DANA MATSIRAPORTTI: Apinat lentelivät selästä IFK:n kotivoitossa

IFK-Ässät 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)

IFK katkaisi tiistaina Nordiksella viiden ottelun tappioputkensa voittamalla Porin Ässät lukemin 4-1. Voiton takuumiehinä toimivat kolmen tehopisteen iltaa viettäneet Erik Thorell sekä Teemu Eronen ja 20 kertaa kiekon tielle venynyt Atte Engren, joka jatkoi loistavia esityksiään IFK:n maalilla. Nordiksella putosi apinoita selästä, kun Thorellin lisäksi Joonas Rask ja Ryan O’Connor tekivät liigakauden ensimmäiset maalinsa. Kolmikko oli laukonut ennen Ässiä vastaan pelattua ottelua yhteensä 95 kertaa kohti vastustajan maalia ilman maaleja.

Ensimmäisestä erästä muodostui odotetun tasainen ja maalipaikoille pääseminen oli kummallekin joukkueelle haastavaa. Ottelun avausmaali nähtiin Ässien ensimmäisen ylivoiman aikana, kun IFK:n Juuso Salmi istui kaksiminuuttista koukkaamisesta. Niklas Appelgren pelasi kiekon viivaan Maksim Matushkinille, jonka matala lämäri suoraan syötöstä yllätti Engrenin ajassa 18:45. IFK pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun Jesperi Kotkaniemi sai erän lopussa kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Engrenille merkittiin avauserässä neljä torjuntaa, Kiviaholle kahdeksan.

IFK sai toiseen erään erinomaisen startin, kun Joonas Rask lapioi 16 sekuntia Kotkaniemen rangaistuksen päättymisen jälkeen oman irtokiekkonsa sisään ajassa 21:11. Erik Thorell sai Raskin kauden ensimmäiseen maaliin syöttöpisteen. Tasoitusmaalin jälkeen Ässät pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimalla ilman onnistumista. Tämän jälkeen oli IFK:n vuoro pelata kahdesti ylivoimalla ja jälkimmäisen ylivoiman aikana helähti. Nordiksen jäälle putosi valtavan kokoinen apina selästä, kun viime kaudella 24 runkosarjamaalia latonut Thorell vei kauden ensimmäisellä maalillaan IFK:n 2-1-johtoon vain 15 sekuntia ennen erän päättymistä. Teemu Eronen ja Ryan O’Connor saivat syöttöpisteet Thorellin byyriin. Summerin soitua nähtiin pienimuotoinen torikokous, jossa pelaajat tutustuivat toisiinsa sanallisesti Ben Bloodin ja Joe Finleyn johdolla. Pienestä nujakasta tuomittiin lopulta Matias Varttiselle kymmenen minuutin käytösrangaistus.

IFK pääsi pelaamaan kolmannen erän alussa ylivoimaa, jonka aikana O’Connor oli erittäin lähellä viedä IFK:n kahden maalin johtoon. O’Connorin laadukas rannelaukaus viivasta lähti hyvän maskin takaa ja kilahti tolppaan. Heti perään Blood joutui rangaistusaitioon istumaan kaksiminuuttista ja ylivoiman aikana IFK siirtyi 3-1-johtoon. Eronen pelasi paikan O’Connorille, jonka tulinen lämäri suoraan syötöstä painui verkkoon ajassa 44:36. Erosen lisäksi kolmen tehopisteen iltaa viettäneelle Thorellille merkittiin syöttöpiste O’Connorin kauden ensimmäiseen maaliin. IFK:n 3-1-johtomaalin jälkeen Ässät pääsi hakemaan kavennusta ylivoimalla, mutta IFK-puolustus kesti Engrenin johdolla. Ajassa 50:17 Blood poltti lopullisesti päreensä ja hanskansa pudottaneelle yhdysvaltaispuolustajalle vihellettiin kahden minuutin rangaistus estämisestä sekä 5+20 minuutin pelirangaistus väkivaltaisuudesta. Oliwer Kaskelle aukesi ylivoiman aikana paras maalipaikka, mutta Kiviaho venyi upeaan torjuntaan ja IFK ei lopulta onnistunut hyödyntämään viiden minuutin ylivoimaansa.

Ässät haki lopussa kavennusmaalia ilman maalivahtia ja Eronen sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin. Tehot 1+1 saalistanut Rask ja Patrik Carlsson saivat syöttöpisteet Erosen kauden kolmanteen maaliin ja kahdeksanteen tehopisteeseen. IFK voitti ottelun lukemin 4-1 ja otti kauden toisen voittonsa.

Ottelun tilastot ja maalikooste.

IFK:n ottelut jatkuvat perjantaina vierasottelulla Tapparaa vastaan. Seuraava kotimatsi pelataan lauantaina, kun KooKoo saapuu Nordikselle. Osta liput kello 17:00 alkavaan matsiin Ticketmasterista.