DANA MATSIRAPORTTI: Kolme pinnaa Hämptonista

HPK-IFK 1-3 (1-2, 0-0, 0-1). Lue matsiraportti.

01:10 0-1 Haataja (Carlsson, Thorell)
02:37 1-1 Vesalainen (Leino)
08:06 1-2 Åsten (Ahtola, Nordgren)
48:00 1-3 Petrell (Malinen, Jääskä)

IFK saalisti torstai-iltana kauden toisen vierasvoittonsa, kun HPK kaatui Hämeenlinnassa pelatussa kamppailussa lukemin 1-3. Vahvasti molempien maalien edessä pelannut IFK paranteli kolmen pisteen voitolla asemiaan sarjataulukossa nousemalla kuudenneksi.

IFK siirtyi 0-1-johtoon heti ensimmäisestä maalipaikasta. Tilanteen käynnisti Erik Thorell riistämällä kiekon hyökkäyssinisellä. Lopulta Patrik Carlsson tarjoili syötön takatolpalle liikkuneelle Juha-Pekka Haatajalle, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon Emil Larmin selän taakse. Maali oli Haatajalle liigakauden seitsemäs. HPK tuli kuitenkin nopeasti tasoihin, kun Kristian Vesalainen hyödynsi IFK-puolustuksen virheen ja napautti terävällä rannarilla lukemiksi 1-1. Hieman ennen avauserän puoliväliä mainiossa vireessä kulkeva Micke Åsten runnoi irtokiekon verkkoon ja vei IFK:n 1-2-johtoon. Erinomaisen esityön maaliin teki Niklas Nordgren, jonka lisäksi Jerry Ahtola sai syöttöpisteen Åstenin kauden kolmanteen liigamaaliin. IFK hallitsi ensimmäisen erän tapahtumia eikä Atte Engrenille kertynyt avauserässä ainuttakaan torjuntaa.

Toinen erä oli maaliton ja erä eteni HPK:n komennossa. Kotijoukkue pääsi hakemaan tasoitusta pahimmillaan kahden miehen ylivoimalla. IFK puolustus kuitenkin selvitti alivoimatilanteet muurina seisoneen Engrenin johdolla. Toisen erän ehkä paras maalipaikka osui Teemu Turuselle. HPK:n kultakypärää odotti jo puolittain tyhjä maali, mutta ottelun ykköstähdeksi valittu Engren venytti upeasti patjansa eteen. Engren torjui ottelun ensimmäisen laukauksen vasta toisessa erässä ajassa 24:07.

Päätöserässä ratkaisevan niitin HPK:n arkkuun löi Lennart Petrell, joka vei IFK:n 1-3-johtoon ajassa 48:00. Maali oli IFK-kapteenille uran 99. liigamaali, joten Lennulla on mahdollisuus nousta sadan liigamaalin kerhoon lauantaina pelattavassa kotimatsissa Tapparaa vastaan. Kahden kuukauden loukkaantumisen jälkeen paluun kokoonpanoon tehnyt Juha Jääskä sekä Jarkko Malinen merkkauttivat syöttöpisteet Petrellin kauden kolmanteen liigabyyriin. HPK haki vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta IFK pelasi johtoasemassa fiksusti ja puolusti uhrautuvaisesti.

IFK nousi voitolla sarjataulukossa kuudenneksi 38 sarjapisteellä. Seuraavaksi kiinniotettava JYP on viidentenä 44 sarjapisteellä. Seuraava matsi pelataan lauantaina, kun aina helppo Tappara saapuu Nordikselle. IFK:lla on tähtäimessä jo yhdeksäs peräkkäinen kotivoitto.

Katso ottelun maalikooste ja tilastot.

Seuraava ottelu: IFK – Tappara lauantaina 25.11. kello 17.00

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Matsin jälkeen faneille järjestetään tapaaminen joukkueen kanssa. Tilaisuus järjestetään Nordiksen Brewer’s Streetillä pikaisesti ottelun päättymisen jälkeen. Tule mestoille hakemaan nimmareita ja ottamaan yhteiskuvia pelaajien kanssa. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää pääsylippua IFK-Tappara-otteluun.