Maajoukkuekomennukselta palannut Tyrväinen: Nämä ovat todella suuria pelejä!

play

IFK - Sport keskiviikkona 13. helmikuuta klo 18.30.

Kevät lähestyy ja runkosarjaottelut alkavat käydä vähiin. IFK:lla on 12 matsia jäljellä ja sarjan keskikastin ollessa äärimmäisen tasainen, jokainen jaossa oleva sarjapiste on entistä merkityksellisempi. Joukkueet sijoilla neljästä yhdeksään ovat tällä hetkellä viiden pisteen sisällä toisistaan.

Liput keskiviikon Sport-matsiin Ticketmasterista!

Keskiviikkona Brewer’s Streetillä vietetään kausikorttilaisten matsietkoja. Kausarilaisille ovet avataan 30 minuuttia muita aiemmin, eli klo 17.00.

Tasainen keskikasti

IFK on tällä hetkellä sarjassa sijalla kahdeksan ja suoraan pudotuspelipaikkaan on matkaa vain muutama piste. Samoista sijoista kuitenkin taistelee useampi joukkue, joten voittoja jäljellä olevista otteluista olisi otettava.

Keskiviikon vastustaja Sport on jopa tiukemmassa paikassa. Vaasalaisten kausi jäisi nykyisellä sarjasijoituksella kesken ja pudotuspelipaikka unelmaksi. Ero kymmenentenä olevaan JYPiin on kuitenkin vain yksi piste, joten Nordiksella tullaan varmasti näkemään erittäin nälkäinen vieras.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin kaksi kertaa. Molemmat ottelut ovat venyneet jatkoajalle ja kummallakin kerralla vierasjoukkue on vienyt lisäpisteen. Voitot ovat näin ollen tasan 1–1.

Ensimmäinen maali maajoukkueessa

IFK:n Juhani Tyrväinen oli viime viikon maajoukkueen mukana Ruotsin Euro Hockey Tourilla. 28-vuotias keskushyökkääjä teki sunnuntaina maajoukkueuransa ensimmäisen maalin. Tyrväinen oli tänään mukana IFK:n treenivahvuudessa.

– Tottakai se maali jäi turnauksesta päälimmäisenä mieleen, ”Julle” iloitsi aamujään jälkeen.

– Muuten jäi hieman kaksijakoinen fiilis. Tsekki-peli meni siinä välissä vähän heikommin, mutta Venäjää ja Ruotsia vastaan pelit menivät ainakin omalta kohdalta ihan hyvin.

– Sellaisen kasin voisin arvosanaksi itselleni turnauksesta antaa.

Suomen pelit Venäjää sekä Ruotsia vastaan venyivät voittolaukauskilpailuun saakka. Tyrväinen kävi ampumassa rankkarit molemmissa otteluissa. Voidaanko miestä luonnehtia siis jo maajoukkueen luottomieheksi?

– Ainakin tässä turnauksessa, Tyrväinen nauroi.

– Siinä tuli maali heti Venäjä-ottelussa ja sain uuden mahdollisuuden sitten Ruotsia vastaan. Toki se ruokkii itseluottamusta ja kai valmentajakin sen huomasi. Kivaa, että sain vastuuta ja onnistuin.

Liigapelit jatkuvat heti huomenna himassa Sportia vastaan. Joukkueen sisällä tiedostetaan jokaisen jäljellä olevan ottelun merkitys.

– Kyllähän se on kevään merkki, kun otteluiden merkitys kasvaa. Tottakai se vaikuttaa miten syksyllä on pelannut, mutta nyt on erittäin tasainen keskikasti ja nämä ovat todella suuria pelejä. Pisteitä pitää raapia.

Sport otti viime viikolla ison voiton kaataessaan sijan sarjataulukossa heidän edellään olevan JYPin. Vaasalaiset janoavat paikkaa kymmenen parhaan joukkoon ja pisteet ovat tiukassa huomenna.

– Sport on vahva neljän kentän joukkue. He pelaavat tunteella vauhdikasta jääkiekkoa. Meidän täytyy olla heti alusta alkaen valmiina pelaamaan, muuten käy huonosti, aprikoi Tyrväinen.

 

Juhani Tyrväinen

Näytä kaikki uutiset