DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle kymmenes kotivoitto putkeen!

IFK-Ilves 4-3 (1-0, 0-1, 3-2). Lue matsiraportti ja katso ottelun kuvakooste.

44:17 2-2 Tamminen (Viljanen, Pulli)
46:04 2-3 YV Suomi (Sandell, Flood)
55:12 3-3 Heiskanen (Malinen, Haataja)
59:14 4-3 O’Connor (Carlsson, Thorell)

IFK venytti kotivoittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi voittamalla Ilveksen Nordiksella pelatussa kamppailussa lukemin 4-3. Vierasjoukkue oli pitkään voitossa kiinni, mutta IFK nousi viimeisen viiden minuutin aikana rinnalle ja ohi. Päätöserässä nähtiin peräti viisi maalia. Ryan O’Connor teki IFK:n voittomaalin kolmannen erän viimeisellä minuutilla. Voitto oli IFK:lle neljäs peräkkäinen.

Avauserä oli tasainen ja kummallakin joukkueella oli omat maalipaikkansa. IFK pääsi pelaamaan erän lopussa ensimmäistä kertaa ylivoimalla ja kova painostus tuotti tulosta. Juha-Pekka Haataja oli ensimmäisenä Joonas Raskin kaivamassa irtokiekossa hereillä ja Haataja laukoi ruuhkan keskeltä IFK:n 1-0-johtoon. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi haastoi tilanteen ja maali hyväksyttiin lopulta videotarkistuksen jälkeen. Raskin lisäksi Thomas Nykopp sai syöttöpisteen Haatajan kauden kahdeksanteen liigamaaliin. Ilves sai luotua hyvää painetta IFK:n maalille, mutta Atte Engren oli jälleen kuin muuri maalillaan. Engrenille merkittiin avauserässä kahdeksan ja Ilves-maalivahti Riku Heleniukselle kuusi torjuntaa.

Toisen erän alussa 20-vuotiaan IFK-kasvatti Elias Ulanderin liigauran avausmaali oli lähellä, kun Ulanderin siniviivalta lähtenyt terävä rannelaukaus kilahti Ilves-maalin tolppaan. Ilves pääsi hieman ennen erän puoliväliä ensimmäistä kertaa ylivoimalle, jonka aikana tamperelaiset saivat luotua useamman laadukkaan maalipaikan. Tupsukorvien toinen ylivoima tuotti toisen erän viimeisellä minuutilla tulosta, kun Eemeli Suomi kauhoi maalin edestä irtokiekon sisään ja tasoitti lukemiksi 1-1. Ainakin tilastojen valossa toinen erä oli Ilveksen, sillä Engrenille merkittiin peräti 17 torjuntaa. Helenius pysäytti Ilves-maalilla kuusi laukausta.

IFK sai kolmanteen erään erinomaisen startin, kun Juha-Pekka Haataja laittoi ranteet lukkoon ja vei illan toisella maalillaan IFK:n 2-1-johtoon. Sen jälkeen Ilves tuli kahdessa minuutissa rinnalle ja ohi. Ensin Ilves-hyökkääjä Juhani Tamminen survoi maalin edestä pelin tasoihin ja pari minuuttia myöhemmin vapaaksi unohdettu Eemeli Suomi vei ylivoimalla Ilveksen ensimmäistä kertaa johtoon. IFK nousi tasoihin vajaa viisi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä upean hyökkäyskuvion päätteeksi. Jarkko Malisen nappisyöttö tavoitti takatolpalta Miro Heiskasen, joka tasoitti pelin 3-3:een ajassa 55:12. Malisen lisäksi Juha-Pekka Haataja sai syöttöpisteen Heiskasen kauden yhdeksänteen liigamaaliin.

Ottelun ratkaisijaksi nousi kolmannen erän viimeisellä minuutilla Ryan O’Connor. O’Connor sai erinomaisen syötön Patrik Carlssonilta ja ”Randy” laukoi ranteella IFK:n 4-3-voittomaalin 46 sekuntia ennen päätössummeria. Maali oli O’Connorille kauden kolmas Liigassa.