logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

MATSIENNAKKO: SaiPa vastassa runkosarjan viimeisessä kotiottelussa

IFK-SaiPa keskiviikkona 7.3. kello 18.30. Liput Ticketmasterista!

Kaksi edellistä otteluaan voittanut IFK pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelun keskiviikkona, kun SaiPa vierailee Nordiksella. Ottelussa on isot panokset, sillä kumpikin joukkue taistelee lähtöasetelmista pudotuspeleissä. Osta liput kello 18.30 alkavaan otteluun Ticketmasterista.

IFK voitti viikonloppuna molemmat Oulun Kärppiä vastaan pelaamansa ottelut. Kaksi peräkkäistä voittoa runkosarjavoittonsa varmistaneesta Kärpistä oli erinomainen osoitus IFK:n tämänhetkisestä iskukyvystä.

Perjantaina IFK nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon, kun Kärpät kaatui jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Ratkaisumaalin loppuunmyydyssä Stadin jäähallissa iski Thomas Nykopp.

Kärpät ja IFK kohtasivat uudelleen lauantaina Oulussa, jolloin pisteet lähtivät Stadiin lukemin 4-1. IFK:n tehokkaimmat pelaajat olivat lauantaina kaksi maalia tehnyt Erik Thorell, tehot 1+1 saalistaneet Teemu Tallberg sekä Jarkko Malinen ja kaksi syöttöpistettä merkkauttanut Miro Heiskanen.

IFK on sarjataulukossa viidentenä 98 sarjapisteellään. IFK:n piste-ero neljän joukkoon eli pudotuspelien kotietuun vaadittavaan sijoitukseen on neljä pistettä, kun jäljellä on kolme runkosarjaottelua. Sekä kolmantena olevalla JYPillä että neljäntenä majailevalla Tapparalla on 102 pistettä. JYP on pelannut yhden ottelun IFK:ta ja Tapparaa enemmän.

Sarjataulukossa seitsemäntenä oleva SaiPa voitti lauantaina KooKoon lukemin 4-0 Arttu Likolan, Urho Vaakanaisen sekä Joni Nikon kahdella osumalla. Tero Lehterän luotsaama lappeenrantalaisseura on neljän pisteen päässä kuudentena olevasta KalPasta, joten suora pudotuspelipaikka ei ole enää SaiPan omissa käsissä. SaiPa tarvitsee molemmista jäljellä olevista otteluista suorat voitot ja samalla sen pitää toivoa KalPalle tappiota.

IFK:n ja SaiPan kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella todella tasaisia. SaiPa voitti syyskuussa Lappeenrannassa kauden avauskohtaamisen jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. IFK voitti Nordiksella marraskuussa pelatun ottelun jatkoajalla maalein 5-4 ja tammikuussa pelattu edellinen kohtaaminen päättyi voittomaalikilpailun jälkeen SaiPan niukkaan 1-0–kotivoittoon.

IFK:n pelaajista Micke Åsten ja Juhani Tyrväinen ovat pelikiellossa.

SaiPalta on tällä hetkellä useampi pelaaja poissa joukkueen vahvuudesta loukkaantumisten takia. Sivussa ovat seuran tiedotteen mukaan ainakin Lauri Taipalus, Kim Strömberg, Per Savilahti-Nagander, Roy Radke sekä Anssi Löfman. Lisäksi lappeenrantalaisten toiseksi paras pistemies Jonatan Tanus kärsii kahden ottelun pelikieltoa, joka pitää Mestiksen pistepörssin viime kaudella voittaneen hyökkääjän sivussa keskiviikon kamppailusta.

SaiPan paras pistemies on ensimmäistä kauttaan joukkueessa pelaava JYP-kasvatti Topi Nättinen, joka on tehnyt 58 ottelussa tehot 13+28=43. Nättinen merkkautti lauantaina kaksi syöttöpistettä KooKoota vastaan. 23-vuotias hyökkääjä teki IFK:ta vastaan ratkaisevan 2-1-voittomaalin jatkoajalla kauden avauskohtaamisessa Lappeenrannassa.

Nättisen lisäksi kanadalaishyökkääjä Cody Kunyk on pelaaja, jonka kanssa IFK saa olla keskiviikkona erityisen hereillä. Tehopisteet 11+18=29 tällä kaudella tehnyt kanadalaishyökkääjä pelaa isoja minuutteja illasta toiseen ja saa paljon ylivoimavastuuta. Kunyk on pelannut urallaan 130 AHL-ottelua tehopistein 25+38=63. Tilillä on myös yksi NHL-ottelu Tampa Bay Lightningissa kaudelta 2013-14.

Kakkosketjun keskushyökkääjänä pelaava Ville Koho (8+15=23) on pelannut koko ammatilaisuransa aikana vain SaiPassa. Puolustavassa roolissa viihtyvä 35-vuotias SaiPa-kapteeni tunnetaan erinomaisena aloittajana ja vahvana alivoimapelaajana. Kohon laidalla pelaava Elmeri Kaksonen on tehnyt tällä kaudella uransa ennätystehot 12+18=30.

SaiPan tehokkain puolustaja on tehot 5+20=25 iskenyt Lasse Lappalainen, joka ei ollut mukana SaiPan kokoonpanossa lauantaina KooKoota vastaan. Myös ylivoimalla paljon vastuuta ansaitseva Kalle Maalahti (6+18=24) kuuluu SaiPa-puolustuksen johtaviin pelaajiin. Jämäkkyyttä pakistoon tuo isokokoinen kanadalaispuolustaja Brett Carson, joka pyrkii pitämään oman maalin edustan puhtaana.

Nuorten MM-kisoissa mukana ollut puolustaja Urho Vaakanainen on SaiPan eniten peliaikaa saanut pelaaja. 19-vuotias Boston Bruinsin ykköskierroksen NHL-varaus on tehnyt tällä kaudella 41 ottelussa 4+6=10 tehopistettä ja hänellä on SaiPa-puolustajista paras plusmiinustilasto (+9).

SaiPan maalilla torjuva Frans Tuohimaa on pelannut tällä kaudella 50 ottelua. IFK-kasvatin torjuntaprosentti on 92,28 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,22. Atte Engren torjui IFK:n maalilla perjantaina ja Kevin Lankinen lauantaina. Molemmat hoitivat oman ruutunsa mallikkaasti, joten valmennusjohdolla riittää jälleen mietittävää pelaavan maalivahdin suhteen.

Seuraa heitä


#18 Teemu Tallberg, IFK
Tehot 1+1 tehnyt Tallberg valittiin lauantaina ottelun ykköstähdeksi, kun IFK kaatoi Oulussa pelatussa ottelussa Kärpät maalein 4-1. Tallberg onnistui myös perjantaina Nordiksella Kärppiä vastaan maalinteossa. Tammikuun lopussa IFK:hon Jukureista siirtynyt hyökkääjä on tehnyt kymmenessä IFK-paidassa pelaamassaan ottelussa tehot 2+4=6. Tallberg on suoraviivainen ja urheilullinen hyökkääjä, joka on tuonut joukkueen pelaamiseen ennen kaikkea luisteluvoimaa. IFK-kasvatti on enää kahden pisteen päässä yhden kauden piste-ennätyksestä Liigassa.


#17 Ahti Oksanen, SaiPa
Ensimmäistä liigakauttaan pelaava Oksanen on SaiPan paras maalintekijä 15 maalilla. 24-vuotias Oksanen on mielenkiintoinen pelaaja, jota kannattaa tarkkailla suurennuslasin kanssa keskiviikkona. Viisi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa pelannut espoolaisen kiekkokoulun kasvatti teki viime kaudella ECHL-joukkue Greenville Swamp Rabbitsissa 53 ottelussa tehot 21+31=52. Hän pääsi pelaamaan myös 15 ottelua AHL:ssä. Oksanen saa paljon ylivoimavastuuta ja pelaa ykkösketjussa Curtis Hamiltonin sekä Cody Kunykin kanssa.

IFK-SaiPa keskiviikkona 7.3. kello 18.30

Osta liput matsiin Ticketmasterista

Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa kello 16.30 ja Nordiksen ovet tuntia ennen ottelua. Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin.

Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.

IFK:n jäljellä olevat runkosarjaottelut
Ke 7.3. klo 18:30 IFK-SaiPa
To 8.3. klo 18:30 TPS-IFK
La 10.3. klo 17:00 Ässät-IFK

Näytä kaikki uutiset