DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle kuudes peräkkäinen kotivoitto

08:23 1-0 Sopanen (Tyrväinen, Partanen)
10:34 2-0 Heiskanen (Ahtola)
52:20 3-0 Heiskanen (Rask, Nykopp)
59:00 4-0 Partanen (Salmela, Sopanen)

IFK otti lauantaina kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa, kun Sport kaatui Nordiksella lukemin 4-0. Voiton takuumiehinä toimivat kaksi maalia iskenyt Miro Heiskanen sekä liigakauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut ja 28 laukausta pysäyttänyt IFK-maalivahti Atte Engren.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 08:23. Juhani Tyrväinen pyöräytti kiekon päädystä maalin eteen Mika Partaselle, joka löysi takatolpalta pienellä siirrolla Vili Sopasen. Sopanen oli hereillä ja laukoi kauden toisella liigamaalillaan IFK:n 1-0-johtoon. IFK siirtyi 2-0-johtoon vain pari minuuttia myöhemmin. Upeaa liigakautta pelaava Miro Heiskanen kiersi maalin ja laukoi terävän rannelaukauksen etuyläkulmaan. Tärkeän hyökkäyspään aloituksen voittanut Jerry Ahtola sai syöttöpisteen Heiskasen kauden viidenteen maaliin. Sportin ehkä paras maalipaikka avauserässä osui kulmasta maalin eteen nousseelle Niklas Nevalaiselle, mutta Engren torjui Nevalaisen yrityksen. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin IFK:n kahden maalin johdossa. Engrenille merkittiin 11 torjuntaa ja Sport-maalivahti Mika Järvinen venyi kiekon eteen yhdeksän kertaa.

Toinen erä oli rangaistusten sävyttämä. Sport pääsi heti erän alussa hakemaan kavennusmaalia ylivoimalla, kun Erik Thorell passitettiin kaksiminuuttiselle pelin viivyttämisestä. IFK:n alivoima pelasi kuitenkin maltilla ja Sport ei päässyt ratkaisevan hyville maalipaikoille. Erän puolivälin jälkeen Sportin Sam Povorozniouk sai suihkukomennuksen korkeasta mailasta ja IFK pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimalla. Ylivoima oli tehotonta, mutta Saku Salmela sai ylivoiman päätteeksi kiekon maaliviivalle asti. Maaleja ei toisessa erässä kuitenkaan nähty. Järvinen oli toisessa erässä huomattavasti työllistetympi maalivahti torjumalla 12 laukausta, kun Engren sai torjuntasarakkeeseen vain neljä merkintää.

Päätöserässä Sport sai enemmän laukauksia ja haki vimmatusti kavennusta, mutta lopulta IFK meni menojaan. Ensin Miro Heiskanen hassutteli Sport-puolustuksen vipuun ja laukoi illan toisella maalillaan IFK:n 3-0-johtoon. Joonas Rask ja Thomas Nykopp saivat syöttöpisteet Heiskasen kauden kuudenteen liigabyyriin. IFK sinetöi loppulukemat 4-0:aan, kun Mika Partanen ohjasi Saku Salmelan viivakudin häkkiin tasan minuutti ennen päätössummeria. Maali oli Partaselle liigakauden ensimmäinen.

IFK paranteli kolmen pisteen voitolla asemiaan sarjataulukossa ja nousi 29 sarjapisteeseen. Liigakauden kymmenennen ottelunsa pelannut Miro Heiskanen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– Hieno voitto ja nollapeli. Hyvin on kulkenut ja pelaaminen maistuu. On hienoa päästä pelaamaan ensimmäinen A-maaottelu. Innolla lähden sinne pelaamaan omaa peliä, maajoukkuetauolla Suomen EHT-joukkueen mukaan liittyvä Miro Heiskanen kertoi matsin jälkeen.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

Liiga vetäytyy viikon mittaiselle maajoukkuetauolle. IFK pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina 14. marraskuuta, kun Lahden Pelicans saapuu Nordikselle. Osta liput kello 18.30 alkavaan matsiin Ticketmasterista. IFK tavoittelee Pelicansia vastaan jo seitsemättä peräkkäistä kotivoittoaan. Nordiksen ovet aukeavat tuttuun tapaan tuntia ennen ottelua.