DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle rankkaritappio Oulussa

Kärpät-IFK 3-2 VL (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)

08:42 0-2 Kaski (Carlsson, Haataja)
18:30 1-2 YV Koivisto (Ruohomaa, Bertrand)
47:53 2-2 YV Ruohomaa (Koivisto, Junttila)
65:00 3-2 VL Leskinen

IFK ja Kärpät kohtasivat perjantai-iltana Oulussa toista kertaa tällä kaudella. Yli 6000 katsojan edessä pelatun vauhdikkaan ja viihdyttävän kamppailun ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa.

Molemmat joukkueet tulivat avauserään erinomaisella jalalla ja peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäinen pelikatko nähtiin vasta ajassa 03:43, kun Oliwer Kaski laukoi kauden ensimmäisellä liigamaalillaan IFK:n 0-1-johtoon. Juha Pekka Haataja ja Erik Thorell saivat syöttöpisteet Kasken viimeistelemään maaliin. Ajassa 08:42 IFK siirtyi 0-2-johtoon lähes identtisellä kuviolla kuin avausmaalissa. Patrik Carlsson tarjoili paikan itseluottamusta uhkuneelle Kaskelle, joka laukoi suoraan syötöstä IFK:n kahden maalin karkumatkalle. Kärppien ensimmäinen huippupaikka aukeni Julius Junttilalle 2vs1-hyökkäyksen päätteeksi, mutta Thorell ehti viime hetkellä väliin ja Junttila laukoi tyhjänä ammottaneesta IFK-maalista ohi. IFK:lla oli paikka myös kolmanteen byyriin, kun Vili Sopanen nousi kiekon kanssa päädystä maalin eteen ja tarjoili takatolpille Mika Partaselle. Partasen laukaus suuntautui kuitenkin snadisti liikaa keskelle. Erän lopussa Kärpät pääsi ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalle ja se kostautui. Jerry Ahtolan rangaistus ehti vanheta vain 28 sekuntia, kun Miikka Koiviston lyöntilaukaus siniviivalta muutti matkalla suuntaa ja toi Kärpät maalin päähän. Atte Engren torjui avauserässä viisi laukausta ja Veini Vehviläiselle merkittiin yhdeksän torjuntaa.

Toisessä erässä ei nähty maaleja. Kärpät oli ajoittain suurissa hankaluuksissa IFK:n aktiivisen karvauspelaamisen kanssa ja kotijoukkueella riitti kiirettä lähteä omalta alueelta kiekon kanssa IFK:n paineen alla. IFK pääsi pelaamaan erän alussa ensimmäistä kertaa ylivoimalla, kun Miska Humaloja passitettiin kaksiminuuttiselle estämisestä. Sopasen ja Tyrväisen johdolla pyörinyt IFK-ylivoima ei kuitenkaan saanut rakennettua riittävän laadukasta maalipaikkaa ja kotijoukkueen alivoima pysyi tiiviinä. Kärpillä oli aavistuksen paremmat maalipaikat toisessa erässä ja molemmat osuivat ykkösketjua johtaneelle keskushyökkääjä Mikael Ruohomaalle. Ruohomaa kilautti kiekon erän puolivälin jälkeen IFK-maalin tolppaan ja Atte Engrenin torjunta pelasti IFK:n erän viimeisellä minuutilla takaiskulta. Engrenille merkittiin toisessa erässä seitsemän ja Kärppä-vahti Vehviläiselle kuusi torjuntaa.

Kolmannessa erän alussa Niklas Nordgren pelasi itsensä hyvään maalipaikkaan, mutta 17-vuotiaan IFK-hyökkääjän rannelaukaus suuntautui liikaa keskelle. Seuraavaksi Jasse Ikosella oli kaksi paikkaa peräkkäin, mutta Engren selvitti Ikosen yritykset. IFK:n valmennusjohto otti erän alussa myös aikalisän. Ajassa 47:53 Kärpät nousi tasoihin ylivoimalla Tyrväisen istuessa rangaistusaitiossa. Liigan maalipörssiä johtava Charles Bertrand teki erinomaisen maskin Engrenin eteen ja Mikael Ruohomaan terävä rannelaukas upposi etukulmasta sisään. Heti seuraavassa vaihdossa Saku Mäenalanen karkasi läpiajoon, mutta laukoi ohi. Hetkeä myöhemmin Engren venyi tärkeään torjuntaan, kun Sami Anttila pääsi hakemaan johtomaalia avopaikasta. IFK pääsi hakemaan voittomaalia ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Kun lisämaaleja ei nähty niin edessä oli viiden minuutin jatkoaika kolmella kolmea vastaan.

Jatkoaika oli kenties liigahistorian viihdyttävin, sillä yleisö sai haukkoa henkeään jatkuvalla syötöllä. Ensin Ville Leskiselle rakennettiin kunniakuja ja sen jälkeen Juha-Pekka Haataja karkasi läpiajoon. Hetkeä myöhemmin Charles Bertrand löi kiekon tyhjästä maalista ohi ja seuraavaksi Miska Humaloja vapautettiin läpiajoon. Lisää paikkoja nähtiin, kun Joonas Rask harhautteli itsensä vetopaikkaan ja myös Mika Partanen karkasi läpiajoon. Mahtavista maalipaikoista huolimatta ottelu eteni voittomaalikilpailuun, jonka ratkaisijaksi nousi viidennessä laukojaparissa Ville Leskinen.

IFK ja Kärpät kohtaavat seuraavaksi Kaisaniemen puistossa 5.12. pelattavassa ulkoilmaottelussa Stadin taivaan alla. Ottelun pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

Seuraava kotiottelu: IFK – SaiPa lauantaina 18.11. kello 17.00

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina, kun SaiPa saapuu Nordikselle. IFK tavoittelee jo kahdeksatta peräkkäistä kotivoittoaan. Ottelu käynnistyy kello 17.00 ja Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua. Saavu ajoissa paikalle. Tervetuloa!