logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

MATSIENNAKKO: Ylivoimapelaamisen parannuttava Oulussa

Kärpät-IFK keskiviikkona kello 18.30. Seuraa ottelua Ruutu-palvelusta.

IFK voitti maanantaina loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa pelatun neljännen semifinaaliottelun maalein 4-1 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 2-2. Viides semifinaali pelataan keskiviikkona Oulussa.

Voit seurata kello 18.30 käynnistyvää ottelua Ruutu-palvelusta.

Keskiviikon kamppailussa on valtavat panokset. Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla torstaina Nordiksella. Liput kuudenteen semifinaaliin ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla.

Kärppien ja IFK:n välinen semifinaalisarja käynnistyi kahdella vierasvoitolla. Kahdessa edellisessä kohtaamisessa voittoa on kuitenkin juhlinut kotijoukkue. Kärpät nappasi ottelusarjan ensimmäisen kotivoiton viime lauantaina Raksilassa 3-0 lukemin.

Hyökkäyspelaamisensa tehottomuuden kanssa viime lauantaina Oulussa tuskaillut IFK paransi maanantaina huomattavasti hyökkäyspelaamistaan ja kiekkoa saatiin toimitettua ahkerammin kohti Veini Vehviläisen vartioimaa maalia. Palkintona oli vakuuttava 4–1-kotivoitto Kärpistä.

Ottelun ykköstähdeksi valittiin yhteensä 29 laukausta pysäyttänyt Kevin Lankinen, joka piti torjunnoillaan IFK:ta pystyssä varsinkin ottelun toisessa erässä. Lankisen torjuntaprosentti on yhdeksän pelatun pudotuspeliottelun jälkeen 93,94.

Erik Thorell viimeisteli maalittoman avauserän jälkeen ottelun ensimmäisen maalin heti toisen erän alussa tyylikkäällä rankkarilla. Rangaistuslaukaus tuomittiin, kun Nicklas Lasu rikkoi puolittaiseen läpiajoon karannutta Thorellia.

– Tein valelaukauksen ja sain maalivahdin onnistuneesti mukaan. Oli kiva laittaa kiekko riman kautta sisään ja nostaa kädet kattoon. Ehdin miettiä harhautuksen jo ennen suoritustani, Thorell paljasti.

Erik Thorell upotti rankkarin tyylikkäästi yläriman kautta sisään.

IFK:n näkyvimpiä pelaajia oli maanantaina tehot 0+2 saalistanut Vili Sopanen, joka alusti IFK:n toisen sekä kolmannen maalin. Sopanen pelasi samassa ketjussa Jarkko Malisen (1+0) ja Teemu Tallbergin (0+2) kanssa.

– Oli mahtavaa pelata loppuunmyydyssä hallissa. Saimme luotua pari maalia ja se on aina tärkeätä, kun pystyy auttamaan joukkuetta siltä osin. Sarja on nyt todella tiukassa vaiheessa, Sopanen sanoi.

– Tästä on hyvä lähteä rakentamaan seuraavaan peliin. Lähdemme tietysti hakemaan voittoa Oulusta. Jos voitamme niin meillä on mahdollisuus katkaista sarja torstaina himassa. Mutta ei mennä asioiden edelle. Mahdollinen tappiokaan ei vielä ratkaise mitään.

Keskiviikolle parannettavia asioita lienee ainakin ylivoimapelaaminen. Kärpille vihellettiin ottelussa yhdeksän kahden minuutin rangaistusta, mutta IFK ei onnistunut tekemään lukuisista tilaisuuksista huolimatta ainuttakaan ylivoimamaalia.

– Ylivoimalla olisi pitänyt tehdä maali tai pari. Paikkoja riitti ja siinä oli hyviä aihioita, joten ei meidän tarvitse alkaa panikoimaan, Sopanen muistutti.

Tallberg-Malinen-Sopanen oli IFK:n tehokkain ketju maanantaina.

Kärppien toisen erän vahvasta painostusjaksosta huolimatta Jarkko Malinen vei IFK:n 2–0-johtoon. Panu Mieho lisäsi uran ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan IFK:n johdon 3-0:aan kolmannen erän alussa. Shaun Heshka teki Kärppien kavennusmaalin ja Miro Heiskanen naulasi loppulukemat tyhjiin.

IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin myönsi Kärppien olleen ajoittain niskan päällä eikä hän ollut täysin tyytyväinen oman joukkueensa pelaamiseen. Selinin mukaan voitto oli kaikista tärkein asia.

– Ensimmäinen erä oli meiltä aika nihkeä. Peli oli hermostunutta ja meillä oli vähän käsijarru päällä. Loppuerästä saatiin jo tunnetta mukaan. Teimme toisessa erässä kaksi maalia, vaikka olimme muutaman kerran aika pulassa omassa päässä. Kolmas erä oli meiltä hyvää pelaamista, Selin sanoi.

– Voitto oli tietysti se tärkein juttu. Tiedämme, että pystymme vieläkin parempaan. Se ei kuitenkaan ole helppoa, sillä Kärpät pelaa todella hyvin. Kärpät on hyvä joukkue puolustamaan ja heidän hyökkäyspelaaminen on vaarallista, Selin kertoi.

IFK matkustaa Ouluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Kiekko putoaa jäähän keskiviikkona kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Kuudes semifinaali pelataan Nordiksella torstaina kello 18.30. Liput ovat nyt myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla. Hallin ovet aukeavat kello 17.00 ja Brewer’s Streetillä on jälleen matsietkot.

TOP 5 pistemiehet pudotuspeleissä

HIFK
1. Patrik Carlsson 5+5=10
2. Miro Heiskanen 3+5=8
3. Erik Thorell 3+5=8
4. Jarkko Malinen 2+5=7
5. Joonas Rask 2+5=7

Kärpät
1. Shaun Heshka 3+4=7
2. Julius Junttila 3+3=6
3. Kristian Vesalainen 3+3=6
4. Ville Leskinen 1+5=6
5. Saku Mäenalanen 4+1=5

IFK-Kärpät torstaina 12.4. kello 18:30. Hallin ovet auki kello 17.00. Osta liput Ticketmasterista.

Semifinaalien otteluohjelma
Ti 3.4. Kärpät-IFK 1–4
To 5.4. IFK-Kärpät 3–4 je.
La 7.4. Kärpät-IFK 3–0
Ma 9.4. IFK-Kärpät 4–1
Ke 11.4. klo 18:30 Kärpät-IFK
To 12.4. klo 18:30 IFK-Kärpät – Osta liput kuudenteen semifinaaliin tästä
La 14.4. klo 17:00 Kärpät-IFK (tarvittaessa)
Liigan välierät ja finaalit pelataan paras seitsemästä -menetelmällä. Playoffs-otteluiden otteluohjelman löydät kokonaisuudessaan Liigan verkkosivuilta.

Näytä kaikki uutiset