logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

DANA Matsiraportti: Engrenin huippuilta ei riittänyt – IFK:lle jatkoaikatappio

SaiPa-IFK 2-1 ja. (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

SaiPa-IFK 2-1 ja. (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

IFK vieraili lauantaina Lappeenrannassa. Läpi alkukauden jatkuneet maalinteko-ongelmat eivät helpottaneet Kisapuistossakaan. Atte Engren kannatteli joukkuetta läpi ottelun mutta IFK osui tolppien väliin vain kerran. SaiPan ratkaisumaalin jatkoajalla iski Topi Nättinen.

Ottelun avauserään stadilaiset tulivat ryminällä ja heti ensimmäisessä hyökkäyksessä Joonas Rask ohjasi Juhani Tyrväisen kudin mutta hieman yli maalin. Ensimmäisen kymmenminuuttisen parhaat paikat olivat IFK:lla. Micke Åsten riisti kiekon puolustussiniviivalla ja pelasi sen laitaan Henri Tammiselle. Tamminen toimitti kiekon maalille ja Thomas Nykopp oli mailoineen välissä, mutta SaiPa-kassari Frans Tuohimaa ehti hanskoineen eteen. Avauserän jälkimmäinen kymppi oli rikkonainen. IFK:n aktiivinen hyökkäyspeli johti kahteen peräkkäiseen ylivoimaan, mutta Tuohimaa piti maalinsa puhtaana lukuisista paikoista huolimatta. Erän lopussa SaiPa pääsi vuorollaan ylivoimalle, kun IFK sai kaikkiaan kolme kahden minuutin rangaistusta. Liigan kehnoimmalla ylivoimaprosentilla operoiva SaiPa sai muutaman maukkaan maalipaikan varsinkin pelatessaan minuutin kahden miehen ylivoimalla, mutta Atte Engren IFK:n maalilla torjui kaikki yritykset.

Myös toiseen erään IFK tuli vahvasti ja loi ensimmäisten minuuttien aikana useamman pyörityksen SaiPa-päätyyn, mutta varsinaisille maalipaikoille ei päästy. IFK sai toisessa erässä neljä ylivoimaa ja kolmas niistä tuotti tulosta. SaiPa oli juuri saanut neljännen pelaajan jäähyltä kun pienen pyörityksen jälkeen Jarkko Malinen pelasi kiekon kohti maalia ja Lennart Petrell ampui ensimmäisen irtokiekon Tuohimaan patjaan. Toinen irtokiekko putosi Juhani Tyrväiselle, joka puttasi kiekon maaliin pysäyttäen pelikellon aikaan 33.02. Eilen liigakauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Joe Finley pelasi vahvasti ottelun toisen erän ja painoi muutaman kovan niitin puolustusalueella ollen erän näkyvimpiä pelaajia.

Kolmannessä erässä jatkettiin siitä mihin kahdessa edellisessä jäätiin. Alkuminuuttien isoimman huomion keräsi Lennu Petrellin päähän saama kolahdus keskialueella. SaiPan Lasse Lappalainen leikkasi huomaamattaan keskelle, jota takakarvaamassa ollut Petrell ei huomannut. Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja Lennu oli takaisin pelissä pienen huilin jälkeen. Vain hetki tästä, ja SaiPa tuli tasoihin. Kalle Maalahti ampui kiekon verkkoon liikkuvan maskin takaa ajassa 46.45. IFK kesti vielä seuraavalla minuutilla syntyneen alivoiman, mutta ote pelistä alkoi siirtyä SaiPalle. Atte Engren venyi IFK:n maalilla loistaviin torjuntoihin ja varsinkin yksi tulee varmasti pyörimään läpi top5-listoilla läpi kauden. Ensimmäisen torjunnan seurauksena tullut irtokiekko näytti jo varmalta maalilta, kun SaiPa-hyökkääjä pääsi metristä ampumaan kiekon kohti tyhjää maalia. Engren venyi kuitenkin huimaan tiikerinloikkaan ja nappasi kiekon hanskaansa. Kun ratkaisua ei lukuisista paikoista huolimatta nähty, edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla IFK ei päässyt kiekkoon kunnolla kiinni kertaakaan. Ja heti ensimmäisen aloituksen jälkeen Jonatan Tanus pääsi nokikkain Engrenin kanssa mutta IFK-veskari venyi jälleen huipputorjuntaan. Seuraava tilanne oli kuitenkin liikaa. Topi Nättinen ajoi röyhkeästi maalille ja iski ottelulle sinetin.

Ottelun maalit ja tilastot löydät täältä.

IFK pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina Nordiksella Ässiä vastaan. Liput voit ostaa Ticketmasterista.

Näytä kaikki uutiset