Matsiennakko: Vierasvoitto mielessä Mikkeliin

IFK:n kolmen ottelun viikko jatkuu torstaina Mikkelissä pelattavalla vierasottelulla Jukureita vastaan. Voit seurata kello 18.30 käynnistyvää ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK:n kolmen ottelun viikko jatkuu torstaina Mikkelissä pelattavalla vierasottelulla Jukureita vastaan. Voit seurata kello 18.30 käynnistyvää ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK nousi tiistai-iltana Nordiksella pelatussa ottelussa vaikeuksien kautta voittoon, kun joukkue kukisti sarjajumbo Vaasan Sportin jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. Ratkaisumaalin jatkoajalla teki huippuvireeseen yltynyt Patrik Carlsson, joka on tehnyt viidessä edellisessä ottelussa neljä maalia.

IFK on sarjataulukossa 39 pelatun ottelun jälkeen seitsemäntenä 62 sarjapisteellä. Sarja on todella tasainen, sillä sijoilla 5-10 olevat joukkueet ovat vain neljän pisteen sisällä toisistaan. Kärpät johtaa sarjaa 84 pisteellä.

Torstaina kohdattava Jukurit on sarjataulukossa sijalla 13. Jukurit pelasi edellisen ottelunsa lauantaina, kun mikkeliläisjoukkue päihitti kotikaukalossaan KalPan maalein 3-0.

Risto Dufvan luotsaama seura on herännyt vaisun alkukauden jälkeen uuteen taisteluun pudotuspelipaikasta, sillä Jukurit on Liigan kuntopuntarissa kymmenen edellisen ottelun jälkeen kolmantena. Jukureiden piste-ero pudotuspeliviivaan on 19 pistettä.

Jukurit ja IFK kohtaavat torstaina kolmatta kertaa tällä kaudella. Jukurit yllätti IFK:n syyskuussa Nordiksella maalein 3-2 ja joulukuun alussa pelattu edellinen kohtaaminen päättyi jatkoajan jälkeen IFK:n 1-0-voittoon. Ottelun ainoan maalin teki avauserässä Oliwer Kaski.

Jukurit ei ole pystynyt vielä kertaakaan voittamaan IFK:ta liigahistorian aikana omassa kotikaukalossaan.

Jukurit on tehnyt HPK:n lisäksi vähiten maaleja sarjassa. Vastustajien verkko on heilunut 39 pelatussa ottelussa yhteensä 82 kertaa eli vain hieman yli kaksi kertaa ottelua kohden. 82 maalista 28 on syntynyt ylivoimalla.

Mikkeliläisseuran ympärillä kuohui juuri ennen vuoden vaihtumista, kun hyökkääjä Henrik Koivisto ja puolustaja Hannu Pikkarainen purkivat pelaajasopimuksensa yhteisymmärryksessä. Kaksikon lähtö seurasta on antanut muille pelaajille uusia näyttöpaikkoja.

Jukureiden parhaaksi pistemieheksi on noussut odotetusti Zach Budish, jolla on kasassa tehopisteet 12+12=24. Alkukaudesta tehottomuudesta kärsinyt yhdysvaltalaishyökkääjä on tehnyt neljässä edellisessä ottelussa kolme maalia. Budish on pelannut edellisissä otteluissa samassa ketjussa yhdessä Turo Asplundin (3+7=10) ja Miika Roineen (9+10=19) kanssa.

Teemu Tallberg on Jukureiden sisäisessä pistepörssissä kolmantena tehoilla 11+8=19. Tallberg teki IFK:n ja Jukureiden kauden avauskohtaamisessa kaksi maalia ja 26-vuotias IFK-kasvatti onnistui kahdesti maalinteossa myös lauantaina KalPaa vastaan. Vahva, isokoinen ja nopea hyökkääjä on enää kolmen maalin päässä yhden kauden maaliennätyksestään, joka syntyi viime kaudella.

Teemu Suhonen on ollut joukkueensa ylivoimaisesti tärkein puolustaja. Kaksinkertainen Mestiksen puolustajien pistepörssin voittaja on ennen torstai-iltaa puolustajien pistepörssissä kuudentena tehopisteillä 8+14=22. Suhosen plus-miinus-tilasto on kuitenkin peräti 18 maalia pakkasella. Suhonen on kiekollinen ja hyvin liikkuva puolustaja, jolla on iso rooli Jukureiden ylivoimapelaamisessa.

Suhosta lukuun ottamatta Jukureiden puolustus on tilastojen valossa sarjan tasapaksuimpia. Suhosen lisäksi puolustajista vain Antti Jaatinen on onnistunut tällä kaudella maalinteossa. Ville Hyvärisen, Keni Karalahden, Valtteri Hietasen ja Samuli Piipposen vahvuudet ovat peruspelaamisessa.

Jukureiden selkeä ykkösmaalivahti on ollut tällä kaudella 34 ottelua pelannut Sami Rajaniemi. Kakkosvahdin roolia kantava Juhana Aho torjui Jukureiden maalilla lauantain KalPa-voitossa. Aho pelasi uransa ensimmäisen nollapelin pysäyttämällä yhteensä 30 laukausta, joten on todennäköistä, että hän jatkaa Jukureiden maalilla myös torstaina.

Kiekko putoaa jäähän Mikkelissä torstaina kello 18.30. Voit seurata ottelua Ruutu-palvelusta.

Seuraa heitä


#44 Elias Ulander, IFK
20-vuotias IFK-kasvatti debytoi liigassa viime kaudella ja on tällä kaudella päässyt pelaamaan 20 liigaottelua. Ulanderin liigauran avausmaali oli enemmän kuin lähellä tiistaina Sportia vastaan, mutta maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon kuulunut Ulander palkittiin viime kaudella Nuorten SM-liigan parhaaksi puolustajaksi.


#16 Teemu Henritius, Jukurit
Kolmatta kauttaan Jukureissa pelaava Henritius debytoi liigatasolla kaudella 2011-12 Jokeri-paidassa. Henritius on pelannut edellisissä otteluissa samassa ketjussa Teemu Tallbergin ja Janne Ritamäen kanssa. 24-vuotias hyökkääjä on pelannut tällä kaudella 36 liigaottelua tehoin 6+6. Henritius teki ensimmäisellä kaudellaan Jukureissa 50 ottelussa 54 pistettä Mestiksessä.

Seuraava kotiottelu: IFK-Ässät tiistaina 16.01. kello 18.30 Nordiksella

Osta liput Ticketmasterista

Näytä kaikki uutiset