logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle niukka vierastappio Hakametsässä

Tappara-IFK 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Tappara-IFK 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Hakametsän perjantai-illassa nähtiin tasainen kamppailu, kun IFK ja Tappara kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Liigassa. Maalittoman avauserän jälkeen Tappara otti kuskin paikan ottelussa ja hallitseva Suomen mestari vei ottelun lopulta niukasti, mutta ansaitusti lukemin 2-1. IFK:n ottelut jatkuvat lauantaina Nordiksella KooKoota vastaan.

Ottelun avauserä ei tarjonnut maaleja. Tappara sai luotua tasaisen erän parhaat maalipaikat. Tyler Redenbach polkaisi itsensä reilun viiden minuutin pelin jälkeen läpiajoon, mutta Atte Engren venyi Redenbachin rystypuolen yrityksen eteen. IFK:n käytännössä ainoa maalipaikka avauserässä aukeni 3vs1-hyökkäyksen avulla. Erik Thorell pelasi sivuun Miihkali Tepolle, joka kuitenkin ajautui liian pieneen kulmaan eikä saanut kunnollista laukausta aikaiseksi. Erän puolivälin jälkeen Engren torjui sekä Tomáš Záborskýn että Jere Karjalaisen maalintekoyritykset. Tappara puolusti ensimmäisessä erässä tiiviisti eikä IFK päässyt lainkaan ykkössektorin maalipaikoille. Ensimmäisessä erässä Dominik Hrachovinalle merkittiin kolme torjuntaa, Engrenille kahdeksan.

Toisessa erässä kotijoukkue Tappara otti heti ensiminuuteista lähtien kenttätapahtumat haltuunsa. Ensin Juhani Jasu pääsi nokikkain Engrenin kanssa ja sen jälkeen Tappara-kapteeni Jukka Peltolan rystylätty vapautti Otto Rauhalan maalipaikkaan, mutta Engren oli kuin muuri maalillaan. Sekään ei lopulta riittänyt vaan Tappara siirtyi 1-0 johtoon ajassa 26:37. IFK:lle tapahtui selkeä vaihtovirhe, jonka myötä Kristian Kuusela pääsi vapauttamaan Záborskýn läpiajoon. Slovakialaishyökkääjä nosti kiekon räpyläkäden yläkulmaan ja pääsi tuulettamaan kauden toista liigamaaliaan. Tappara pääsi vielä erän loppupuolella pelaamaan ensimmäistä kertaa ylivoimalla, kun Teemu Eronen sai kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä. Peltola oli lähimpänä maalia, kun hän laukoi kiekon ylärimaan. Toinen erä oli selkeästi kotijoukkueena pelanneen Tapparan. Hrachovina venyi kiekon eteen vain kaksi kertaa, kun Engren kirjautti itselleen kymmenen torjuntaa.

Päätöserässä IFK sai eniten laukauksia Hrachovinaa kohti, mutta tasoitusmaaliin asti se ei missään vaiheessa riittänyt. IFK haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia ja Peltola pääsi iskemään 2-0-johtomaalin tyhjiin ajassa 59:21. IFK ei tästä lannistunut vaan tuli vielä kertaalleen maalin päähän. Thomas Nykopp ohjasi IFK-kultakypärä Erosen viivalaukauksen häkkiin kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Nykoppin kauden neljänteen byyriin sai syöttöpisteen Erosen lisäksi myös Juhani Tyrväinen.

Ottelun tilastot ja maalikooste.

IFK kohtaa lauantaina Nordiksella kello 17.00 alkavassa ottelussa KooKoon. Osta liput matsiin Ticketmasterista.

Lauantain kotimatsi on IFK:n kauden ensimmäinen Perhepeli. Hallilla on ohjelmaa koko perheelle ja mestoille kannattaa saapua ajoissa nauttimaan mukavasta fiiliksestä. Ohjelmassa on pelaajatapaamisia, pelejä, lämäripiste ja paljon muuta. Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua.

 

 

Näytä kaikki uutiset