DANA MATSIRAPORTTI: Maalinteko tuskaista – IFK:lle niukka vierastappio

Lukko-IFK 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

IFK ja Lukko kohtasivat perjantaina kolmatta kertaa tällä kaudella. Tasaisen ottelun voittamiseen vaadittiin lopulta vain yksi maali. Lukko sai katkaistua neljän ottelun tappioputkensa voittamalla IFK:n jalkapallolukemin 1-0.

29:24 1-0 YV Motin (VandeVelde, Niskala)

IFK aloitti ottelun todella vahvasti ja kotijoukkue oli ensimmäiset minuutit hätää kärsimässä. Vili Sopanen tarjoili erän alussa erinomaisen maalipaikan Patrik Carlssonille, mutta avauserässä 12 laukausta pysäyttänyt Kaapo Kähkönen venyi paraatipelastukseen. Lukolla oli erän aikana muutama puolittainen maalipaikka, mutta huippupaikat loistivat poissaolollaan. IFK voitti hyvällä prosentilla kaksinkamppailut ja hallitsi avauserän kenttätapahtumia.

Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä puoliväliin asti, kunnes Lukko pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Kotijoukkueen kakkosylivoima hyödynsi tilaisuuden, kun ruotsalaispuolustaja Johan Motinin tarkka laukaus yllätti Atte Engrenin ajassa 29:24. IFK:n paras paikka tasoitusmaaliin nähtiin alivoimalla. Oliwer Kaski tarjoili paikan Thomas Nykoppille, jonka rannelaukaus napsahti Kähkösen olkapäähän. Lukko paransi toisessa erässä huomattavasti kiekollista pelaamistaan ja pääsi peliin paremmin mukaan, kun IFK sortui jäähyilyyn.

Päätöserässä Lukko puolusti fiksusti johtoasemaansa, kun IFK haki samaan aikaan vimmatusti tasoitusmaalia. Vajaa kolme minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä IFK sai ylivoiman ja otti maalivahdin pois. IFK sai luotua kuudella neljää vastaan pari riittävän laadukasta maalipaikkaa, mutta ottelun ykköstähdeksi valittu Kaapo Kähkönen kesti Lukon maalilla. Lukko voitti kauden kolmannen keskinäisen ottelun niukasti lukemin 1-0. Kähkönen torjui maalillaan yhteensä 32 laukausta, kun Engren venyi kiekon eteen ”vain” 11 kertaa.

IFK on sarjataulukossa kuudentena 33 pelatun ottelun jälkeen. IFK pelaa seuraavan ottelunsa tapaninpäivänä, kun Pelicans saapuu Stadiin.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Illan erikoinen
Rauman jäähallin jääkone hajosi ennen ottelun alkua ja pelin alku viivästyi noin 15 minuuttia. Toimiva jääkone löydettiin lopulta Kivikylän Areenan harjoitushallista.

Seuraava ottelu: IFK-Pelicans tiistaina 26.12. kello 17.00

Nordis hiljenee joulun viettoon ja avaa ovensa jälleen tapaninpäivänä, kun IFK:n vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Ottelu käynnistyy kello 17.00 ja Nordiksen ovet aukeavat tuntia ennen ottelua.