Jani Hakanpää 22:16
3. Lasse Kukkonen 21:20
4. Julius Junttila 20:10
5. Miika Koivisto 19:22

IFK:n seuraava kotiottelu Kärppiä vastaan pelataan maanantaina 9.4. kello 18:30. Osta liput Ticketmasterista.

Semifinaalien otteluohjelma
Ti 3.4. Kärpät-IFK 1-4
To 5.4. IFK-Kärpät 3-4 JE.
La 7.4. klo 17:00 Kärpät-IFK
Ma 9.4. klo 18:30 IFK-Kärpät – Osta liput neljänteen semifinaaliin tästä
Ke 11.4. klo 18:30 Kärpät-IFK
To 12.4. klo 18:30 IFK-Kärpät (tarvittaessa)
La 14.4. klo 17:00 Kärpät-IFK (tarvittaessa)

Lisätiedot lipunmyynnistä löydät Liput-sivustolta.

Liigan välierät ja finaalit pelataan paras seitsemästä -menetelmällä. Playoffs-otteluiden otteluohjelman löydät kokonaisuudessaan Liigan verkkosivuilta.

Näytä kaikki uutiset