DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle jatkoaikatappio Kouvolassa

01:58 0-1 YV Haataja (Tyrväinen, Malinen)
11:48 1-1 YV Hakulinen (Pitkänen, Virtanen)
23:43 2-1 YV Keränen (Keskitalo, Bjorkstrand)
40:19 3-1 Kähkönen
53:51 3-2 Tyrväinen (Heiskanen)
56:17 3-3 Rask (Haataja, Heiskanen)
62:39 4-3 VM Kristensen (Keränen, Kähkönen)

IFK pääsi heti ensimmäisellä minuutilla ylivoimalle, kun Siim Liivik passitettiin kaksiminuuttiselle korkeasta mailasta. Stadin paras ylivoima osoitti tehokkuutensa, kun Juha-Pekka Haataja laukoi IFK:n 0-1-johtoon ajassa 01:58. Jarkko Malinen pelasi kiekon KooKoo-maalin kulmalle Juhani Tyrväiselle, jonka syöttö tavoitti takatolpalle vapaaksi unohdetun Haatajan. IFK:n tehokkain maalintekijä ei jättänyt paikkaansa käyttämättä ja teki kauden kuudennen liigamaalinsa. Myös KooKoo hyödynsi ensimmäisen ylivoimansa, kun Anrei Hakulinen onnistui tasoittamaan lukemat 1-1:een ajassa 11:48. Atte Engrenille merkittiin avauserässä vain kaksi torjuntaa, joista ensimmäinen tuli yhdeksän peliminuutin jälkeen. KooKoo-maalivahti Juha Järvenpää pysäytti 13 laukausta.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali ja siitä vastasi kotijoukkue, kun KooKoo pääsi erän alussa ylivoimalle. Michael Keränen pääsi vetopaikkaan ja Keräsen tarkka lyöntilaukaus upposi IFK-maalin vasempaan yläkulmaan. IFK:n ehkä paras paikka tasoitusmaaliin osui Joonas Raskille erän lopussa. Rask karkasi puolittain läpi, mutta Järvenpää onnistui nappaamaan Raskin kovan rannelaukauksen räpyläänsä. Toisessa erässä Engrenille kertyi 10 torjuntaa, Järvenpäälle kahdeksan.

IFK sai kolmanteen erään todella heikon startin, kun KooKoo siirtyi jo 19 sekunnin jälkeen 3-1-johtoon. KooKoo-kapteeni Toni Kähkönen karkasi läpiajoon ja yllätti itsensä lisäksi myös Engrenin hieman onnekkaalla harhautuksella. IFK tuli vielä peliin mukaan, kun Juhani Tyrväinen ohjasi maalin edestä Miro Heiskasen syötön häkkiin ajassa 53:51. Tyrväisen kavennusmaalin jälkeen IFK pääsi pelaamaan ylivoimalla ja Stadin paras ylivoima kiitti jälleen. Juha-Pekka Haataja pelasi kiekon maalin kulmalle Joonas Raskille, joka pyöräytti kiekon taidokkaasti KooKoo-maaliin. Maali oli Raskille liigakauden viides.

Jatkoajalla ratkaisevan maalin iski KooKoon tanskalaispuolustaja Emil Kristensen. Näin ollen lisäpiste jäi Kouvolaan ja IFK lähti takaisin Stadiin yksi sarjapiste mukanaan.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraava kotimatsi: HIFK-KalPa keskiviikkona 25.10. kello 18.30

Seuraava kotimatsi skulataan keskiviikkona 25. lokakuuta, kun KalPa saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordikselle. Ottelu alkaa kello 18.30 ja Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua.