DANA MATSIRAPORTTI: Maalin tappio Nordiksella

IFK-KalPa 2-3 (0-2, 1-0, 1-1). Lue matsiraportti ja katso ottelun kuvakooste.

09:19 0-2 Ruuttu (Jokinen, Leskinen)
29:38 1-2 YV Partanen (Thorell, Heiskanen)
42:21 1-3 Könönen (Leskinen, Vainiola)
49:02 2-3 Haataja (Malinen)

Liigan kymmenen matsin kuntopuntarin ykkönen ja kakkonen eli KalPa ja IFK kohtasivat keskiviikkona kolmatta kertaa tällä kaudella. KalPa sai otteluun erinomaisen alun ja eteni nopeassa tahdissa kahden maalin karkumatkalle. Vaikka IFK paransi pelaamistaan ottelun edetessä niin kuopiolaiset onnistuivat hakemaan Nordikselta 3-2-voiton.

IFK oli avauserässä telineissä energisesti esiintynyttä vierasjoukkuetta vastaan. IFK oli lähellä siirtyä johtoon alivoimalla, kun Lennart Petrell runnoi itsensä läpiajoon. KalPa-puolustus sai kuitenkin häirittyä Petrelliä sen verran, ettei IFK-kapteeni päässyt viimeistelemään sadatta liigamaaliaan. Vain hetkeä myöhemmin KalPa hyödynsi ylivoimansa. Alexander Ruuttu oli maalin edustalla ensimmäisenä hereillä ja laukoi Atte Engrenin torjuman irtokiekon verkkoon. Sama mies onnistui viemään kuopiolaiset 0-2-johtoon hieman ennen erän puoliväliä, kun Ruuttu ohjasi Tommi Jokisen viivalaukauksen IFK-maaliin. IFK:n valmennusjohto reagoi tappiotilanteeseen ottamalla aikalisän ajassa 10:57. Eetu Luostarinen oli lähellä viedä vierailijat erän lopussa jo kolmen maalin johtoon, mutta KalPa-hyökkääjä onnistui laukomaan IFK:n onneksi ohi tyhjänä ammottaneesta maalista.

Toiseen erään luisteli sisuuntunut kotijoukkue. IFK toimitti kiekkoa suoraviivaisesti maalille ja sai erän aikana huomattavasti enemmän painetta KalPan puolustusalueelle. Kavennusmaali nähtiin IFK:n ensimmäisen ylivoiman aikana ajassa 29:39, kun Mika Partasen kova ja tarkka rannelaukaus yllätti Niko Hovisen. Syötön Partasen kauden toiseen liigamaaliin tarjoili Erik Thorell, jonka pisteputki kasvoi jo 11 ottelun mittaiseksi. Maalin jälkeen IFK sai rakennettua useamman pitkän hyökkäyksen KalPan alueelle, mutta muutamasta huippupaikasta huolimatta kiekkoa ei saatu Hovisen selän taakse. IFK:n ehkä paras maalipaikka nähtiin erän lopussa, kun Jarkko Malinen tarjoili maalin kulmalta namupassin maalin eteen Erik Thorellille. Hovinen sai kilpikätensä Thorellin ohjauksen eteen ja KalPa selvisi tilanteesta ilman takaiskua.

IFK lähti päätöserään maalin takaa-ajoasemassa. KalPa sai kolmanteen erinomaisen startin, kun toista liigaotteluaan pelannut Juuso Könönen ohjasi maalin edestä Otto Leskisen viivalaukauksen IFK-maaliin. Maali oli 19-vuotiaalle Könöselle liigauran ensimmäinen. IFK nousi jälleen peliin mukaan ajassa 49:02, kun Juha-Pekka Haataja laukoi kiekon häkkiin Jarkko Malisen nerokkaasta syötöstä. Kauden kymmenes liigamaali nosti Haatajan IFK:n sisäisen maalipörssin kärkeen. IFK otti maalivahdin pois ajassa 57:37 ja haki loppuun asti tasoitusmaalia kuudella viittä vastaan.

KalPa voitti kauden kolmannen keskinäisen kohtaamisen lukemin 3-2.

Ottelun tilastot ja maalikooste

IFK jatkaa 32 pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa neljäntenä 53 sarjapisteellä. Joukkue pelaa vielä yhden ennen joulutaukoa, kun IFK kohtaa perjantaina vieraskaukalossa Rauman Lukon. Seuraava kotimatsi pelataan Nordiksella tapaninpäivänä 26.12. Silloin vastaan luistelee Pelicans. Osta liput matsiin Ticketmasterista.