DANA MATSIRAPORTTI: Jälleen maalin tappio

IFK-Jukurit 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)

IFK ja Mikkelin Jukurit kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella perjantaina 22.9. pelatussa liigaottelussa. IFK:n vaikeudet jatkuivat kotikaukalossa, jonka myötä vierasjoukkue onnistui hakemaan täydet kolme pistettä Nordikselta. Tappio oli IFK:lle jo kauden viides, joka tuli yhden maalin erolla.

Ensimmäisessä erässä IFK hallitsi odotetusti kenttätapahtumia ja sai useamman pidemmän hyökkäyksen Jukureiden päätyyn. Siitä huolimatta ratkaisevan hyville maalipaikoille pääseminen tuotti vaikeuksia. Erän paras maalipaikka aukeni IFK:lle pari minuuttia ennen erän loppua. Micke Åstenilla oli tuhannen taalan paikka viedä IFK johtoon, mutta Åstenin laukaus b-pisteiden välistä suuntautui selkeästi ensimmäistä liigaotteluaan pelanneen Juhana Ahon vartioiman maalin yli. IFK-maalivahti Niklas Bäckströmille merkittiin avauserässä viisi torjuntaa, Aholle kahdeksan.

Jos ensimmäisessä erässä IFK vei peliä niin toinen erä oli Jukureiden. Erän alussa Jukureiden kultakypärää kantanut Ville Leskinen karkasi läpiajoon IFK-puolustuksen harhasyötön päätteeksi. Bäckström pelasi tilanteen maltilla ja venyi upeasti Leskisen harhautuksen eteen. Ajassa 28:02 Jukurit siirtyi 1-0-johtoon. Jesper Piitulainen odotti hetken Bäckströmin reagointia ja napautti kiekon etukulmasta sisään. IFK oli lähellä tasoitusmaalia, kun joukkueet pelasivat tasavajaalla. Juha-Pekka Haataja tarjoili maalin takaa hyvän syötön maalin eteen liikkuneelle Ville Varakkaalle, mutta Varakkaan skode suoraan syötöstä meni ohi. Tilannetta seuranneesta vastahyökkäyksestä Jukurit onnistui siirtymään ottelussa 2-0-johtoon. Teemu Tallberg pujotteli IFK-puolustuksen läpi ja nosti kiekon yläkulmaan kolme minuuttia ennen toisen erän päättymistä.

Kolmanteen erään luisteli sisuuntunut IFK ja kavennusmaalia ei tarvinnut odottaa pitkään. Pelikello pysähtyi ajassa 41:54, kun Thomas Nykopp ujutti tyylikkään yksilösuorituksen päätteeksi kiekon Jukureiden häkkiin. Erik Thorell sai Nykoppin kauden kolmanteen maaliin syöttöpisteen. IFK:n kavennusmaalin jälkeen Jukurit pääsi lähes välittömästi pelaamaan ylivoimaa, jonka vierasjoukkue hyödynsi. Tallberg pelasi itsensä tekopaikkaan ja vei illan toisella maalillaan Jukurit 3-1-johtoon Zach Budishin esityöstä. IFK painoi loppua kohden jatkuvasti pelin vastustajan päätyyn. Palkinto saatiin lopulta ajassa 58:37, kun IFK pelasi ilman maalivahtia. Juha-Pekka Haataja oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja laukoi Juhani Tyrväisen laukoman paluukiekon verkkoon. Ryan O’Connor sai Tyrväisen lisäksi syöttöpisteen Haatajan kauden kolmanteen maaliin. IFK haki vielä lopussa tasoitusta uudelleen ilman maalivahtia, mutta Jukurit kesti ja vei kamppailun nimiinsä lukemin 3-2.

IFK sai perjantaina myös positiivisia uutisia, kun Haatajan lisäksi Joe Finley ja Teemu Laakso palasivat sairastuvalta pelaavaan kokoonpanoon. Finley ja Laakso pelasivat Jukureita vastaan kauden ensimmäiset liigaottelunsa.

Ottelun tilastot ja maalikooste

IFK:n ottelut jatkuvat lauantaina Lappeenrannassa, kun vastaan asettuu SaiPa. Seuraava kotimatsi pelataan ensi viikon tiistaina. Silloin Ässät saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nordikselle. Osta liput matsiin Ticketmasterista.