DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle neljäs peräkkäinen kotivoitto

IFK-KalPa 5-1 (1-1, 2-0, 2-0). Lue matsiraportti.

35:53 2-1 Heiskanen (Petrell, Sopanen)
38:24 3-1 Sopanen (Tyrväinen, Heiskanen)
49:59 4-1 Tyrväinen (Sopanen, Thorell)
52:16 5-1 YV Thorell (O’Connor, Eronen)

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 07:07, kun vierasjoukkue KalPa siirtyi ottelussa 0-1-johtoon. Alexander Ruuttu takakarvasi kiekon Thomas Nykoppilta, otti tyhjät pois ja laukoi matalan laukauksen kohti takakulmaa. Ranskalaishyökkääjä Alexandre Texier oli 2vs1-tilanteessa hyvin mukana ja niittasi Atte Engrenin torjuman irtokiekon verkkoon. IFK nousi tasoihin avauserän viimeisellä minuutilla. Nykopp toi kiekon vauhdilla hyökkäysalueelle ja pelasi pelivälineen laitaan Lennart Petrellille. KalPa-maalivahti Denis Godla torjui IFK-kapteenin laukauksen, mutta kakkoskiekkoon ensimmäisenä ehtinyt Joonas Rask tulitti lukemat 1-1:een kauden neljännellä liigamaalillaan. Godlalle merkittiin avauserässä 14 torjuntaa, Engrenille seitsemän.

Toinen erä oli ensimmäisen erän tavoin rangaistusten sävyttämä ja peli oli rikkonaista. Molemmille joukkueille aukeni omat paikkansa johtomaaliin, mutta huippulaadukkaat tontit puuttuivat. IFK hyödynsi kuitenkin tehokkaammin omat maalipaikkansa ja stadilaiset tekivät toisessa erässä kaksi maalia. Ensin erinomaisesti viime matseissa esiintynyt Miro Heiskanen laittoi ranteet lukkoon ja vei IFK:n 2-1-johtoon ajassa 35:53. Petrell ja Vili Sopanen saivat syöttöpisteet Heiskasen kauden kolmanteen liigabyyriin. Erän lopussa Nordiksen yleisö sai jälleen aihetta juhlaan, kun Sopanen laukoi ensimmäisen liigamaalinsa IFK-paidassa hienon hyökkäyskuvion päätteeksi. IFK:n kultakypärä Juhani Tyrväinen sekä Heiskanen saivat syöttöpisteet Sopasen viimeistelemään 3-1-johtomaaliin.

KalPa pääsi päätöserässä hakemaan kaksi kertaa kavennusmaalia ylivoimalla, mutta IFK:n taistellen pelannut alivoima ei suostunut antautumaan. Täysilukuiseksi päästyään IFK löi ratkaisevan naulan arkkuun, kun Tyrväinen laukoi suoraan syötöstä IFK:n 4-1-johtoon Sopasen upeasta esityöstä. Myös Erik Thorellille merkittiin maali Tyrväisen kauden kuudenteen liigamaaliin. Pari minuuttia myöhemmin KalPan Konsta Mäkiselle tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta. Stadin paras ylivoima kiitti ja Thorell kaunisteli vielä loppulukemat painavalla laukauksella 5-1:een ajassa 52:16. Ryan O’Connor ja Teemu Eronen saivat syöttöpisteet Thorellin liigakauden viidenteen byyriin.

IFK voitti ottelun 5-1 ja voittoputki kotikaukalossa venyi neljän liigaottelun mittaiseksi. IFK nousi kolmen pisteen voitolla sarjataulukossa kymmenenneksi HPK:n ohi. Atte Engren pysäytti IFK:n maalilla yhteensä 24 laukausta. Miro Heiskanen valittiin ottelun parhaaksi.

Katso ja kuuntele Engrenin, Heiskasen ja Sopasen kommentit IFK-Postgamesta.

Ottelun tilastot ja maalikooste.

Seuraava kotiottelu: IFK – HPK perjantaina 27.10. kello 18:30

Osta liput matsiin Ticketmasterista

IFK:n ottelut jatkuvat perjantaina, kun HPK saapuu toista kertaa tällä kaudella Nordikselle. Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa kello 16.30 ja Nordiksen ovet tuntia ennen ottelua. Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin. Muista myös Nordiksen uudistettu Street Food -ruokatarjonta. Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.