DANA MATSIRAPORTTI: Kolmas peräkkäinen vierasvoitto – Thorellin pisteputki jatkuu

HPK-IFK 1-3 (0-0, 1-1, 0-2). Lue matsiraportti ja katso ottelun kuvakooste.

HPK-IFK 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
21:30 0-1 YV Kaski (Malinen, O’Connor)
34:15 1-1 YV Paajanen (Tuulola, Innala)
48:13 1-2 Malinen (Varakas)
57:02 1-3 Thorell (Petrell, Nykopp)

IFK:n vahva vire sai lauantai-iltana jatkoa, kun HPK kaatui Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa maalein 1-3. IFK on nyt voittanut joukkueiden kaikki neljä kohtaamista tällä kaudella. Voitto oli IFK:lle kolmas peräkkäinen vieraskaukalossa. IFK jatkaa sarjataulukossa neljäntenä.

Rangaistusten sävyttämässä avauserässä nähtiin vauhdikasta peliä molemmilta joukkueilta. IFK sai luotua useamman laadukkaan maalipaikan, mutta ensimmäisessä erässä 11 laukausta pysäyttänyt HPK-maalivahti Antti Karjalainen onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. Erän loppupuolella HPK:n Juho Keränen taklasi maalin edustalla kiekotonta Juhani Tyrväistä. Keräselle tuomittiin tilanteesta 5+20 minuutin pelirangaistus estämisestä. Erätauolle lähdettiin lukemista 0-0.

IFK pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla Keräsen ulosajon myötä. Stadin paras ylivoima osoitti jälleen tehokkuutensa, kun Oliwer Kaski laukoi terävällä rannelaukauksella IFK:n 0-1-johtoon ajassa 21:30. Jarkko Malinen ja Ryan O’Connor merkkauttivat syöttöpisteet Kasken kauden viidenteen liigamaaliin. Pari minuuttia myöhemmin HPK:n maalipaikkaa tarkisteltiin videoilta. Pomppukiekko ei kuitenkaan ylittänyt missään vaiheessa maaliviivaa. Patrik Carlsson karkasi erän puolivälin jälkeen läpiajoon, mutta ruotsalaishyökkääjä ei onnistunut viemään IFK:ta kahden maalin karkumatkalle. Ajassa 34:15 HPK tasoitti ylivoimalla lukemat 1-1:een. Eetu Tuulola antoi maalin takaa hyvän syötön Otto Paajaselle, jonka laukaus yllätti Atte Engrenin.

Päätöserässä IFK:n avausmaaliin syötön tarjoillut Jarkko Malinen vei IFK:n 1-2-johtoon ajassa 48:13. Ville Varakas pelasi kiekon laitaan Maliselle, joka ylitti siniviivan ja laukoi kiekon tarkasti ohi Karjalaisen. Maali oli Maliselle liigakauden neljäs. Kolme minuuttia ennen päätössummeria IFK-kapteeni Lennart Petrell tarjoili täysin vapaan paikan Erik Thorellille, joka laukoi IFK:n vapauttavaan 1-3-johtoon. Thorell odotti maltilla, että Karjalainen menee jäihin ja niittasi sen jälkeen kiekon varmasti yläpesään. Petrellin lisäksi Thomas Nykopp sai syöttöpisteen Thorellin kauden yhdeksänteen liigamaaliin. Thorell kasvatti pisteputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi ja jatkaa IFK:n parhaana pistemiehenä tehopisteillä 9+16=25.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraavan kerran IFK pelaa keskiviikkona, kun KalPa saapuu Nordikselle. Osta liput kello 18.30 käynnistyvään matsiin Ticketmasterista.

Seuraava kotiottelu: IFK-KalPa keskiviikkona 13.12. kello 18.30

Osta liput matsiin

Nordiksella tehdään jälleen hyvää, kun IFK-KalPa-pelissä joulun hengen mukaisesti muistamme vähävaraisia. IFK, Stockmann ja Hope – Yhdessä & yhteisesti ry järjestävät tavaratempauksen, johon jokaisella IFK-perheen jäsenellä on mahdollisuus osallistua.

Tavaratempauksessa keräämme hyväkuntoisia lasten ja nuorten harrastevälineitä, leluja ja vaatteita. Ohjaamme nämä Hopen kautta eteenpäin niitä eniten tarvitseville. Tavaratempaus järjestetään Nordiksen pääsisäänkäynnillä ennen illan matsia klo 17.00-18.30.

Jäähallin lipunmyynti aukeaa keskiviikkona kello 16.30 ja Nordiksen ovet tuntia ennen ottelua.